Првата плата...

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
Првата плата оди за частење се знае, не дека ја потрошив целата за частење, ама што е тука е, првата плата ми беше за 5 дена (што ќе частиш, а што ќе остане на тебе).

Првата плата или поточно не беше плата тоа беше премија за освојување на еден фудбалски турнир пред 2 години, имавме навистина богат спонзор, чија единствена желба му беше да победиме и го направивме тоа, и на крај добивме 100 евра патики за фудбал и дрес, со нив си купив патики најк. :je:

Првата плата, ех..:).
Па размислувам кога ќе ја земам(здравје)пола да сочувам за мене, а другиот дел да го потрошам на мал собир со поблиските пријатели за да ги почастам, на сестра ми нешто да и`купам и така:)

Немам земено сеуште прва плата али до сега имам земено бајги дневници, работев во приватна фирма на татко ми и ми даваше по 300/400 али за работа само 2/3 саати ништо повеќе, и поголемиот дел зачувани засега не ги трошам тие.

Би им уплатил во некоја туристичка агенција ЕуроТрип на родителите во знак на благодарност за целото детство се до вработувањето:smir:

Со првата плата си купив ролери,некој маички и такви работи, ги частев дома, и уште ми остана. Сеа би требало да ја дотрошам денојве :zlo:

У вторник ке ја зеам па ке пишам .:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

bi im kupila po nesto na moite doma, drustvoto bi go castela, pa ako ostane nesto bi si kupila nekoe parce obleka

Прв пат зараотив на 17 год летниот одмор.
Дневница 200 ден:kesa:
Ама со првите 200 денара(оти ни даваа на крај на раб време) купив сладолед за сите дома и сок, и после барав за да имам за да купам нешо вечета за јадење додека бев на работа:kesa:,али утрето ги вратив!
Не беше плата али...
А откако собрав некој денар(колку можев) и купив на сестрами блуза! :)

Кога ќе бидам вработен за стално и озбилно,пола од платата ќе ја поебам,пола настрана....

еххх што се треба да купам со првата плата..:pos2::pos2: којзнае шо не иам ветено по луѓево. :pos2::pos2:

Со мојата прва плата си го платив одморот.А тоа беше пред 2 години,а моите ги частев скара:smir:

Незнам точно што ке купам со првата плата,ама сигурно нема да ја потрошам за мене.Најголем дел дефинитивно иде за брат ми,оти он најмногу заслужува.
Ке им купам нешто и на мајка ми и татко ми,и некоја ситница и на мене.

Првата *официјална* плата, пред мнооогу години :) ја потрошив одма дента. Поточно, вечерта. На пиво :)

Првата плата ....здрвје кога ќе ја добијам...половина ќе отиде на частење и подароци,доколку остане нешто и за мене ќе си купам и ке си инвестирам во моите планови...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom