Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

• Креатор на темата Креатор на темата G e G o
  • Време на започнување Време на започнување
e pa za tvoja informacija momentalno kaj mene doma imam gosti makedonci koi gi kritikuvaat takvite kako tebe koi nemozat da svatat deka nekoi raboti ne treba da se cepkat

Речи им нив дека водите 1:0, и утре на тие тројца што ќе ги сретниш така речи им.
Знам дека слабо стоите во Бичинци со цивилизациски навики ама не мора мизеријата до толку да ја истакнуваш.

e pa za tvoja informacija momentalno kaj mene doma imam gosti makedonci koi gi kritikuvaat takvite kako tebe koi nemozat da svatat deka nekoi raboti ne treba da se cepkat
Колку пати пишав;
Сите Христијани го осудија карневалот. Црквата нема поврзаност со карневалот затоа што е пагански обичај.
Немаше потреба ситуацијата да дојде до кршење на автобуси, амбуланти, палење на цркви и државни знамиња затоа што ова е ПРАВНА ДРЖАВА каде што владеат ЗАКОНИ .
Требаше МИРНО ДА СЕ ПРОТЕСТИРА и да се поднесе ПРИЈАВА во ПОЛИЦИЈА И ПОСЛЕ ДА СЕ БАРААТ на СУД.
До сега НИКОЈ не поднесол прекршочна пријава за Карневалот и таа сцена, туку ОДМА ПРАВДАТА ја делите ВИЕ што манифестирање со дивјачно однесување.
Македонците НЕМААТ ОТВОРЕНИ прашања со Турците т.е. со Турската заедница која живее во Македонија.
Јас го осудувам Карневалот но и ПАЛЕЊЕТО на државни знамиња и цркви и извикувањата кон Македонците со: "Умрете Каури".

Две работи:
Прва, се сметам себе си за Христијанин и од аспект на религијата, немам никаква врска со паганските сцени, кои се замисли си, спротивни на Христијанството.
Како очекуваш јас или било кој Христијанин да ти се извини за тоа?

Второ: А за осуда, види го моето мислење во темата, постувано уште пред да ја запалат црквата.
kako prvo toj karneval stoe vo vevcani e finansiran od strana na vladata 50 iljadi evra godisno , toj paganski karneval e od strana na hristijani , ne mora ti da go osuduvas od hristijanski aspekt odudigo toa od covecki aspekt neznaci deka a koe karneval deka se sto ke posakaat ke pravat , pred se, se si ima svoja granica i poftorno ke napomenam jas go osudiv toj zlocin vrs palenjeto na crkvata.i jas i ti nisto ne mozeme da storime osven da ne potpaluvame i da ne frlame malso vo oginot so provokacii.. ti kako sakas svatime.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 20:50 ---
Колку пати пишав;
Сите Христијани го осудија карневалот. Црквата нема поврзаност со карневалот затоа што е пагански обичај.
Немаше потреба ситуацијата да дојде до кршење на автобуси, амбуланти, палење на цркви и државни знамиња затоа што ова е ПРАВНА ДРЖАВА каде што владеат ЗАКОНИ .
Требаше МИРНО ДА СЕ ПРОТЕСТИРА и да се поднесе ПРИЈАВА во ПОЛИЦИЈА И ПОСЛЕ ДА СЕ БАРААТ на СУД.
До сега НИКОЈ не поднесол прекршочна пријава за Карневалот и таа сцена, туку ОДМА ПРАВДАТА ја делите ВИЕ што манифестирање со дивјачно однесување.
Македонците НЕМААТ ОТВОРЕНИ прашања со Турците т.е. со Турската заедница која живее во Македонија.
Јас го осудувам Карневалот но и ПАЛЕЊЕТО на државни знамиња и цркви и извикувањата кон Македонците со: "Умрете Каури".
se slozuvam so tebe.

Тогаш кариерата ти е посрана.

За да те цитирам јас , треба ти мене да ме цитираш или да успееш да напишеш нешто што вреди ( досега не си). Овој пат те цитирам колку да ти го правам ќејфот.

Кривицата треба да добие казна , но не едната кривица да биде квалификувана како таква , а другата кривица да биде квалификувана како правница.

Хронолошки ако се постави проблемот , изворот на овие настани е Вевчани ... симптоми дека организмот е болен и дека може да пукне некоја болест имаше ... првин алармот се даде од некои невладини и од ИВЗ ... потоа 2000 други се собраа ... пукаа симптомите на сите страни , крстот скршен , графитите цртани ... но сеуште Вевчанците не пиеја лекарства ... па вчера изгоре помошна просторија од црквата (не црквата) ... диагнозата е јасна : во Вевчани влегол опасен вирус ... кој што се пренесе насекаде , се додека не се излече тој вирус , организмот ќе биде се послаб ... првин треба да се отстрани вирусот ... а потоа ќе ги снема и симптомите.

Како да цитирам ова , како да одговорам ... не можам пак да ти го направам ќејфот ... не можам да ја проширам темата , да зборам за цела нација , за дојденци и Косово , ќе ми биде после тешко , пошто едвај чекате да се фатите на споредни теми (пример пред малце со Лешок, јас го зедов како пример, а они почнаа да опишат други работи).

Такви сме ние , толку сме диви што бараме да ни се извинат , а тие одбиваат ... Кој е див тука ... кој е тој што провоцира конфликти...

Ја најде државата , браво .... иначе и терористичките групи знаат да се извинат ...

Со неосудување на навредите , уствари вие потврдувате дека ви одговара палењето на цркви и знамиња.
Огнот се запали во Вевчани , можеа да го згаснат самите , преку извинување ... пошто не го згаснија , се пренесе во другите села.

Разликата меѓу Вевчани и другата страна , е што државата го финансираше карневалот , односно навредувањето на муслиманите .... додека палењето на знамињата-крстот е, ќе повторам , ИНДИВИДУАЛЕН акт

Те цитирав и претходно со еден интересен пост,ама не ми обрати пажња,си бил изгледа во џамија си го слушал оџата како треба да им правите на христијаните ебате дебилот.

Не ми го мандај сеа многу,не пијам јас нафта,не ми кажувај тука хронолошки проблеми ти реков ми рече.
Значи разбери едно нека ти биде јасно како ден-КАРНЕВАЛОТ ВО ВЕВЧАНИ Е СВЕТСКИ ПОЗНАТ И ПРИЗНАЕТ КАРНЕВАЛ,КАРНЕВАЛ НА ХУМОРОТ.
НА ТОЈ КАРНЕВАЛ СЕ ИЗВАДЕНИ МАСКИ И НА ЏОРЏ БУШ И ТИТО И МЕДЛИН ОЛБРАЈТ И БРАНКО И ЉУПЧО И КИРО ГЛИГОРОВ И ЧЕ ГЕВАРА.
(пишано е со caps lock за Дарданиа да прочита убаво пошо гледам се праи ќорав со сила,а ако е ќор да иде на очно и да си земе цвикери,фала унапред)
И не ми мешај многу многу баби и жаби,вевчански вирус со смртна ебола,те молам,нема да ти успее.

Лешок...не го чепкај и Лешок,сигурно и во Лешок луѓето што го бранеа селото од терористите ја урнале црквата така ?
Стара вековна црква која што се претрпела.

Зошто да се извинат Вевчанци кажи ми ?
Или пак можеби требаше да бараат дозвола од вас дали може да извадат таква и таква маска,па вие ако допуштите да се излезе со маската,а ако не,ќе го рушиме ој тој крст што ви е на црква,ќе ви го палиме тоа црква како Ќибрит !!
Не се губи,пак те замолувам,ти пишав погоре што значи тој карневал и кој се маски се извадени,па никој до сега не се појавил да каже дека е навреден од таа и таа маска и затоа и затоа е навреден.
Не пљампај без врска.

За другото не те коментирам,бидејќи си смешен накај трагичен,затоа најдобро би било да се УБИЕШ !

Ајде олади ме сега и не ми го тинтрај пак со хронолошки распореди на случувањата,ако ВМРО и СДСМ заедно со ДПА и ДУИ пијат нафта,останатиот народ што не зависи од партиска мочана книшка,не пие нафта и се гледа што се случува и како се случува.

Трк до џамија да ги прашаш вахабистите водачи што да пишеш следно тука,па врати се.

Речи им нив дека водите 1:0, и утре на тие тројца што ќе ги сретниш така речи им.
Знам дека слабо стоите во Бичинци со цивилизациски навики ама не мора мизеријата до толку да ја истакнуваш.
a be ti da ne gledas na kafe t.e. vo solja? od kade toa bicinci neznam ama ok gledam deka te zdobole a i mene me zdobole toa sto vregate kuran i prorok ne sum albanec ako procita pogore ke vidis deka celo vreme se trudam da gi objasnam vrednostite koi gi cuvaat i pocituvaat muslimanite ako ona so penisot go opravduvas togas ok toa ke znaci deka sum bil vo pravo so 1:0 ako ne go opravduvas togas i jas ke go povlecam mojot zbor se sto sakav bese da naidam na razbiranje ama sto da se pravi sekojvlece na svoja strana pa taka i jas povlekova na moja strana no ne na albanskata bidejki ne sum albanec tuku na mislimanskata

celo vreme se trudam da objasnam deka obelezjata treba da se pocituvaat megutoa nekoj ne razbira pa zatoa i ja malku cepnav kaj sto ne treba so toa 1:0 da vidite kako boli inace site moi postovi bea deka toa sto e sveto ne se cepka i treba da se pocituva
Не е важно колку се трудиш, важно е дали те бива. Кога ќе напишеш дека е 1:0 за вас, си избришал се што си пишал предходно, и се што ќе пишеш потоа. Си дал автогол со пета, што би рекол Амди Бајрам. Си кажал што навистина мислиш и какви погледи имаш, и сега три кила боја не ти помага да не офарбаш.

Не е важно колку се трудиш, важно е дали те бива. Кога ќе напишеш дека е 1:0 за вас, си избришал се што си пишал предходно, и се што ќе пишеш потоа. Си дал автогол со пета, што би рекол Амди Бајрам. Си кажал што навистина мислиш и какви погледи имаш, и сега три кила боја не ти помага да не офарбаш.
e pa togas neka vi stoi

Одете на Youtube и напишете го името на било кое од овие села од Струга во кои имаше инциденти деновиве повеќе од пола од клиповите се поврзани со ислам и со преводи од некои саудиски имами кои кога понатака ќе ги отвориш водат до уште поексплицитен радикален ислам.

Те цитирав и претходно со еден интересен пост,ама не ми обрати пажња,си бил изгледа во џамија си го слушал оџата како треба да им правите на христијаните ебате дебилот.

Не ми го мандај сеа многу,не пијам јас нафта,не ми кажувај тука хронолошки проблеми ти реков ми рече.
Значи разбери едно нека ти биде јасно како ден-КАРНЕВАЛОТ ВО ВЕВЧАНИ Е СВЕТСКИ ПОЗНАТ И ПРИЗНАЕТ КАРНЕВАЛ,КАРНЕВАЛ НА ХУМОРОТ.
НА ТОЈ КАРНЕВАЛ СЕ ИЗВАДЕНИ МАСКИ И НА ЏОРЏ БУШ И ТИТО И МЕДЛИН ОЛБРАЈТ И БРАНКО И ЉУПЧО И КИРО ГЛИГОРОВ И ЧЕ ГЕВАРА.
(пишано е со caps lock за Дарданиа да прочита убаво пошо гледам се праи ќорав со сила,а ако е ќор да иде на очно и да си земе цвикери,фала унапред)
И не ми мешај многу многу баби и жаби,вевчански вирус со смртна ебола,те молам,нема да ти успее.

Лешок...не го чепкај и Лешок,сигурно и во Лешок луѓето што го бранеа селото од терористите ја урнале црквата така ?
Стара вековна црква која што се претрпела.

Зошто да се извинат Вевчанци кажи ми ?
Или пак можеби требаше да бараат дозвола од вас дали може да извадат таква и таква маска,па вие ако допуштите да се излезе со маската,а ако не,ќе го рушиме ој тој крст што ви е на црква,ќе ви го палиме тоа црква како Ќибрит !!
Не се губи,пак те замолувам,ти пишав погоре што значи тој карневал и кој се маски се извадени,па никој до сега не се појавил да каже дека е навреден од таа и таа маска и затоа и затоа е навреден.
Не пљампај без врска.

За другото не те коментирам,бидејќи си смешен накај трагичен,затоа најдобро би било да се УБИЕШ !

Ајде олади ме сега и не ми го тинтрај пак со хронолошки распореди на случувањата,ако ВМРО и СДСМ заедно со ДПА и ДУИ пијат нафта,останатиот народ што не зависи од партиска мочана книшка,не пие нафта и се гледа што се случува и како се случува.

Трк до џамија да ги прашаш вахабистите водачи што да пишеш следно тука,па врати се.
jas toa ti go boldirav se so cel da svates nekoi rabojke .
1.I sauth park e svetski poznat humoristicen crtan film za vozrasni i koga vo nego se ismevase kuranot i muslimanite imase problemi protesti protestki eheeeeeeee i koga toj od danska novinarot ili sto li bese napravi karikatura na muhamed i evropa ja tresea protesti i protesti toa neka vi sluzese za povod deka muslimanite ne pravat humor za svojata vera a za vasata so sakate pravetesi i seguvajtese

a be ti da ne gledas na kafe t.e. vo solja? od kade toa bicinci neznam ama ok gledam deka te zdobole a i mene me zdobole toa sto vregate kuran i prorok ne sum albanec ako procita pogore ke vidis deka celo vreme se trudam da gi objasnam vrednostite koi gi cuvaat i pocituvaat muslimanite ako ona so penisot go opravduvas togas ok toa ke znaci deka sum bil vo pravo so 1:0 ako ne go opravduvas togas i jas ke go povlecam mojot zbor se sto sakav bese da naidam na razbiranje ama sto da se pravi sekojvlece na svoja strana pa taka i jas povlekova na moja strana no ne na albanskata bidejki ne sum albanec tuku na mislimanskata

Не гледам на кафе, туку ти кажувам некои премногу очигледни работи. Не е битно дали мене ме здоболе со толку ти си ја покажа мизеријата иако секојдневно си опркужен со повеќе христијани. Тешко ти оди пред пријателите христијани да ги прикажиш лицемерието и мизеријата па мораше на интернет мислејќи дека никој тука не те знае ќе си кажеш што било колку барем некаде да си го покажеш вистинското лице.
А Бичинци, распрашај се утре, па ќе ти текне каде е, односно каде си.

i druga rabota spomna deka mnogu poznati faci se prikazani na toj karneval no ni eden ne e dostoen na kuranot neznam zasto voopsto sporeduvas kuran i vera so nekoj si faci samo budala mozi da go napravi toa

enis_ki ако си во Швајцарија кажи како е без минариња таму? Швајцарците убаво ви го спопикаа и не ви дозовлуваат минариња да градите изгласаа на референдум. И пак седите таму? Што не се буните? Или ви е страв дека ќе ве избркаат од Комуналец?
stoppJa

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom