ArhangelOFDeath
Immortality
- Член од
- 3 септември 2008
- Мислења
- 1.906
- Поени од реакции
- 126
Епа како човек за забава ќе сметам дека ќе дојдеш прилеп
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Епа како човек за забава ќе сметам дека ќе дојдеш прилеп
Вака сеа...
Некој спомна дека некои металци незнаеле да свират па така настанал панкот, чиста глупост, детски моабет, како прво панкот е постар од металот неколку години!
Исто некој спомна дека има расистички панк и такви срања, изглеа незнае за Bad Brains од '76 бенд сите црнци, нема никаков допир со расизам и такви срања туку напротив строго против расизмот и национализмот.
Sex Pistols?? Чисто срање, позери, музички онака прилично, сличнo на punk '76-'77 стилот. Да не бе они немаше да има толку позеришта низ светот и такви позерски бендови како Casualties, Unseen, Total Chaos итн итн........!
И дали може некој да го одреди музичкиот жанр на Motorhead, мислам на правите Motorhead фанови?? Mене лично бендот ми е во првите 10.
Зависи за кој панк, има неколку правци шо за мене се чисто срање, како на пример мелодичниот панк (NOFX, B.Religion, Rancid......), најдобар панк звук имаат старите бендови, уште од почетоците (Lurkers, Cock Sparrer, Chelsea, Eddie and the Hot Rods, Chron Gen, P.T.T.B., ..........)

Yup, во право си. Треш металот е најблиску до панкот. Слеер дури имаат издадено и албум со Punk кавери - Undisputed Attitude.Можеби не сум којзнае каков фан на Моторхед, али нивните песни потсеќаат на некој панк измешан со хард-рок. За тие што викаат дека металот и панкот немаат заедничко, чист пример дека имаат ви се Slayer. Бубањот е строго панкерски, рифовите се сменети.
ovie klosarcinjata najmnogu mrazam zatoa sto samo zaradi komercijala plukaa po pink floyd. a mozat samo da mu se fatat na Pink Floyd. sto da pravat 1000 godini da vezbaat da svirat ne mozat da bidat nitu 0.01% od pink floyd. pa pink floyd ne se samo bend tie se cela edna filozofija. i toj sto ke pluka po niv bez razlika dali gi slusa ili ne nema poima od muzika.
Знаеш дека не слушам кор музики,а тоа не е причина да не си праиме вака смирен муабет....
Корот ми е некако премногу реалистичен и како што кажав сакам музиката да ме скрени во смисла на брз ритам како трешот,блекот,детот и така натаму.........
Јас го поштовам твојот цврст став за корот ама јас не го сакам а корот е блиску со панкот па затоа не сакам ни панк мн мн(меѓутоа ме расположува текстот за мастиките за кафеавите џуџиња итн.)
Yugoslavia rulz..Музиката која што иде од Америка е дебилска, вештачка и лигава без разлика дали се работи за Metal или Punk. Европскиот Metal или Punk имаат нешто посебно во звукот и секој што добро ја познава музиката веднаш ќе најде голема разлика помеѓу нив. Американската музика е како хамбургер и кока-кола и сите амерички групи ист стил на пеење и свирење тераат.
Но сепак Punk си е Punk и е најдобар.