Punk vs Metal

• Креатор на темата Креатор на темата nihilista
  • Време на започнување Време на започнување
Реално гледано, металот е многу посложена музика од панкот. Некако не ме исполнуваат песни составени од 2 рифови, ама и немам слушано доволно панк за да го критикувам. :)

Еве што ми се допаѓа во последно време од панк музиката:

Во металот пред се е вклопен плурализам на тематики и идеолошки концепти опфатени во делата.
А, настрана и далеку посложениот инструментален и вокален аспект.

Може да се каже и дека донекаде постои плуралиризам во панкот како таков, меѓутоа кога ќе се разгледа поконтемплативно сепак се се сведува на тоа дека е во прашање анти естаблишмент музички жанр како темелна идеолошки/тематички концепт.

Додека пак металот поседува прилично поразгранета и поразновидна структура.

Вака сеа...
Некој спомна дека некои металци незнаеле да свират па така настанал панкот, чиста глупост, детски моабет, како прво панкот е постар од металот неколку години!
Исто некој спомна дека има расистички панк и такви срања, изглеа незнае за Bad Brains од '76 бенд сите црнци, нема никаков допир со расизам и такви срања туку напротив строго против расизмот и национализмот.
Sex Pistols?? Чисто срање, позери, музички онака прилично, сличнo на punk '76-'77 стилот. Да не бе они немаше да има толку позеришта низ светот и такви позерски бендови како Casualties, Unseen, Total Chaos итн итн........!

И дали може некој да го одреди музичкиот жанр на Motorhead, мислам на правите Motorhead фанови?? Mене лично бендот ми е во првите 10.

Е брат тука си се гадно залажал....панкот постар од металот...
Te zemi gi za sporedba Remons i Blek Sabat......Ili ti Kingsmen gi zema[ za prviot pank bend...

Панкот се појавил кон средината на 70тите, додека пак, металот е појавен кон крајот на 60тите години.

Rammonеs може јавно да им ги пушат куровите на Ozzy, Tony, Bill и Geezer. Споредба метал vs. панк не е можна anyway. :)

Металот е постар ако се смета за метал Блек Сабат и Дип Парпл, но не е битно кој е прв, битно е дека тие два правци во музиката се споија и си одговараат, пример punk metal, crossover...

Јас не создавам граница помеѓу музиката,така да слушам доста подправци на метал и панк и останати правци.научете се да слушате музика,а не жанрови.

Металот е постар ако се смета за метал Блек Сабат и Дип Парпл, но не е битно кој е прв, битно е дека тие два правци во музиката се споија и си одговараат, пример punk metal, crossover...

реално, не би ги ставил Дип Парпл у метал... може да се рече некој прототип на метал, ама сепак тие се хард-рок... а за Сабат, може да се каже...
а и не ми е јасно, што има врска кој жанр се појавил прв??? прави тоа некаква разлика помеѓу панкот и металот... или се препукувате кој прв бил создаден па оној подоцнешниот произлегол од пораниот жанр... глупости, едноставно уживајте си у музиката и ич да не ве боли к*р...

Е брат тука си се гадно залажал....панкот постар од металот...
Te zemi gi za sporedba Remons i Blek Sabat......Ili ti Kingsmen gi zema[ za prviot pank bend...

Панкот се појавил кон средината на 70тите, додека пак, металот е појавен кон крајот на 60тите години.

вие двајца гадно сте се заебале... да ве прашам, која година се појавил Iggy Pop????
п.с (да не се буните)... колку што Блек Сабат е метал толку и Иги Поп е панк... :wink:

Btw кај се продаваат во државава Мартинки?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom