PsyTrance и неговата култура

• Креатор на темата Креатор на темата DonJas
  • Време на започнување Време на започнување

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Локација
Дома
Веб-сајт
www.facebook.com
не видов вакава тема некаде ако има иста делете ја оваа :D

кажете се што се од транс слушате дарк комерцијала вака така
ако имате ваши траки опнете тука да чуеме
кој дји највеке ги поштувате
журки ово оно како се облакате по журки
фосфорни светлуцави моенти по маици и онакви капусли шо са
и това

хех... слушам транс а и поготово се од електронска (скоро се)... не сум бил на нешо некоја посебна транс журка ама за облеката... шо ќе се погодит... имам нешо мое ама друг пат ќе го уплоад

хехе ако ако .... ја идам често по жуки т.е коа сум у можност ама неможам нигде да најдам од тие фосфорните капсули ногу закон ствар се :D

Cutting edge science од Azax Syndrom
Astrix - Fire
Azax Syndrom & Toxic - Rain
Psychotic Micro & Toxic - Crucifiction
^ Овие погоре се само неколку од моите омилени песни...

хехе ако ако .... ја идам често по жуки т.е коа сум у можност ама неможам нигде да најдам од тие фосфорните капсули ногу закон ствар се :D
Излегоа од мода таквите „рејв“ моменти на транс журките :) Како и играњето на подиум по долна облека или костим за капење (посебно се почитуваше добра цура така „облечена“)
Сепак мајците со психоделични мотиви ќе останат секогаш обележје на гардеробата на трансерите.

Па сум по трансот , така поретко служам ова она психоделија

Еве знам дека е ова најголемата журка за psy

y1plxJcSLTnH-0BPQsttEYUI_Z9rDnUuHZTmppMbCtw7-wuoEuDG2uB6hZKQxnDOOqUaK7wWyUc7Hg

Cutting edge science од Azax Syndrom
Astrix - Fire
Azax Syndrom & Toxic - Rain
Psychotic Micro & Toxic - Crucifiction
^ Овие погоре се само неколку од моите омилени песни...

Ха : ) Traumatic Playground e подобра трака од сфи тија што ти ги наброја
А Азакс не е тој што беше, ск е комерцијално срање. Кд беше у Парвати Рекордз беше добар груви псајсер, а ск ? ск е тиња

Ја драги гледаоци можу да се пофалу дека иам мрсно псајтрансерско искустфо. Слушам Транс од девеес девету.
Ја тк беше мал и зимаше касете од комшију, дгд дгд дгд се слушаше увек од куде њега. Викам комши дај и ја да се д'гну још од мал. И такој си слушаше Продиџи и Орбитал и овај чудна спејс музика ме влечеше.
Почна сс Астрал, па после Хјуман Блу,Халдолиум и остали олдскул бендови.Први цедеа ми бесфа од Таламаску, Астрикс,Номад,Парасенс...
После почнасфа по дарк стилови,искочи Анимал албум од Скази кој ск ваљда е мртаф и се дави у гомна што ги прави
Почна да иду на журке доста мал, у Белви,Ла Фабрик, МКЦ
Најјако журче штознам... ваљда Гоа Гил на конаци,Џузепе исто такој на конаци.Има доста, на некои и не се сеќам : ))
Иам ислушано миљарде и миљарде бас линие и ефекти, дн днска писи ми е пун сс гигови и гигови стар а и нешто ноф транс.Папке и цедеа иам како да сам некој диџеј што пушта сфак викенд на журке.
Омилен стил ми е форест груви.Добар дарк псајтранс се праше у 2003/4 годину.Сакам и да слушам старо гоа, оној право изреалско спејс триповање.Мрзу прогресиф и комерцијални диџеи.
Мислу дека Деранго су врф у псајтранс правац.Едноставно музика ги е најмрсна, најобемна,најшарена и најповржана
Бумски Шумски : )

Ха : ) Traumatic Playground e подобра трака од сфи тија што ти ги наброја
А Азакс не е тој што беше, ск е комерцијално срање. Кд беше у Парвати Рекордз беше добар груви псајсер, а ск ? ск е тиња

Ја драги гледаоци можу да се пофалу дека иам мрсно псајтрансерско искустфо. Слушам Транс од девеес девету.
Ја тк беше мал и зимаше касете од комшију, дгд дгд дгд се слушаше увек од куде њега. Викам комши дај и ја да се д'гну још од мал. И такој си слушаше Продиџи и Орбитал и овај чудна спејс музика ме влечеше.
Почна сс Астрал, па после Хјуман Блу,Халдолиум и остали олдскул бендови.Први цедеа ми бесфа од Таламаску, Астрикс,Номад,Парасенс...
После почнасфа по дарк стилови,искочи Анимал албум од Скази кој ск ваљда е мртаф и се дави у гомна што ги прави
Почна да иду на журке доста мал, у Белви,Ла Фабрик, МКЦ
Најјако журче штознам... ваљда Гоа Гил на конаци,Џузепе исто такој на конаци.Има доста, на некои и не се сеќам : ))
Иам ислушано миљарде и миљарде бас линие и ефекти, дн днска писи ми е пун сс гигови и гигови стар а и нешто ноф транс.Папке и цедеа иам како да сам некој диџеј што пушта сфак викенд на журке.
Омилен стил ми е форест груви.Добар дарк псајтранс се праше у 2003/4 годину.Сакам и да слушам старо гоа, оној право изреалско спејс триповање.Мрзу прогресиф и комерцијални диџеи.
Мислу дека Деранго су врф у псајтранс правац.Едноставно музика ги е најмрсна, најобемна,најшарена и најповржана
Бумски Шумски : )

Можу да потврду за дечка дека е едн од најнаслушани трансери у Куманово хахахахах, иначе за прв болд не га делу мислење, брат жива вода бесмо, киша имаше од 1- до крај :), а и ми деца бесмо до крај останасмо, за мене најдобри журке Козјак, Галичник и томе слично...втор болд исто такој едн од ретки у Куманово шумадинци сви су нешто глоинг флејм правац и томе слично у главно помодари има доста, сс част на искључаци, трет болд делу га мислење у потпуност сс тебе, четврт болд такоѓе деранго су деранго, и дај да седнемо више едн пут на ракиичку салатичку и мрсну психоделиу :))).. Поздраф Нездраф :))
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 11:18 ---
Што се однаса до музику, навлечен сам на исту од много одамна, исто такој поштујем псај културу, како помлад редовно ги пратеше журчиња имаше доста заебанцие и смејање и запозна доста фини људи сс туј дружбу,сга и нема толко како порано организација али кд искочи нешто квалитетно редовно гледам да се појаву, једино што мислу дека имам минус е што немам отидено на некој поголем фестивал што поради немање време,што поради кеш, али имам план друго лето да посету барем едн надам се ке е фул мун :)

Како и што претпоставував никот на parvati е од Parvati Records :)
Порано бев многу во сценава, сега сум пододалечен, гледам цепате на кумановски, Distorted Goblin е кумановец, прави ли уште музика?

Како и што претпоставував никот на parvati е од Parvati Records :)
Порано бев многу во сценава, сега сум пододалечен, гледам цепате на кумановски, Distorted Goblin е кумановец, прави ли уште музика?

Да праи, порано му беше псај дарк мрсна тиња сс миљон измешани ефекти, неповржани машинерие
Али ск дечко се опраи и праи добар псај форест, мистик груви и тфистед саунд.Мислу дека живи у Чешку ск, не сам га видеја одаамна по Куманоо.

Чудна работа многу малку има тука кои слушаат псај транс...

Постарите албумчиња се навистина квалитетни овие новиве кои излегуваат и многу многу не ги слушам скоро и воопшто што би се рекло. Дома имам доста цедиња оргинални албумчиња со Псај транс знам понекогаш да преслушам 1-2 албуми во неделата.

Нешто што би можел да издвојам што слушам повеќе во последно време.

Нешто што се нарекува оld School Psytrance...

И секако морам овој албум да го сместам тука

П.С се надевам темава нема да приумре... :D[DOUBLEPOST=1411339301][/DOUBLEPOST]@парва @Prince @hEnDo

Малку тука да се преселиме на оваа тема гледам вие некако доста слушате psytrance и мислам дека би било во ред малку да ја раздрмаме оваа тема и да разгледаме што има ново околу псајтранс, што е најдобро од Old School итн... :D

Битно да прашам вака низ Македонија каде најчесто се пушта ваква музика случајно да не знаете? :)

Последно уредено:
^ се организирет журчиња од време на време ама секој викенд или таква шема слична мислам дека немат. Инаку според мене psytrance-от е најдоброто нешто шо се случило во електронскава музика.
Според мене најдобриот , најјакиот , најквалитетниот(ако мојт така да кажам) е господинот Simon Posford или Hallucinogen.
ова се психоледелии роџаци .

а ево уште 2-3 албумчиња шо ги вртам последниве 2-3 недели.

Во меѓувреме слушам и гоа , даркoj форести и сите такви работи .... ајде мораТ да ја активираме темава ке паднит интересна дискусија
Boomz

http://en.wikipedia.org/wiki/Hallucinogen_(musician)

@Prince Еј кога веќе сме кај Hallucinogen, добро е што ме потсети на тој човек...одамна немав слушнато од него а затоа вечерва ќе одвоам некое време да слушнам нешто од него, одамна гледав некои видеа на јутјуб од негови журки кои ги прави нешто неверојатно и лудо на кое сакам некогаш да имам можност да заминам и да бидам пред него :rolleyes: од неговите албуми мене најмногу ми фаќа овој:

Инаку во темата музичко име на тапет го ставив Таламаска :rolleyes: ова како инфо.

Јас почнав да слушам Psytrance негде околу ~1999 и прв албум кој го купив беше Sun Project - Zwork. Тогаш мораше да се купува CD-а бидеќи интернетот идеше преку модем и беше скап и ужасно спор. Се сеќавам прва трака која ја симнав од интернет беше Astral Projection - Soundform! Имаше една продавница во стариот трговски во Капиштец и редовно купував дискови од таму. Одкога ги купив Infected Mushroom - Classical Mushroom и BP Empire целосно се заљубив во овој тип на музика.Најдобра журка ми е промоцијата на BP Empire на IM во МНТ таму негде 2001 мислам, кога ја пуштија Psycho одлепив! Онаку ова беа најубавите години за журки по МКЦ/МНТ/Метропол пошто немаше работно време и се пушташе музика дури има раја, а често на добрите забави се седеше до 6-7 сабајле. После почнаа ДЈите да пуштаат Darkpsy, Progressive и досаден Full-On и полека загубив интерес за журки. Последна журка ми беше Azax Syndrom во B2 пред едно 4-5 год мислам дека беше.

Омилени групи ми се Infected Mushroom (стариот материјал), Astral Projection, Etnica/Pleiadians и Hallucinogen. Мислам дека ниеден друг артист/бенд не допира до овие во нивните најдобри години. Тие се тој прв tier но Astral мислам дека се врвот, со албумот Amen веќе почнуваат да се губат, за жал.

Втор tier, исто омилени, ми се: Green Nuns of the Revolution, Prana, X-dream, Doof, Cosmosis, MFG, Electric Universe, Space Tribe, Asia 2001, Dimension 5, Chi AD, Sun Project, Jaia, Shakta, Total Eclipse, Miranda, Man With No Name, Transwave, Tandu, UX, Power Source, Darshan.

Омилени траки, best of the best: Etnica - Vimana, Pleiadians - Maia/Alcyone, Crop Circles - Lunar Civilization, Astral Projection - Searching for UFOs, Hallucinogen - LSD/Snakey Shaker, Prana - Alien Pets, Sun Project - Tribolus, Jaia - Mai Mai. Има многу квалитетни траки од овој период и сигурно неможам сите да ги набројам, овие ми се standout и timeless.

Во главно мојот фокус е Oldschool Goa од период од 1995 до 2000. Но слушам и Newschool Goa, претежно од издавачката куќа Suntrip Records. Омилен артист ми е Filteria од новите а ги сакам и Ra, Khetzal, Cosmic Mind, Mindsphere, Nebula Meltdown, Antares, Artifact303 и др.

Освен Goa слушам и Full-On, но малку ми е генерички и едноличен стилот па поретко се наоѓа квалитетно име. Ги сакам Tikal, Exaile, U-recken, Ovnimoon, Headroom, Alien Project, Astrix, Mr. Peculliar, Digicult, Space Buddha, Protoculture, GMS и 1200 Mics (старите)

Од Psy ми се допаѓа Juno Reactor, Nystagmus, Talpa и The Misted Muppet.

Слушам и Psyambient а Shpongle е кралот тука, нема дилеми. Други Ambient имиња кои ми се ОК се Entheogenics, Ott, Solar Fields, Asura, Aes Dana, Shulman, Yggdrassil,/Kurbeats и Younger Brother (исто S. Posford). Уствари повеќе сакам Downtempo него Ambient, нешто подинамично.

Долг пост ама верувам ќе биде информативен за некој што можеби сега навлегува во овој тип на музика па ќе може да почне од најдобрите артисти. И така по 15 години шалтање стилови највеќе се пронаоѓам во Melodic/Psychedelic Goa од златната доба на деведесетите, ова за по дома а претпоставувам за на журка преферирам некое мелодично Full-On-че со добра динамика и бас. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom