Punk vs Metal

• Креатор на темата Креатор на темата nihilista
  • Време на започнување Време на започнување
Iggy Pop дефинитивно не е панк изведувач, а Black Sabbath е метал бенд. Толку.

да бе... први се металците...
ако несакаш да се соочиш со истината и да увидиш дека и двата изведувачи се некој прототип на панк(Иги Поп) и метал(Блек Сабат)... тогаш станува збор, за твој проблем..
и ако се праиш фраер со таквите реченици одбивајки ја истината и реалноста, тогаш нешто не е у ред со тебе...

да бе... први се металците...
ако несакаш да се соочиш со истината и да увидиш дека и двата изведувачи се некој прототип на панк(Иги Поп) и метал(Блек Сабат)... тогаш станува збор, за твој проблем..
и ако се праиш фраер со таквите реченици одбивајки ја истината и реалноста, тогаш нешто не е у ред со тебе...
Блек сабат го развија хеви и дум металот. А ако веќе зборуваме за прототипи, слушни ја Helter Skelter од Битлси која што е од 1968, па после коментирај на темава.

Пакерите се у ствари металци без слух и кои не знаат да свират.

Никој не негира дека столбовите на метал музиката доаѓаат со Блек Сабат и хард рокот генерално гледано.Ама некој да ми тврди дека во 60 тите постоел металот како активен музички правец,во време кога и технички не било возможно да реализираат/отсвират поголем дел од метал правците,е нереално.
Правете разлика помеѓу хард рок и метал музика.Многу сте навлегле во меѓусебно докажување кој повеќе се разбира во музика па поначесто да бидам искрен читам смешни постови.
Мислам,металот не го прави уникатен само музиката.Мене лично,текстовите многу повеќе ми го дефинираат металот како различен од другите правци.
И да,панкот се појавил пред металот.
Така вели ЕМИ рекордс,така вели РолингСтоунс,така вели Кралицата на Англија.

Метал оффкорс...Пунк бендовите со нивните неквалитети ги покриваат преку тоа дрменјето на гитарите до бессвест:vozbud:

Метал оффкорс...Пунк бендовите со нивните неквалитети ги покриваат преку тоа дрменјето на гитарите до бессвест:vozbud:
Абе има и добри панк бендови (The Exploited на пример). И во панкот има тешки рифови, комплексни солажи, но тоа е многу ретко. Најчесто со два рифа и некој плачко вокал ќе направат цела песна. Музички гледано, металот е многу поквалитетен и побогат од панкот.

Абе има и добри панк бендови (The Exploited на пример). И во панкот има тешки рифови, комплексни солажи, но тоа е многу ретко. Најчесто со два рифа и некој плачко вокал ќе направат цела песна. Музички гледано, металот е многу поквалитетен и побогат од панкот.
Панкот е и потечен во песните. Таму бендот плука на публиката а публиката на бендот. Значи покрај текст и мелодија , панкот има уше една компонента - плунка.

Панкот е и потечен во песните. Таму бендот плука на публиката а публиката на бендот. Значи покрај текст и мелодија , панкот има уше една компонента - плунка.
:pos::pos::pos:
Дефинитивно треба книга да издадат со твоите постови на кајгана.

crust punkot ima metal elementi, punkot e ednostaven zatoa sto toa bila prvobitnata ideja na rock n rollot, na primer vo vremeto pred pojavata na punkot, muzicarite bea nedostizni zvezdi koi svirat kompleksna muzika, punkot idese na toa deka sekoj moze da kupi gitara i da osnova punk band, se razbira i tuka ima kvalitet i skart. simple the best!

Метал секако, само видете ја и една од најпознатите панк групи Exploited и што се случи со нив. Тоа е секако признавање на пораз пред металците. :) Punk's dead. :)

da da, koga naucija da svirat odma svrtija na thrash...ama pak e toa punk posto punk e movement ne samo muzika, imas punk ko ideologija sto nema vrska so punk ko muzika.

Никој не негира дека столбовите на метал музиката доаѓаат со Блек Сабат и хард рокот генерално гледано.Ама некој да ми тврди дека во 60 тите постоел металот како активен музички правец,во време кога и технички не било возможно да реализираат/отсвират поголем дел од метал правците,е нереално.
Правете разлика помеѓу хард рок и метал музика.Многу сте навлегле во меѓусебно докажување кој повеќе се разбира во музика па поначесто да бидам искрен читам смешни постови.
Мислам,металот не го прави уникатен само музиката.Мене лично,текстовите многу повеќе ми го дефинираат металот како различен од другите правци.
И да,панкот се појавил пред металот.
Така вели ЕМИ рекордс,така вели РолингСтоунс,така вели Кралицата на Англија.
rolling_stone_metal_tree.jpg

ke gi dodadam uste The Who,The Rolling Stones,Aerosmith koi se hard rock.metalot poveke e unikaten spored muzikata , bidejki da ne e muzikata ne bi ni nastanal kako zanr.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom