Првиот филм во вашата колекција?

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
VHS = Superman (Мислам дека беше вториот дел, со тие 3цата у црно :) )

DVD = S A W

posle sekojdnevno iznajmvenje na dobriot losiot i grdiot, mojte resija da mi ja kupet :) abe nemase sansi da zaspijama da ne go gledam hehe

dvd - Dlaboko grlo
VHS - nekoj germanski , ne mu znam ime..

На касета, меѓу првите мислам дека беше “Исус од Назарет“, најдобриот филм за животот на Исус и глумецот ми е некако најблиску до тоа како го замислувам Исус.

На ДВД, мислам дека прв беше “Убава жена“ со Ричард Гир и Џулија Робертс.

Првиот филм од VHS колекцијата ми беше едно филмче кое беше хит кај сите нас дечишта кои дремевме во видео-играчниците, тогаш познати како “флипери“ :vozbud:. Филмот се викаше The Wizard (1989), кој ја играл "Double Dragon" ќе му текне, кој го пропуштил а поминал пола младост на игрите треба да го изгледа :pos2:.

Енивеј, VHS колекцијата не траеше долго затоа што душа им извадивме на касетите од преснимување еден филм врз друг. Новата, и сеуште актуелна DiVX колекција ја почнав со The Matrix (1999) неколку години откако излезе филмот, и до сега стигнав до бројка од 1250 филмови, серии, тинтири, минтири...

На ВХС мислам дека беше Супер Марио или Нинџа-желките а за ДВД ако се сеќавам го земав Пред дождот пошо идеше како поклон со Теа Модерна :wink:

superman_pic.jpeg
Superman (1978) трите делови и

The Perfect Weapon

o_perfect_weapon_pic.jpg

заедно овие први филмови ми беа на ВХС

На касета Петок 13
на ДВД Полициска Академија

на касета Сам дома 3
а на ДВД Троја

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom