Мортидо
занаетчија дете
Интересен е текстот, пишман ќе бидиш.tl;dr

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Интересен е текстот, пишман ќе бидиш.tl;dr

Можеби е неговиотНемој да се смееш на провинцијалка со дечко, можеби е твојот.
Посреќен ќе сум бил да имам поглед на Осогово,Кожув,
Јакупица или бар Крива река и Пчиња.

а како во турско пет века,имало леб таму а сега нема,Нема леб таму чичко Анчо, луѓето од мака доаѓаат во Скопјето.
Секој нормален би сакал да избега од смогот, гужвата, нервозата во главниот град, арно ама со празен џеб не се живее.
Треба под итно да се преземе нешто.
За време на СФРЈ да купиш стан во Скопје,требаше прво да станеш жител на Скопје.Таа процедура траеше шест месеци и тоа од денот кога ќе се пријавиш во полиција со договор за закуп дека си кираџија на некоја адреса.Потоа требаше да се вработиш некаде се разбира во Скопје и да имаш постојано вработување за да добие жителство.Ако се имаа исполнето овие услови дури тогаш имаше право конкурираш за купување стан во Скопје.
Најтешко беше провинцијалец да се вработи и да купи стан во Скопје,бидејќи секогаш и секаде предност имаа родените по извод од матично и лична карта на Скопјани.
Не е касно да почне да се спроведува практиката од СФРЈ.
Што се разбираш ти бе?И немој само молим те да не купуваш со се партали жити се...хахахахахахаха
Авторот на текстот е неуспешна личност и највероватно некој од провинција му има земено работно место од пред нос...
Авторот на текстот рече дека е женет и гарантирам дека жена му се пали на мажи со лопати ( због тоа е љубоморен )
Според мене само морон може да се дрзне од родното место да оди да живее у град како Скопје... Градот нема душа, нема апсолутно ништо.
Платите се скоро велам скоро исти како и во останатите градови во МК, можеби за нијанса поголеми ама трошковите ако живееш у ск се енормно големи.
СМОГ СМОГ СМОГ...
Јас и покрај плата од 5к месечно ке си останам да си живеам у провинција... у мојот роден крај... а ако ми е кеф можам сељачиштево што е авторот на текстот да го купам со се партали и да го пратам упм. Провинцијалци бе... хахаха како некој до сега не се осудил да ме погледне у лице и да ми каже такво нешто бербат да го направам. бтњ у скопјево има се освен скопјани.