Првата плата...

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
Не можам да ја наречам плата, од причина што беше хонорарна работа ова лето, и траеше 10 дена=6000ден. како водич на младинска чешка кошаркарска репрезентација на европското првенство во Скопје од 16-26 јули.

well си форматирав 10 компјутери за 5000 ден:pipi:
и ги потрошив за ништо важно лол не ни памтам како ги потрошив ...знам дека мн јадев :XD:

Хонорарна работа како надворешен агент за проектот пензионери во Тутунска Банка 98000 денари

Mojata plata ne ja trosam samo ja diplam :vozbud: imam nekoj mal del potroseno ama toa samo na garderoba i patiki :toe:

Летово изработував 20 тина семинарски и 15 тина проектни задачи си земав некаде 12000 денари досега тоа ми е најголемата зароботувачка.Од тие 1000 денари ги почестив моите,со 1000 денари си се почестив себеси со некои ситнурии, 4000 си тргнав за гардероба и со останатите 6000 си јупив 100 евра :vozbud:

Првата плата околу 10000 ја чував за одмор.Уствари само што ја земав за 2 дена одев на одмор и работава беше како дошле така ошле набрзинка.Али не ја жалам.

Уффф тоа беше пред 15 години, само што завршив средно почнав да работам. Платата беше 500 марки и цела ја потрошив на мојата прва кола

tn_Zastava%20750%20L%20014.jpg

Ова на сликава не е моето но беше скоро исто. Му купив цела елктроника за мотор, гуми, бандаши и акумулатор. Останатот се частев со тогашната цурица. Еххх колку време поминало па па па па па па па :tv:

Летово изработував 20 тина семинарски и 15 тина проектни задачи си земав некаде 12000 денари досега тоа ми е најголемата зароботувачка.Од тие 1000 денари ги почестив моите,со 1000 денари си се почестив себеси со некои ситнурии, 4000 си тргнав за гардероба и со останатите 6000 си јупив 100 евра :vozbud:

Аха, сега ќе те кажам на професорот :tv::tv:

Секогаш сум се воодушевувал на таквите ко тебе. Али доста сте ми се нашле :smir:

Првата плата околу 10000 ја чував за одмор.Уствари само што ја земав за 2 дена одев на одмор и работава беше како дошле така ошле набрзинка.Али не ја жалам.

Хехехехе исто и јас, само што мојата беше некаде околу 6000-6500, па морав да земам и од моите некој денар плус.

мојата прва плата, али неформална,беше од спортска... 10.000 ден рамно...частење другари, пари за тениски рекет,патики си купив,и 1000че остана заштеда...

прва плата само што дојде и си дојде ја зедов во петок сабота немав за цигари се знае се раздава првата плата за 4естење на другари и другарки а до душа имам голем круг на другари/ки :salut:

Ауф... то беше пред 4 години мислам или 3 да не беше... јбг лето беше со татко ми зедов некој 3-4 илјади... и одма ојде бајги за частење, нешто ојде за телефонот и остана нешо купив книги за школа (:tapp:) и така толку беше :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom