Протест!

• Креатор на темата Креатор на темата free_MAN
  • Време на започнување Време на започнување
Колку само се во право еднооки за нашава младина :aplauz:

а на преостанатите 2 класа не им сметаше....ако протестирате веќе,договорете се,или сите или никој.

а на преостанатите 2 класа не им сметаше....ако протестирате веќе,договорете се,или сите или никој.
Protestiraa site 5 klasa no direktorot(mangup)izjavil deka protestirale samo 2 klasa,a direktorot i se javuval i na dvokatkata kade bevme da ne ni pomagala pfff cccc

Денес кај нас во школо(Орце Николов) беа свикани претседателите од сите класови кај директорот.Инаку од директорот скоро никогаш сме немале подршка ама сега за живо чудо кажа дека ако протестираме ке имаме поддршка и од него и од сите професори.О мај гад ова се нема десено.Како и да е идеме на протести.
И уште еднаш нека престанат овие од Министерство за образование да прават робови од учениците.
Со шест години во прво оделение:tapp:Така било во Европа.Во Европа училиштата се напраени децата да се чувствуваат како дома.Нашите училишта прави кочини.
Мтура:tapp:Имало во Европа.Голем К*р
и сега и ова?
Министере Стојановски нека полагаат вашите деца вакви испити или подобро дојдете вие да полагате.
Инаку со овие испити се понижуваат и наставниците/професорите.Понекогаш ни даваат повисоки оценки поради дисциплината заинтересираниоста трудот пишувањето домашни.И апсолутно се во право бидејки знаат да наградат.
Доколку се усвои овој закон голем дел од нас ке се префрлат вонредно.Повеке ми се исплати да седам дома да учам и да идам да полагам отколку да идам во школо и пак да полагам годишни тетсови.А покрај тоа некој од средношколциите се плашам дека нема ни да завршат средно.
А вие што завршивте средно престанете да подржувате се и свашта дека некогаш и вие сте биле ученици и би ме интересирало како би се чувствувале вие ако за време на вашето основно/средно образование се вовеле вакви реформи?

Абе земете учете нетуку си прајте филмој после ќе се жалите тешка била матурата :) тоа е кога не учите

И за на крај.... ти може си фино и паметно девојче......но те молам прочитај си малку повеќе за Блаже Конески (не само тоа што ве лажела професорката по македонски) ....не сакав пред 2-3 дена ја продолжам дискусијата во непотребни предмети.
(Се извинувам за оф топикот).

Поздрав.
Jaзично подрачје сум, учам за структурата и историјата на јазикот повеќе од децата што се на другите насоки. Ако мислиш дека сум грешка во темата за непотребни предмети, поточно за Блаже Конески, пиши ми таму. Не гледам причина зошто да не ми пишеш, можеби сум грешка, поправи ме, но јас ти го кажав тоа на што ме научиле.

Инаку се гледа колку штрајкуваа денес, сите си ги чекаа професорите пред училница, како попчиња.
Јак штрајк, немам зборови:pos2:. Топ!

Во Струга никој не знаеше :). Што е најстрашно не знаат ни за тестовите . :pos2:. Сите се чудеа денес, мислеа дека ги зезам .:pos2:

Во Струга никој не знаеше :). Што е најстрашно не знаат ни за тестовите . :pos2:. Сите се чудеа денес, мислеа дека ги зезам .:pos2:
:pos2::pos2::pos2:аиии јаки сте биле и вие и што имаше ли протести или немаше кај вас???

Абе уште за то да протестираме и не мора да појме нашкола ова година. Да почниме пак од септември од почеток. Ние понеделник шуќур почнавме. Да знаеа можеби ќе протестираа, но професорите сеуште не го актуелизирале ова со тестовите. Спомнаа два-три пати ама како да не е нешто посебно.

Абе уште за то да протестираме и не мора да појме нашкола ова година. Да почниме пак од септември од почеток. Ние понеделник шуќур почнавме. Да знаеа можеби ќе протестираа, но професорите сеуште не го актуелизирале ова со тестовите. Спомнаа два-три пати ама како да не е нешто посебно.
е од сега ке ви стане главна тема во секоја втора реченица ке употребуваат тоа ке ви кажуваат и се такадо крај година:nesvest:

Денес ние штрајкувавме ама ич не не подржаа само ние од економско бевме и долната гимназија на другите им врнело од шеќер изгледа се и на крајот по се изгледа ќе полагаме.Иначе на тестовите ќе имало прашања од општа култура кои требало сите да ги знајме,ама мене не ми е јасно какви ќе се тие прашања од општа култура по стручните предмети на пример.Глупости!И мислам дека во Битола и утре ќе се протестира кај 13 часот ама не сум сигурна:toe:

Вака сеа
Оценката која се добива во дневник е резулат на дисциплина, проекти, испрашување на теми кои траат низ цела година... и сеа некој на крај година ке ти дое, и добиваш оцена врз основа на едно ливче а се она шо си праел низ цела година е занемарено (може некој не му оди превише да буба ама затоа се труди и праи проекти па затоа ке добие некој попуст кај професорот)
второ за оние од четврта имаш матура два задолжителни предмети значи од сите четири години тоа се 8 книги да повториш, два интерни значи стави ги уште 2 или 3 книги (зависи шо ке избреш) + плус проект и сеа плус сите овие 10 книги за секој финален тест.... ајде прави математика.
сево ова ке ти се струпа да го полагаш во рок од еден месец, овоа бетер и од колоквиумска недела. (има некои, уствари за повеќето овоа претставува стрес, абе ти праеш обична писмена... па колку и да си спремен пак имаш некое чудно чувство во стомак... а замисли коа натамошнио живот ке ти зависи токму од овој тест... замисли си го психичкиот стес кој е... а шо и да постигнам успех кој ми гарантира дека утре за мене ке има работа ( европа е така ... ама таму завршеш ли факс имаш одма обезбедено и вработување).

сваќам ја и целта на законот дека овоа е за да се провери адекватноста и праведноста на професорот,,, и го одобрувам тоа.. ама од друга страна никој не гледа од аспект како тој ученик ке се справи со толку тестови во толку кратко време, верига на стресови.

иам уште многу и многу да пишувам.. ама ке се искажам у наредни постови...

сега еден апел до сите организатори на протест, претседатели на унии и штрајкачки одбори

пред да започнте со протест.... упатете неколку писма до министерството, тоа нека го направат сите школи, ке почекаме одговор од нив, па за понатаму ке се координираме.

Е да и тоа заборајв да спомнам требало да пратиме писма до министерство па после ќе видиме:toe:

И ОВА ЗАБОРАИВ ДА КАЖАМ

СИТЕ ШТО СТЕ ОРГАНИЗАТОРИ ПРАТЕТЕ private message so msn или skype ЗА КОНТАКТ ЗА ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ И ДА ГИ КООРДИНИРАМЕ ПОСТАПКИТЕ
БИДЕЈКИ ПОЕДИНО НИШТО НЕ ПРАВЕМЕ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom