Да да, фудбалер може да учи од ракометар, ко да кажеш дека хокеар може да учи од играч за крикет е работава ... :tv:
Па уште и факт тоа што не се трудел на терен, ко што е факт и дека Флечер или Гигс не се труделе за своите репрезентации ... :wink:
Незнам, ко што некој тоа за Пандев може да го тврди ондак може и за овие, тоа е факт ( незнам дали уопште го знаете значењево на овој збор ).
Од старт таму атмосферата беше тиња, повеќето дојдоа Стојкович да го свират а не да навиваат, очигледно порелевантна им е геј парадата што ке им се организира деновиве ...
И овие гачки по дома може да ги кажувате, или во споредба со кој нашава репрезентација има публика каква што може да посака ? Во споредба со англичаните ? Шкотите ? Хрватите ? Босанците ? Грците ? Турците ?
Може за ракомет и кошарка се таман, али за фудбал увек сме биле тежок просек во навивање, не мора сеа да се лажеме и да глумиме лудило.
Што има врска ако едниот е ракометар а другиот фудбалер. И едното е игра со топка, и другото исто. И едниот е мајстор во својот спорт, и другиот исто. Но едниот иако има просечни тимски соиграчи сепак дава се од себе, и има какви такви успеси, за разлика од другиот кој дава просечна игра и се вклопува во сивилото на целиот состав.
Не ми е мене гајле дали Флечер за Шкотска или Гигс за Велс го даваат максимумот, мене ме загрижува што најдобриот Македонски фудбалер, не дава се од себе во националниот дрес (за криењето зад навивачите не сакам ни да правам муабет, верувајќи дека сето тоа е новинарска измислица).
Тоа што во последни две години атмосферата на стадион е на помало ниво, е поради тоа што навивачките групи бојкотираат.
Македонија отсекогаш била пеколна за сите противници. Почнувајќи од пеење на навивачките групи, па довикувањето од целиот стадион, па брановите и се останато, но за жал тоа и немало некоја голема улога во резултатите, за разлика од спортовите како ракомет и кошарка.
Не викам дека има подобра атмосфера од околните држави, но во Европа е сигурно меѓу подобрите. И добро знаеш колку се подобри резултатите, толку е и попеколна атмосферата. А од сите држави што ги наброја Македонија е класи поназад (освен од Босна), плус за жал Македонскиот народ, нема толку пари па на гостувања да идат по 1000 души :smir:
Муабетот што го теравте до вчера, беше дека само кај нас се свиреле репрезентациите, ама мило ми е што веќе одма ве демантираа нашите соседи што толку ги фалевте. Секаде е така, ако играчите не се борат и губат како волови си го добиваат заслуженото, сакале вие да признаете или не!