Публиката - 12 играч?

• Креатор на темата Креатор на темата Syn
  • Време на започнување Време на започнување

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.655
Поени од реакции
48.938
@ Olaf

Па ти и твоите 27 години тогаш не би требало да имаат никаков проблем да одговорат на овој мој пост.
Но, за жал, бидејќи искрено очекував ( конечно ) нешто паметно да видам од тебе, поготово сега кога ете дознав дека имаш дури 27 години, ти ми реплицираш со ова ; oва и сега ова од погоре, читај ништо, ти и твоите 27 години на оној мој првичен пост буквално ништо не одговорија, нит имаше одговор на она што ти го цртав а е факт, а тоа е дека Пандев никогаш нит бил нит е нит ке биде лидер на екипа или национален дрес и за наша жал не е македонскиот Меси, дека Пандев секогаш се шлепал уз квалитетни соиграчи ко што тоа го правел и Флечер во Манчестер Јунајтед ( затоа и он има разлика во игра у Јунајтед и Шкотска ), ниту знаеше да одговориш на она што го зборев за неговата игра во Интер која е просечна со повремени блесоци, затоа реков, цитирам
Отвори било кој странски интер-форум ( италијански или англиски, а не македонски и ке видиш колку фановите на Интер го критикуваа и скоро сите беа во согланост дека е надвор од форма и тоа дебело.
Сите овие мечеви беа пред и по дуелот со Ерменија и Словачка, тоа е едно, и друго, зашто со тоа детско размислување терате, кога се знае дека во фудбалот давање на максимум под дифолт не значи и добра слика на терен.

Пандев во Интер демек не паѓа на секој дуел ? Пандев во Интер демек прави соло пробиви и издржува минимум 3 стартови по ред ? Викам ја, вие Меси го правите и после разочарани сте кога ке го видите како игра лошо за Македонија ...
Пандев само 1 единствен меч го изигра добро сезонава, а тоа е дуелот со Палермо и толку, се друго беше тежок просек.
Што направи лани кога излезе очи во очи со Дида ? Што направи лани кога имаше подобра ситуација од пенал со Наполи ? Што направи лани кога имаше добри шанси со Парма ? Што направи во ЛШ кога имаше зицер со Челзи и полушанса со Барса ? ...Што направи сезонава кога имаше неколку зрели шанси, пример со Палермо ?

Реализација нема, нит некогаш имал и тоа е тоа, не е он главниот финишер, нит бил во Лацио нит бил во Интер, а тука таков во тимот недостига па Пандев го правиме Ибра-стил на играч, од една шанса мора да погоди.
аналогно на ова, нит имаше одговор за неговите проблеми со реализација кој ти се посочени што и 1 Стиви Вондер може да ги види, ниту не најде за сходно да одговориш на она со давањето максимум, односно, пак, се цитирам
Се согласувам дека Пандев не блеска за Мкд, али со тоа само се потврдува она што го зборев од погоре дека се шлепа уз квалитет, таков играч е. И по незнам кој пат, давање максимум на терен не значи по автоматизам добра слика на истиот, Мунтари на крајот од краиштата го дава максимумот секогаш за Интер па делува ко фудбалска пародија на фудбалер зашто тие му се можностите, ко што можностите на Пандев се такви какви што се уз Шумуликовски, Ристич и Тричковски, или Мазнов на времето
.
Ти се што истрола овде у твоите постови сум ја и некои малумни споредби со Мурињо, односно, буквално НИШТО не кажа, т.е. не, Се што кажа а беше одговор на моите постови беше следново, те цитирам
кажи ми каде си прозван!!!
Толку, или незнам, можеби се држеше до постот на Нероазуро кој гласеше вака
Olaf после долгиот пост на Syn ти препорачувам да се скриеш некаде или воопшто да не се појавуваш на кајгана бидејќи сите твои постови анти-пандев ти пропаднаа како вода...што да напишам за овој случај ќе биди излишено и надвор од контекст !
Па затоа и ми вртиш некој безвезен и глупав муабет кој жалам, но не е аналоген на возраста која ти тврдиш тука дека ја имаш.

Од една страна тука удри на муабет дека не играл добро за Македонија, од друга дека Макеоднија губи со неговото играње, кога некој се обиде да ти исцрта факти и факти зашто е тоа така, и да ти го постави прашњето што тоа НИЕ губиме што тој игра за МКД, ти и твоите 27 години ми викате '' ти прозван си ? ''

Ае. :tv:

p.s. А и кој рече дека ја сум задоволен од неговата игра, ама за разлика од тебе ( и твоите 27 години ), ја не сум доволно глупав за да очекувам од него да не води кон нови успеси, не сум доволно глуп за да во него гледам фудбалски лидер и играч кој може да ја направи разликата на терен, поготово не кога Јонуз е селектор и кога мак.фудбалот е ништен ко никогаш до сега.

Абе како и да ја вртите тој смее да се побуни за свирежите упетани кон него (или репрезентацијата).. Памтите Руни што на сред СП нели?

Мислам многу безвезално беше плукањето по Пандев, немаше потреба (а пред 3-4 месеци, кога освои ЛШ беше цар).. Се откажал-се откажал, негова одлука.. Како и да е, сеа освен безвезално испадна и џабе.. :)

е па ај кажи ми вака!!!
ете тој италијански форум на кој шо си читал дека пандев е критикиуван!!! зошто таму не изразува незадоволство??? туку овде, а? ете ти конкретно прашање!!! одговори ми !!!
пишувам и пишувам и пак ќе пишувам дека сме во загуба од то шо пандев игра!!! сакаш да знајш зошто???
хронолошки!!!
ерменија не ја гледав, не коментирам!!!
со словачка не беше ама баш никаква опасност по нивниот гол, дури изгледаше смешно со неговите прпелања по терен и избегнување на дуели (не е оправдание ако бил незалечен, појче смета отколку што прави добро!!!)
со норвешка упропасти две чисти акции кога шутираше а имаше слободен соиграч сам во 16 мерти, се сеќаваш???
со шкотска еднаш шутираше кога можеше да проигра и еднаш беше сам пред гордон и го погоди него!!!
со шпанија изигра феноменално, даде 2 гола, ама то е пријателска, не ја сметам (2/3 од головите ги има даено или на пријателски или на малта, ерменија, андора...)
со холандија бојкотираше!!! АЛООО СЕ СЕЌАВАШ??? го бојкотираше катанец!!! не смее такво нешто да му се случи!!! не на нашиот таканаречен најдобар играч!!!имам уште или доста е!!! АКО ОВА НЕ СЕ ФАКТИ, тогаш шо е!!! еве ти конкретни факти!!! за то дали сме во загуба или добивка од пандев!!! ова е тема за пандев!!! не за интер!!!
се сложувам со тебе дека се шлепа со подобрите играчи и дека нема реализација и дека е просечен играч!!! зошто тогаш се крева толкава фрка околу тоа и зошто имаме овде вакви расправии??? за просечен играч!!! значи, ако малку се замислиш, пандев и не ни треба. и со него и без него сме 4. не ни носи нешто подобрување во репрезентацијата, така да...
а за ова шо си ми го навел во твојот претходен пост не можам да ти дадам одговор!!! то си е твое мислење и не можам ја тука ништо!!! мое е само дали ќе се сложам или не!!!

Мите

Тоа е едно, башка капитен е, односот на публиката не им беше по ќејф и на Попов и на Наумовки, кој молеше со раце за подршка ама џабе ...
Пандев ко Капитен должен е да го искоментира тој проблем, па 1 Малдини своите фанови на Милан ги нарече со погрден збор ( нешто во тој стил беше ) по што и имаше 1 мал револт кај Curva Sud.
Јас не гледам ништо лошо во оваа негова реакција, да, ко што реков и вчера, гледав лошо во откажувањето поради оваа причина и за тоа бев, сум и ке бидам категорично против, но ете, се е убаво напишано во Мак. Спорт, Се е кажано, ја задира и темата ФФМ и проблемите на фудбалски план во оваа земја и слично и тоа е тоа.
Боли кога фановите во случајов лупаат и '' маваат со камења '' на погрешната врата, ама очигледно и Пандев нема муда да се дрзне директно контра ФФМ, али полека ко што гледам и он ги губи нервите ( једина светла работа од цела оваа '' сага '' со него деновиве ).

Запамтете дека свирежи од публика никад не биле игнорирани во фудбалскиот свет, дали вака преку медиуми, или преку пцуење на цела трибина ( Попов ) или преку зачепување со прст ( Ибра ) сеедно, реакции ке има, само проблемот е што Вест од тоа направија сторија за да продаде што повеќе копии на весникот.

Мите

Тоа е едно, башка капитен е, односот на публиката не им беше по ќејф и на Попов и на Наумовки, кој молеше со раце за подршка ама џабе ...
Пандев ко Капитен должен е да го искоментира тој проблем, па 1 Малдини своите фанови на Милан ги нарече со погрден збор ( нешто во тој стил беше ) по што и имаше 1 мал револт кај Curva Sud.
Јас не гледам ништо лошо во оваа негова реакција, да, ко што реков и вчера, гледав лошо во откажувањето поради оваа причина и за тоа бев, сум и ке бидам категорично против, но ете, се е убаво напишано во Мак. Спорт, Се е кажано, ја задира и темата ФФМ и проблемите на фудбалски план во оваа земја и слично и тоа е тоа.
Боли кога фановите во случајов лупаат и '' маваат со камења '' на погрешната врата, ама очигледно и Пандев нема муда да се дрзне директно контра ФФМ, али полека ко што гледам и он ги губи нервите ( једина светла работа од цела оваа '' сага '' со него деновиве ).

Запамтете дека свирежи од публика никад не биле игнорирани во фудбалскиот свет, дали вака преку медиуми, или преку пцуење на цела трибина ( Попов ) или преку зачепување со прст ( Ибра ) сеедно, реакции ке има, само проблемот е што Вест од тоа направија сторија за да продаде што повеќе копии на весникот.

;ekam!!! prethodniot post go pro;ita, taka??? aj da te vidam!

Олаф.

За она со интернет форумов нема смисла да дебатираме, сериозно.
За другото, па истото и ја го велам де, нели гледаш дека нонстоп го потам за тоа дека 80% од масава во земјава има искривена слика за него и од него очекува чуда.
Никаде не сум ни рекол дека игра добро за нас, ама за разлика од вас јас воопшто не сум изненаден од тоа зашто таква слика и очекувам, се друго над истата што по автоматизам значи и добра игра за мене е 1 начин на изненадување. Не можам јас од Пандев да барам перфектно издание кога знам што има за соиграчи, што не значи дека он не го дава максимумот на терен, па само ненормален треба да си за да не даваш Се од себе и 1 ден не ја пееш сопствената химна на ЕП или СП, ова е сон за секој фудбалер, зборам од овие наши фудбалски заостанати простори. За давањето максимум ја не сумјам у никој, почнувајќи од голманот завршувајќи со Ристич.

Но, за мене приоритет во моментов е друго а тоа не е Пандев, баш со Наум сега зборев, и му реков, земја ко нашата нема ОСНОВА за да има успех на национален план, не е изводливо земја со ваква фудбалска заостанатост, без фудбалско првенство, или не, со фудбалско првенство анаогно на монти пајтон фудбалска пародија, без фудбалска федерација која работи За фудбалот и без квалитетен тренер, да има успех во фудбалскиот свет.
Нема шанса, дури и Пандев да е во врвна форма, истото важи и за остали, џабе, одма ручна кочница креваат претходно наведените проблеми и тоа е тоа, шанса за одење напред нема, немало и со ваков однос прашање е и дали ке има.
Па еден Прилеп нема прволигаш, што сакаш ти повеќе од ова ? Еден од најфудбалските градови во земјава нема тим у прва лига и истиот ке го добие тек за неколку години, аналогно на тоа нема ни играње во европа, нит промоција на фудбал за децава, ништо, нула, катастрофа, фудбалски хорор филм сме !

Олаф.

За она со интернет форумов нема смисла да дебатираме, сериозно.
За другото, па истото и ја го велам де, нели гледаш дека нонстоп го потам за тоа дека 80% од масава во земјава има искривена слика за него и од него очекува чуда.
Никаде не сум ни рекол дека игра добро за нас, ама за разлика од вас јас воопшто не сум изненаден од тоа зашто таква слика и очекувам, се друго над истата што по автоматизам значи и добра игра за мене е 1 начин на изненадување. Не можам јас од Пандев да барам перфектно издание кога знам што има за соиграчи, што не значи дека он не го дава максимумот на терен, па само ненормален треба да си за да не даваш Се од себе и 1 ден не ја пееш сопствената химна на ЕП или СП. За давањето максимум ја не сумјам у никој, почнувајќи од голманот завшривајќи со Ристич.

Но, за мене приоритет во моментов е друго а тоа не е Пандев, баш со Наум сега зборев, и му реков, земја ко нашата нема ОСНОВА за да има успех на национален план, не е изводливо земја со ваква фудбалска заостанатост, без фудбалско првенство, или не, со фудбалско првенство анаогно на монти пајтон фудбалска пародија, без фудбалска федерација која работи За фудбалот и без квалитетен тренер, да има успех во фудбалскиот свет.
Нема шанса, дури и Пандев да е во врвна форма, истото важи и за остали, џабе, одма ручна кочница креваат претходно наведените проблеми и тоа е тоа, шанса за одење напред нема, немало и со ваков однос прашање е и дали ке има.
Па еден Прилеп нема прволигаш, што сакаш ти повеќе од ова ? Еден од најфудбалските градови во земјава нема тим у прва лига и истиот ке го добие тек за неколку години, аналогно на тоа нема ни играње во европа, нит промоција на фудбал за децава, ништо, нула, катастрофа, фудбалски хорор филм сме !

значи 90 % се погодивме така???
и ти и јас имаме исто/слично мислење, само шо го искажуваме на поинаков и поагресивен (јас) начин!!!:smir:
а да ... го заборавив исланд!!!:pos2: многу се не се памтат!!!

е па ај кажи ми вака!!!
ете тој италијански форум на кој шо си читал дека пандев е критикиуван!!! зошто таму не изразува незадоволство??? туку овде, а? ете ти конкретно прашање!!! одговори ми !!!
пишувам и пишувам и пак ќе пишувам дека сме во загуба од то шо пандев игра!!! сакаш да знајш зошто???
хронолошки!!!
ерменија не ја гледав, не коментирам!!!
со словачка не беше ама баш никаква опасност по нивниот гол, дури изгледаше смешно со неговите прпелања по терен и избегнување на дуели (не е оправдание ако бил незалечен, појче смета отколку што прави добро!!!)
со норвешка упропасти две чисти акции кога шутираше а имаше слободен соиграч сам во 16 мерти, се сеќаваш???
со шкотска еднаш шутираше кога можеше да проигра и еднаш беше сам пред гордон и го погоди него!!!
со шпанија изигра феноменално, даде 2 гола, ама то е пријателска, не ја сметам (2/3 од головите ги има даено или на пријателски или на малта, ерменија, андора...)
со холандија бојкотираше!!! АЛООО СЕ СЕЌАВАШ??? го бојкотираше катанец!!! не смее такво нешто да му се случи!!! не на нашиот таканаречен најдобар играч!!!имам уште или доста е!!! АКО ОВА НЕ СЕ ФАКТИ, тогаш шо е!!! еве ти конкретни факти!!! за то дали сме во загуба или добивка од пандев!!! ова е тема за пандев!!! не за интер!!!
се сложувам со тебе дека се шлепа со подобрите играчи и дека нема реализација и дека е просечен играч!!! зошто тогаш се крева толкава фрка околу тоа и зошто имаме овде вакви расправии??? за просечен играч!!! значи, ако малку се замислиш, пандев и не ни треба. и со него и без него сме 4. не ни носи нешто подобрување во репрезентацијата, така да...
а за ова шо си ми го навел во твојот претходен пост не можам да ти дадам одговор!!! то си е твое мислење и не можам ја тука ништо!!! мое е само дали ќе се сложам или не!!!
Ако човек не навлезе во детали од твојот пост, овој и претходниот, можеме да заклучиме дека Пандев нема потреба да игра, зашто е просечен играч, не придонесува за Мак репрезентација, а со него а без него исто итн...

Тогаш зашто играат останатите играчи? Зашто да игра Шумуликовски, Наумовски, Ристиќ, Попов итн....

Кој треба да игра, ако не Пандев?

99% од Македонската јавност мисли дека е најдобриот играч на Македонија. Ако најдобриот играч на Македонија не игра, кој да игра и зашто баш тој да игра?

Ако човек не навлезе во детали од твојот пост, овој и претходниот, можеме да заклучиме дека Пандев нема потреба да игра, зашто е просечен играч, не придонесува за Мак репрезентација, а со него а без него исто итн...

Тогаш зашто играат останатите играчи? Зашто да игра Шумуликовски, Наумовски, Ристиќ, Попов итн....

Кој треба да игра, ако не Пандев?

99% од Македонската јавност мисли дека е најдобриот играч на Македонија. Ако најдобриот играч на Македонија не игра, кој да игра и зашто баш тој да игра?

1 болд... ТОЧНО ТАКА!!!
2 болд... не гледам да се бунат другите, освен пандев!!! другите не се играчи или пак, на гранде маестро мачедоне триплета и тн итн му се сруши егото шо му свиреше цел стадион??? а?
3 99% од македонската јавност играчот го цени по тоа каде игра, а не по тоа колку придонесува за репрезентацијата!!! овде тема на разговор е пандев оти статијата беше за него и со него...еве пак и во спорт гледам нешто се буни....

ајд ако си тооолку паметен, реплицирај со одогвор на ова прашање!!!
ете тој италијански форум на кој шо си читал дека пандев е критикиуван!!! зошто таму не изразува незадоволство??? туку овде, а? зошто не изјавува дека е незадоволен од навивачите на интер??? оти не најавува дека нема повеќе да игра за интер??? оти не ги критикува навивачите??? а??? ајд да те видам!!! оти таму чути и рмба ко пи..а, а овде се прај големи ма.е???

Онаа багра на Филип II и не заслужува некој да трча за неа. Не е од сега работава, и не е до Пандев. Го свиркаа и Панчев на пријателска со Естонија кога даде гол ама не беа задоволни, сакаа да даде 4. Свиркаа повеќе играчи од таа генерација па некои престанаа да играат, само не се дигна врева иако се знаеја причините. Го свиркаа и Чоко Бошковски иако човекот играше со срце ама бил од Силекс. Го свиркаа Тони Мицевски кој еднаш напушти терен со солзи во очи и едвај го премислија после неколку натпревари да се врати. И да не набројувам сега...

Мислам, говедата на Филип II, порано Градски, не можат да сватат еден едноставен концепт кој може да го свати секое дете од трето одделение: 1:1 во 80-та минута е активен резултат, без разлика колку лошо се игра. Ако гледаат ТВ одвреме навреме можат да забележат како навивачите на разни клубови или репрезентации во тој дел од играта максимално ја зголемува поддршката и притисокот (врз противникот, не врз своите) за да се стигне до потребниот резултат. Поддршката во тие моменти знае да го натера фудбалерот да го исцеди последниот атом од силите за да направи пресврт. Свирежите знаат да го утепаат до степен да не знае што се случува околу него.

Нашата публика има гадна навика да им пцуе на играчите се женско до 6-то колено со цел да ги мотивира да играат. Иако оваа практика никогаш не дала резултати, и никогаш нема да даде, тие си продолжуваат со својата навика. После години и години редовно следење на репрезентацијата на Градски, конечно дигнав раце. Не од репрезентацијата, туку од навивачите. Искрено, многу пати сум се срамел што сум помеѓу такви ноторни идиоти и во иднина ќе си гледам на ТВ.

Така да, мојот став по ова прашање е краток и јасен: Ни Пандев, ни било кој друг играч во иднина кој ќе се најде во таква ситуација, не треба да игра за репрезентацијата. Зошто? Затоа што не заслужувате бе говеда. Да не ви заобиколувам сега.

Патем, Пандев во Интер имаше многу побледи изданија од она со Ерменија, но не се слушнаа свирежи од трибина. Затоа што таму публиката има малку повеќе акл и разбирање и знае кога фудбалерот може а кога не може, кога игра со повреда, кога го жртвува својот учинок за доброто на тимот, знаат дека фудбалот е колективна игра... Што знаете вие освен да викате УААА???

1 болд... ТОЧНО ТАКА!!!
2 болд... не гледам да се бунат другите, освен пандев!!! другите не се играчи или пак, на гранде маестро мачедоне триплета и тн итн му се сруши егото шо му свиреше цел стадион??? а?
3 99% од македонската јавност играчот го цени по тоа каде игра, а не по тоа колку придонесува за репрезентацијата!!! овде тема на разговор е пандев оти статијата беше за него и со него...еве пак и во спорт гледам нешто се буни....

ајд ако си тооолку паметен, реплицирај со одогвор на ова прашање!!!
ете тој италијански форум на кој шо си читал дека пандев е критикиуван!!! зошто таму не изразува незадоволство??? туку овде, а? зошто не изјавува дека е незадоволен од навивачите на интер??? оти не најавува дека нема повеќе да игра за интер??? оти не ги критикува навивачите??? а??? ајд да те видам!!! оти таму чути и рмба ко пи..а, а овде се прај големи ма.е???
Ќе почнам од она последното. Иако јас нигде не спомнав, и нигде не сум читал, али ќе се потрудам да ти одговорам.
1. Пандев не ги чита италијанските форуми, и не може да им врати.
2. Навивачите на Интер не го свиреле на стадион, НИКОГАШ!
3. Нема потреба да најавува дека ќе си оди од Интер, постојано е 1 постава, тренерот му верува, исто и навивачите.(овде не мешај критика за слаба форма со пцуење и викање:Играј педер)
4. Овде(мак репрезентација) е нешто друго од клубот, овде повеќе го боли кога навивачите ќе го свират отколку во Интер или било кој друг клуб. Таму може да си смени клуб и никому ништо, а овде е само една репрезентација, една земја.
Пандев веќе со месеци потенцира дека е разочаран од односот на навивачите во Скопје.
"Ние не сме Бразил или Шпанија. Ние сме Македонија. Не можеме секогаш да победуваме и далеку сме од позициите со кои би можеле да направиме сензација. Барам од навивачите да го сменат својот однос. Да ги замнеат свирежите и навредите со поддршка за националниот тим. На нас, фудбалерите, многу ни пречи таквиот нивни однос. Тоа делува на сите на теренот. Факт е дека подобро играме на гости. Но еднаш треба сите да сфатиме. Заеднички интерес и заедничка цел е репрезентацијата. Треба да бидеме заедно. Треба да гледаме како е тоа кај другите и да учиме. Зарем ние играме за да не победиме!? Јас повеќе не можам да ги поднесам тие свирежи. Многупати ме извадиле од такт. Многупати сме губеле па на крај сме победувале. А свирежите не се забораваат. Најмногу боли кога твоите те осудуваат иако во таквите моменти е потребна поддршка"
Не гледам ништо лошо во тоа да Капитенот побара поддршка а не свирежи од навивачите, ти гледаш? Прв пат се случува некој да побара поддршка од навивачите?

За 2 точка само ќе ти вратам.
Пандев не изреагира ништо после мечот, дури и играше повреден.
Шумуликовски го тргаше Наумовски кога ве молеше вас, публиката да не свирите. Попов не кажал нешто кон публиката?
И ти ми кажуваш:
не гледам да се бунат другите, освен пандев!!
Останатите играчи знаеш како се дојдени или зашто играат за репрезентација, Пандев тоа не мора да го прави.

Реално на стадион кај нас пола од навивачите се копачи со 3 грама мозок, но сепак на моменти заслужуваат свирежи нашиве кога играат без желба и срце. Зашто никој не свиреше при поразите со Англија и Холандија? Затоа што дадоа максимум, гинеа на терен. Ама тоа е друга приказна.

Единствено позитивно во повредата на Пандев и отсуството на овие 2 натпревари е што конечно експертите кои се прават паметни дека не ни треба Пандев и дека без него подобро ќе играме ќе видат во каква заблуда се. Како и да игра за репрезентација, 4/5 шанси се преку него, сега ќе ги видиме Величе и Деспотовски што ќе смислат.

Онаа багра на Филип II и не заслужува некој да трча за неа. Не е од сега работава, и не е до Пандев. Го свиркаа и Панчев на пријателска со Естонија кога даде гол ама не беа задоволни, сакаа да даде 4. Свиркаа повеќе играчи од таа генерација па некои престанаа да играат, само не се дигна врева иако се знаеја причините. Го свиркаа и Чоко Бошковски иако човекот играше со срце ама бил од Силекс. Го свиркаа Тони Мицевски кој еднаш напушти терен со солзи во очи и едвај го премислија после неколку натпревари да се врати. И да не набројувам сега...

Мислам, говедата на Филип II, порано Градски, не можат да сватат еден едноставен концепт кој може да го свати секое дете од трето одделение: 1:1 во 80-та минута е активен резултат, без разлика колку лошо се игра. Ако гледаат ТВ одвреме навреме можат да забележат како навивачите на разни клубови или репрезентации во тој дел од играта максимално ја зголемува поддршката и притисокот (врз противникот, не врз своите) за да се стигне до потребниот резултат. Поддршката во тие моменти знае да го натера фудбалерот да го исцеди последниот атом од силите за да направи пресврт. Свирежите знаат да го утепаат до степен да не знае што се случува околу него.

Нашата публика има гадна навика да им пцуе на играчите се женско до 6-то колено со цел да ги мотивира да играат. Иако оваа практика никогаш не дала резултати, и никогаш нема да даде, тие си продолжуваат со својата навика. После години и години редовно следење на репрезентацијата на Градски, конечно дигнав раце. Не од репрезентацијата, туку од навивачите. Искрено, многу пати сум се срамел што сум помеѓу такви ноторни идиоти и во иднина ќе си гледам на ТВ.

Така да, мојот став по ова прашање е краток и јасен: Ни Пандев, ни било кој друг играч во иднина кој ќе се најде во таква ситуација, не треба да игра за репрезентацијата. Зошто? Затоа што не заслужувате бе говеда. Да не ви заобиколувам сега.

Патем, Пандев во Интер имаше многу побледи изданија од она со Ерменија, но не се слушнаа свирежи од трибина. Затоа што таму публиката има малку повеќе акл и разбирање и знае кога фудбалерот може а кога не може, кога игра со повреда, кога го жртвува својот учинок за доброто на тимот, знаат дека фудбалот е колективна игра... Што знаете вие освен да викате УААА???

Прочитајте го постов на другарчево едно 100 пати за да ви влезе во глава...ненормална вистина е ова...

Сега Пандев ќе се регистрира на италијанскиот форум, и ќе ги однесе упм на тие таму шо го критикувет. :pos:

Извини што одговарам на прашање упатено до друг,ама морав.

Ова е официјално НАЈГЛУПАВОТО нешто шо сум го прочитал на кајгана.:jaj:
Толку е прост одговорот на твоето прашање, и дури ми е срам да ти одговорам.ама ајде нека ти е. Пандев никогаш не бил иссвиркан од публиката/навивачите на Интер.
P.S Пандев ако читаш ,подхитно и најургентно да се регистрираш на ''тој италијански форум'' и таму да изразиш незадоволство :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom