Punk vs Metal

• Креатор на темата Креатор на темата nihilista
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи за кој панк, има неколку правци шо за мене се чисто срање, како на пример мелодичниот панк (NOFX, B.Religion, Rancid......), најдобар панк звук имаат старите бендови, уште од почетоците (Lurkers, Cock Sparrer, Chelsea, Eddie and the Hot Rods, Chron Gen, P.T.T.B., ..........)

bad religion тапа??? нема врска, за мене се најдобри они... и Ренсид се супер...а нофх не ми се свиѓат...
според мене, панкот у 80-тите и 90тите е најзакон...

панк и тоа онај анархо панк и хардкорот, метал да поштовам можеби имаат и подобри текстови, сепак панкот е револт искажан низ песна па секако ке имаат подобар текст металциве но за забава пре би одбрал панк него ли метал но според мене и панкот и металот се добри

еве едно панк песниче(текст)
You always put us down
Cause we spike our hair
Bondage trousers and dyed hair
I'll never change my ways
Don't tell me what to do
Don't tell me what to wear
I'm gonna do it as I please
That's the way we live

DON'T TELL ME WHAT TO SAY
DON'T TELL ME WHAT TO WEAR
OI! OI! WE'RE THE PUNKS OF TODAY (SPIKEY HAIR DRUNK PUNKS)
AND WE'RE PUNKS HERE TO STAY!!!

Who let these egotistical bastards
Get into our scene
Preaching Politics and they tell me how to be
They want to be preaching anarchy
But I'll break their rules that
I was never part of it

DON'T TELL ME WHAT TO SAY
HOW TO BE OR WHAT TO WEAR
OI! OI! WE'RE THE PUNKS OF TODAY (SPIKEY HAIR DRUNK PUNKS)
AND WE'RE PUNKS HERE TO STAY!!!

It's a way of life, Never change your ways
It's a way of life for the punks of today
We play for you, We play for everyone
Power to the punks until the day we die
Never ever change your ways
(2x) Drunk punks of today
Oi! Oi! and we're here to stay
(Spikey Hair Drunk Punks)
Oi! Drunk punks of today

da mozebi nema vrska no fakt e deka gitaristite na legendarnite metal bendovi se daleku daleku i nesporedlivo podobri od punkerite.

како што реков миљон пати претходно, степенот на техника на гитаристите не ја прави музиката подобра и поквалитетна, затоа тоа е глуп стереотип....

Вака сега видов вкусови но не видов образложувања ајде малце кажете неш то за да се отвори дебата....
Е сега јас го бирам металот затоа што панк свиреле металците кои што појма немале да свират и така настанал..
Текстовите им се дебилски мислам јест да се прави забава и се крева расположење ама сепак

ко прво... чекај, не се собраа сите... ке дојдат уште неколку панкерчиња и металци и тогаш ке почне правата дебата...
2. многу грешиш за текстовите на панкот, интересни се,
ама финтата е што мислиш на оние групиве како рамонс и уште некои слични такви( за нивните текстови се согласувам дека се тапа) ама другиве, поновите и оние повеќе политички настроени панк бендови, можеби имат едни од најдобрите текстови....

Вака сега да си кажам јас немам панк доволно слушано знам само некој како Монти пајтон,Паркети,Хладно пиво и други ме мрзи да набројувам...
Ми креваат расположење пошо имаат интересни текстови и ме прават весел.
Ама тоа не е тоа што сакам јас...
Јас сакам музиката да ме скрени да ме одлепи од реалноста,да ме направи да се чувствувам полн со енергија,а тоа го можи само металот и ништо друго

како што реков миљон пати претходно, степенот на техника на гитаристите не ја прави музиката подобра и поквалитетна, затоа тоа е глуп стереотип....
quote]

rekov i pak ke recam go postovam punkot ama metalot e daleku pokvaliteten i spored tekstovite i spored muzikata, ako muzikata se pravi so instrumenti togas taa zavisi direktno od sviracite pa tuka izleguva i kvalitetot na metalot. mozebi e glup stereotip ama gitaristite, basistite, tapanarite pa i vokalistite na metal bendovite se milion km podaleku po kvalitet od punkerite. a najodbivnoto kaj punkot mi e tie tipcinja sto se pravat nacionalisti, racisti i takvi gluposti. no pak ke poftoram deka bidejki metalot i punkot imaat zaednicki tocki gi pocituvam i dvete.

а Секс Пистолс некој да ги каеше вака...

ovie klosarcinjata najmnogu mrazam zatoa sto samo zaradi komercijala plukaa po pink floyd. a mozat samo da mu se fatat na Pink Floyd. sto da pravat 1000 godini da vezbaat da svirat ne mozat da bidat nitu 0.01% od pink floyd. pa pink floyd ne se samo bend tie se cela edna filozofija. i toj sto ke pluka po niv bez razlika dali gi slusa ili ne nema poima od muzika.

Вака сега да си кажам јас немам панк доволно слушано знам само некој како Монти пајтон,Паркети,Хладно пиво и други ме мрзи да набројувам...
Ми креваат расположење пошо имаат интересни текстови и ме прават весел.
Ама тоа не е тоа што сакам јас...
Јас сакам музиката да ме скрени да ме одлепи од реалноста,да ме направи да се чувствувам полн со енергија,а тоа го можи само металот и ништо друго

хехе... епа брат, баш тие бендови кои ги наброја се најтапа од сите панк бендови(едино хладно пиво ми се пролазни)...
ја лично си цепам кор музики, затоа што ми дават РЕАЛНА рефлекција на фактот дека животот е тежок,бурен, и често пати знае да те однесе у пизду материну....
а еве на пр. сега си слушам анти-флег, и имат доста интересно ритамче, некако самата мелодија те тера да живнеш малку, да се орасположиш и тн... ама не е таа причината поради која ја сакам таа музика

Знаеш дека не слушам кор музики,а тоа не е причина да не си праиме вака смирен муабет....
Корот ми е некако премногу реалистичен и како што кажав сакам музиката да ме скрени во смисла на брз ритам како трешот,блекот,детот и така натаму.........
Јас го поштовам твојот цврст став за корот ама јас не го сакам а корот е блиску со панкот па затоа не сакам ни панк мн мн(меѓутоа ме расположува текстот за мастиките за кафеавите џуџиња итн.)

rekov i pak ke recam go postovam punkot ama metalot e daleku pokvaliteten i spored tekstovite i spored muzikata, ako muzikata se pravi so instrumenti togas taa zavisi direktno od sviracite pa tuka izleguva i kvalitetot na metalot. mozebi e glup stereotip ama gitaristite, basistite, tapanarite pa i vokalistite na metal bendovite se milion km podaleku po kvalitet od punkerite. a najodbivnoto kaj punkot mi e tie tipcinja sto se pravat nacionalisti, racisti i takvi gluposti. no pak ke poftoram deka bidejki metalot i punkot imaat zaednicki tocki gi pocituvam i dvete.

нема металец кој не поштува панк, и нема панкер кој не поштува метал...така, и јас не избегнувам од ова...
инаку у дебатата на темата метал што ја имавме, напоменав дека нема врска тоа колку се способни гитаристите, тоа не ја прави музиката добра...можеби некој метал гитарист ке отсвири миљон тонови у секунда, ама џабе му е тоа, кога тоа што го напраил не му вреди,и кога е без душа...
а ја па лично ги подржувам тие исполитизирани панкери, затоа што на некој начин и политиката е дел од панк музиката...

нема металец кој не поштува панк, и нема панкер кој не поштува метал...така, и јас не избегнувам од ова...
инаку у дебатата на темата метал што ја имавме, напоменав дека нема врска тоа колку се способни гитаристите, тоа не ја прави музиката добра...можеби некој метал гитарист ке отсвири миљон тонови у секунда, ама џабе му е тоа, кога тоа што го напраил не му вреди,и кога е без душа...
а ја па лично ги подржувам тие исполитизирани панкери, затоа што на некој начин и политиката е дел од панк музиката...

i jas sakam da ima politika vo metalot, pa zatoa slusam i red metal bendovi. no mislam deka porakata na metalot i punkot koi se rezultat na revolt ne treba da see omraza megu lugeto. kade e tuka bratstvoto? kade e univerzalnosta? fintata e da se osekas kako edno celo semejstvo. (metalci ili punkeri)

имам идеа за братствово:
Мораториум во Прилеп на 10 јануари
Че има и хардкор и треш и брутал и се
Што викате на идеава

имам идеа за братствово:
Мораториум во Прилеп на 10 јануари
Че има и хардкор и треш и брутал и се
Што викате на идеава

ideata ti e super. inace porano i jas sum si organiziral svirka i sum pokanil i heavy i death i hardcore bendovi i super si sme pominale.:helou::smir:

Ги почитувам и 2та, но сепак сум за МЕТАЛ. Сепак секој си има свој вкус, а споредбата баш и не ми се свиѓа:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom