Punk Rock

• Креатор на темата Креатор на темата ForFokSake
  • Време на започнување Време на започнување
Narode eve ide edna dobra svirka.Na 28.2 (ovaa godina :) ) u nasiot dobro poznat klub "Castro" ke se nacrtaat "Aktivna Propaganda" - hard core punk bend od Slovenija i Arsonist od Skopje.Mozete na You Tube da vidite nekoi klipovi od Aktivna Propaganda i mene licno mnogu mi se svigjaat i obavezno idam.Epa barate svirki - ova ne se propusta.Eve vi flaerce: Pozdrav :helou:
AKO NE SE GLEDA FLAEROT PODOLE STO SE NAOGJA KLIK TUKA !

aktivna_propaganda_mal.jpg

:je:konecnooooooo!!!!!!jes da ne sum gi slusnala tie aktivna propaganda,ama aj sea ke si simnam nekoi pesni...predlozi???fala za infoto

панк бе? зарем постои уште такво движење??? хаххаа...

јас сум иначе наци панк.

Поштуем ЦиклонБ, Комбат84, СкруДрајвер, АмеркианБичис, од македонскиве... шо да кажам... све се шарп у пм.

иначе овој Игор-Вишис од скопје е?

Necrophilia напиша:
панк бе? зарем постои уште такво движење??? хаххаа...

јас сум иначе наци панк.

Поштуем ЦиклонБ, Комбат84, СкруДрајвер, АмеркианБичис, од македонскиве... шо да кажам... све се шарп у пм.
ДАААААА како да не посои.Панкот е жив и никогаш нема да умре.Топ е тоа.Супер бендови слушаш.А има и македонци добри некои, мене на пр омилени ми се Лоши Деца.А иначе од Скопје сум.Ајт поздрав:helou:

А слушаш ти Oi! музика? Пошто знам дека скинерите се нацисти големи.Знам дека има и наци панкери него онака да те прашам

Avoid The Void напиша:
:je:konecnooooooo!!!!!!jes da ne sum gi slusnala tie aktivna propaganda,ama aj sea ke si simnam nekoi pesni...predlozi???fala za infoto

А иначе немам предлози ама иди на Ју Тјуб и види си некој клип или па симни ги од негде песните.И ја иначе не ги знаев него ги слушнав.Ајт фала богу ко што викаш више една свирка да падне добра у Скопјево .Ајт

Гижо напиша:
ако слушам метал незначи дека нема да ви муабетам на темава :))))

еве интересен факт за панкот што го кажа Иги Поп завчера на документарецот за него

Од издавачките куќи на панк бендовите им давале граница во текстовите, максимум 25 различни зборови. Затоа некои песни има постојано репетиција на исти зборови и рефрени до бескрај :))))
го гледав и јас беше од француска телевизија муабетот беше баш за пистолси

da... u skopje imashe nazi skineri... pojke gi nema... barem ne vo akcija. Edinstveni sto ostanaa se bardo, hrvat, kaktus, asistot, fiks, gjoc itn... ali pojke ne go ziveat izgleda toj film oti vi velam mnogu sharperi mnogu fuck'n anarhisti...

p.s. jas sum Asistot.

Necrophilia напиша:
da... u skopje imashe nazi skineri... pojke gi nema... barem ne vo akcija. Edinstveni sto ostanaa se bardo, hrvat, kaktus, asistot, fiks, gjoc itn... ali pojke ne go ziveat izgleda toj film oti vi velam mnogu sharperi mnogu fuck'n anarhisti...

p.s. jas sum Asistot.

Да - потпуно си у право.Јас лично не се знаев и не се знам со нив али имам слушнато за скинериве што се овие.Порано т.е. пред неколку години беа у акција и фураа таков живот.Сега не знам зашто се разотидоа по различни страни.ама нивна работа и не се мешам тука.аАли што си беа закон си беа тука нема мрдање.Епа поздрав Асисту :helou:

Незнам дали ке се навредите, ама ја вака го сфаќам тоа. Зошто нема панкери?

Зашто тоа е тинејџерски филм, коа ке се потпорасне, само најхардкор личностите си остануваат тоа што биле. Тоа е маната на панкот

Гижо напиша:

Зашто тоа е тинејџерски филм, коа ке се потпорасне, само најхардкор личностите си остануваат тоа што биле. Тоа е маната на панкот
Епа Гижо до негде се согласувам у тоа.И нема лутење.ТОа е така пошто се фураат некои ама не е она вистинското панк.Олд скул и такви легенди или влијателни музичари и бендови.Зависи кој како ке го свати панкот.Може ке го свати како вид на музика колку да слуша нешто жестоко според него или па може да го свати како начин на живот.Јас донекаде сум го сватил панкот како начин на живот и стил.Пошто во панкот има цел и стил и останати работи кои се изразуваат преку музиката.Доколку се живее тој живот тој нема да биде фејк и да се шитне пошто се сменил имиџот.Тоа е фејк.А сега не викам дека некој тип ке биде онака панкер цел живот.Ке фура таков стил и ке кисне со такви друштва ама сепак тој ке знае што е целта во неговиот живот и ке го тера тој живот и ке слуша панк иако не е таков со четка и така натака.Ама све ова го викам кој како го сваќа панкот и општо музиката што ја слуша.Јас се пронајдов во панк музиката и сметам дека тоа е соодветно за мене.Епа сега кој како сваќа и мисли е поентата.Ја така мислам, ако некој сака да ме поправи или поддржи нека каже мислење.Ајт поздрав :helou:

Гижо напиша:

ouuu kolku mnogu ima pankeri ne si ni samiot svesen...
samo problemot e vo toa sto ne znaes kade iskacaat.
idi vo cento na plocnikot sto go vikaat oni ili megu parkcinjata u zgradite ke si mislis deka celo madzari i cento decata se pankeri... na lejde i forum nema bash mnogu mnogu... a isto taka i na svirki ne idat...

abe vi vikam ovie sea pankeri sto ke gi vidish retko u grad se nekoja nova generacija sto deneska go gleash u nitni, martins, killerki i kozna jakna a utre go gledash so adidas patiki, Bruggi jakna i rozeva maicka.

ne mi teknuva kako se vikashe eden tip niz skopjevo sto seta so naocari deblekast i visok okolu 165cm i fan e na Azra ali tipot e megu najstarite pankeri...

btw, imashe edno prasanje za mene.... dali slusam Oi Punk... pa toa e noviot pank-rock, Angelic Upstars, Blitz etc... od makedonskive gi postuem Losi Deca...

Necrophilia напиша:
ouuu kolku mnogu ima pankeri ne si ni samiot svesen...
samo problemot e vo toa sto ne znaes kade iskacaat.
idi vo cento na plocnikot sto go vikaat oni ili megu parkcinjata u zgradite ke si mislis deka celo madzari i cento decata se pankeri... na lejde i forum nema bash mnogu mnogu... a isto taka i na svirki ne idat...

abe vi vikam ovie sea pankeri sto ke gi vidish retko u grad se nekoja nova generacija sto deneska go gleash u nitni, martins, killerki i kozna jakna a utre go gledash so adidas patiki, Bruggi jakna i rozeva maicka.

да да у право си.Ама тоа така се облакаат некои пошто интересно им изгледа а не дека нешто панкери.Ке им пројде меракот и после рап ке се уфураат и нов филм иде.Ама тоа ти е.Абе да не се замараме со нив.

И да тоа за Ои панк знам за тоа.Него да те прашам онака пошто интересен спој на музика е тоа.Ајт поздрав :helou:

Da se vmesam i jas ako moze:helou: posto sum poveke na rock i metal,a od pankerite green day si gi pocituvam.Inaku poveke gi slusam Deep purple,whitesnake,creed,i tako dalje.a za svirki marakana i castro se ok.

Crazy_Rasmus напиша:
Da se vmesam i jas ako moze:helou: posto sum poveke na rock i metal,a od pankerite green day si gi pocituvam.Inaku poveke gi slusam Deep purple,whitesnake,creed,i tako dalje.a za svirki marakana i castro se ok.

Green Day свират панк???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom