Punk Rock

• Креатор на темата Креатор на темата ForFokSake
  • Време на започнување Време на започнување
Еј а да прашам нешо.Со балканскиве и домашни панк бендови како стоите.Ја ептен сакам српски и хрватски панк а има некои и од нашиве што ми праат мерак.Од србиве највише ги сакам Six Pack и Хочу? Нечу!.Ептен се добри и двата бенда и дека сеа ги земав пред некое време овие Хочу Нечу абе ги утепав од слушање.А од хрватскиве едино Хладно Пиво ги слишам а другите не ги знам.Од македонскиве според мене најдобри се Лоши Деца и после нив Two Sides.Супер се и они.Ај кажете вие нешо за балканаријава некој добар бенд да чујам ако го неам чуено.Ајт поздрав :helou:

Eве Гижо ги симнав и Misfits баш убаво да ги преслушам.Ги знаев нив и одамна ама не ги слушав ама сеа кога ги заслушав имаат некои ептен добри песни.Многу ми се свиѓа : "Die, Die, Die My Darling'.Супер песна.САмо малце не ми се свиѓа стилот нивни.Не ми се свиѓа пошто не е онака панк рок.Поише како хеви метал ако ги видиш ке те асоцираат.КОстури, гитари такви, кожен аутфит таков и таканатака.Ама сепак супер си се.Ајт поздрав :helou:

balkanski?si slusnal za ak 47?procitaj textoi i ke ti go smeni zivotot:)
razlog za:mislam,aaaaj.podobro,ne moze:)mora pank da bidat?aj ke kazam i drugiiii najdobri:D:D unison.srbi:hc,emo,etno.aaaaah gi iam gleano u zivo u sk,aaaaaahhhhhhhhhhhhhhh.kakovvvvvv beeeeeeeend.:Dtextovi do daska psiho:)od dr sosedi?dyspnea?grci se.gi gleav,moze textualno se sranje,ama muzicki mi se super:Dinace picat nekoj crust metalski pank:D posleeee.inace pankoini?dead kennedys,black flag,circle jerks,7 seconds,minor threat,teen idless i drugi

p.s. so bese fintata so toa kaj iskaca?ne e temata za toa.inace,igorce brat,pank si prav.prodolzi da ne ides na svirki,samo taka ke ja podrzis scenata,zakon si:D inace,toa so scenata onaka go kazav:D ne idam na svirki za da podrzaam scena,idam radi mene,zas mi se sviga:D

rebel kid напиша:
balkanski?si slusnal za ak 47?procitaj textoi i ke ti go smeni zivotot:)
razlog za:mislam,aaaaj.podobro,ne moze:)mora pank da bidat?aj ke kazam i drugiiii najdobri:D:D unison.srbi:hc,emo,etno.aaaaah gi iam gleano u zivo u sk,aaaaaahhhhhhhhhhhhhhh.kakovvvvvv beeeeeeeend.:Dtextovi do daska psiho:)od dr sosedi?dyspnea?grci se.gi gleav,moze textualno se sranje,ama muzicki mi se super:Dinace picat nekoj crust metalski pank:D posleeee.inace pankoini?dead kennedys,black flag,circle jerks,7 seconds,minor threat,teen idless i drugi

p.s. so bese fintata so toa kaj iskaca?ne e temata za toa.inace,igorce brat,pank si prav.prodolzi da ne ides na svirki,samo taka ke ja podrzis scenata,zakon si:D inace,toa so scenata onaka go kazav:D ne idam na svirki za da podrzaam scena,idam radi mene,zas mi se sviga:D

Па кој рече дека идам на панк свирки за да подржавам нешто и некој.СОСЕМА ПОГРЕШНО.Ако ми се иде идам.А нема да идам пошто да бидат еден поише у публика сосе мене.А дај ми ти добри свирки па ја секој ден ке идам.Мислиш мене не ми се иде а.Си се зезнал.и ак - 47 се нешто како метал кор.А тоа за искачање онака беше само уфрлено а не дека у темава не се збори за панк.Ајт поздрав:helou:

IgoR_ViCiOuS напиша:
Eве Гижо ги симнав и Misfits баш убаво да ги преслушам.Ги знаев нив и одамна ама не ги слушав ама сеа кога ги заслушав имаат некои ептен добри песни.Многу ми се свиѓа : "Die, Die, Die My Darling'.Супер песна.САмо малце не ми се свиѓа стилот нивни.Не ми се свиѓа пошто не е онака панк рок.Поише како хеви метал ако ги видиш ке те асоцираат.КОстури, гитари такви, кожен аутфит таков и таканатака.Ама сепак супер си се.Ајт поздрав :helou:

Horror Punk Rock

да, имаат мала жичка на метал, ама основата им е панкот

Jas najmn sakam rok u stil Bon Jovi na pr LIVING ON A PRAYER taa pesna mi e naj naj mn ja sakam a osobeno takviot stil na rok :P

ako poslednite 2 pesni na ak47 pred da se raspadnat se metalcore,ne znaci deka se metalcore bend,ok?oni si picea nekoj crusterski pankoini:)a,toa se scenata bese za nekoj drug be brat:)ne,od temava:):)ne se luti.hah.pa imase svirki punk,ali izglea koa ides u diskoteki ne gleas plakati.malce razgleaj okolu tebe:))i da AK47 ne se metalcore.imaat sea nekoj nov bend so faci od ak47,ama pak ne metalcore...

rebel kid напиша:
ako poslednite 2 pesni na ak47 pred da se raspadnat se metalcore,ne znaci deka se metalcore bend,ok?oni si picea nekoj crusterski pankoini:)a,toa se scenata bese za nekoj drug be brat:)ne,od temava:):)ne se luti.hah.pa imase svirki punk,ali izglea koa ides u diskoteki ne gleas plakati.malce razgleaj okolu tebe:))i da AK47 ne se metalcore.imaat sea nekoj nov bend so faci od ak47,ama pak ne metalcore...

Епа сори и на тебе брат.Него колку нема врска дека идам по дискотеки ама ај.И не е темава за тоа.Него јас сум слушнал за ак-47 и ми кажале дека се метал кор а сеа порано што биле не знам ама и онака не ги слушам ич не се замарам.А на сите панк свирки идам ко за информација.Фала за инфо и поздрав:helou:

Еј може некој ке може да ми помогне во ова пошо има тука ко што знам поголеми и поискусни панкери од мене на форумов па да ве прашам нештп.Да не знаете од кај можам да си купам кожна јакна негде у СКопјево или околина.Ај некој нека пише ако знае кај може да се најде јакна у овој стил нешто така :или слично.Абе онака панк кожна јакна.Ај фала унапред и поздрав :helou:Еј или па некој ако шитка обавезно нека каже пошто обавезно ке ја земам.Ај плс кажете мн сакам
4730648_2165247_full.jpg

да му дрпнеш на некого, ја не сум видел кај се продава

можеби во second hand продавници

Гижо напиша:
да му дрпнеш на некого, ја не сум видел кај се продава

можеби во second hand продавници

Епа реков да пробам прво поштено ама нигде нема.А у секонд шоп чисто сумљам дека некој ке шитне таква јакна.Ама тоа ти е.Един начин преку интернет ама не знам баш дали така да праам.Фала :helou:

Johnny Stulic напиша:
Jak punk band se Hladno Pivo:pos:

Edino Satan Panonski od hrvative ako se zboruva za punk

Ај и нив ке ги чујам да видиме толку што ги фалиш :).Pozz:helou:

Eve sega gi siminjam bas da gi slusnam.Ama toa ko sto primetiv tipot taka se vika.Gi siminjam ama nema dovolno useri i ke pocekam malce i taka.:).

Ubavo sto gi preporacavte ja iskreno ne gi znaev ama koa vikate deka se top mora da se :).Ajt pozdrav

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom