Тогаш кариерата ти е посрана.
За да те цитирам јас , треба ти мене да ме цитираш или да успееш да напишеш нешто што вреди ( досега не си). Овој пат те цитирам колку да ти го правам ќејфот.
Кривицата треба да добие казна , но не едната кривица да биде квалификувана како таква , а другата кривица да биде квалификувана како правница.
Хронолошки ако се постави проблемот , изворот на овие настани е Вевчани ... симптоми дека организмот е болен и дека може да пукне некоја болест имаше ... првин алармот се даде од некои невладини и од ИВЗ ... потоа 2000 други се собраа ... пукаа симптомите на сите страни , крстот скршен , графитите цртани ... но сеуште Вевчанците не пиеја лекарства ... па вчера изгоре помошна просторија од црквата (не црквата) ... диагнозата е јасна : во Вевчани влегол опасен вирус ... кој што се пренесе насекаде , се додека не се излече тој вирус , организмот ќе биде се послаб ... првин треба да се отстрани вирусот ... а потоа ќе ги снема и симптомите.
Како да цитирам ова , како да одговорам ... не можам пак да ти го направам ќејфот ... не можам да ја проширам темата , да зборам за цела нација , за дојденци и Косово , ќе ми биде после тешко , пошто едвај чекате да се фатите на споредни теми (пример пред малце со Лешок, јас го зедов како пример, а они почнаа да опишат други работи).
Такви сме ние , толку сме диви што бараме да ни се извинат , а тие одбиваат ... Кој е див тука ... кој е тој што провоцира конфликти...
Ја најде државата , браво .... иначе и терористичките групи знаат да се извинат ...
Со неосудување на навредите , уствари вие потврдувате дека ви одговара палењето на цркви и знамиња.
Огнот се запали во Вевчани , можеа да го згаснат самите , преку извинување ... пошто не го згаснија , се пренесе во другите села.
Разликата меѓу Вевчани и другата страна , е што државата го финансираше карневалот , односно навредувањето на муслиманите .... додека палењето на знамињата-крстот е, ќе повторам , ИНДИВИДУАЛЕН акт
Те цитирав и претходно со еден интересен пост,ама не ми обрати пажња,си бил изгледа во џамија си го слушал оџата како треба да им правите на христијаните ебате дебилот.
Не ми го мандај сеа многу,не пијам јас нафта,не ми кажувај тука хронолошки проблеми ти реков ми рече.
Значи разбери едно нека ти биде јасно како ден-КАРНЕВАЛОТ ВО ВЕВЧАНИ Е СВЕТСКИ ПОЗНАТ И ПРИЗНАЕТ КАРНЕВАЛ,КАРНЕВАЛ НА ХУМОРОТ.
НА ТОЈ КАРНЕВАЛ СЕ ИЗВАДЕНИ МАСКИ И НА ЏОРЏ БУШ И ТИТО И МЕДЛИН ОЛБРАЈТ И БРАНКО И ЉУПЧО И КИРО ГЛИГОРОВ И ЧЕ ГЕВАРА.
(пишано е со caps lock за Дарданиа да прочита убаво пошо гледам се праи ќорав со сила,а ако е ќор да иде на очно и да си земе цвикери,фала унапред)
И не ми мешај многу многу баби и жаби,вевчански вирус со смртна ебола,те молам,нема да ти успее.
Лешок...не го чепкај и Лешок,сигурно и во Лешок луѓето што го бранеа селото од терористите ја урнале црквата така ?
Стара вековна црква која што се претрпела.
Зошто да се извинат Вевчанци кажи ми ?
Или пак можеби требаше да бараат дозвола од вас дали може да извадат таква и таква маска,па вие ако допуштите да се излезе со маската,а ако не,ќе го рушиме ој тој крст што ви е на црква,ќе ви го палиме тоа црква како Ќибрит !!
Не се губи,пак те замолувам,ти пишав погоре што значи тој карневал и кој се маски се извадени,па никој до сега не се појавил да каже дека е навреден од таа и таа маска и затоа и затоа е навреден.
Не пљампај без врска.
За другото не те коментирам,бидејќи си смешен накај трагичен,затоа најдобро би било да се УБИЕШ !
Ајде олади ме сега и не ми го тинтрај пак со хронолошки распореди на случувањата,ако ВМРО и СДСМ заедно со ДПА и ДУИ пијат нафта,останатиот народ што не зависи од партиска мочана книшка,не пие нафта и се гледа што се случува и како се случува.
Трк до џамија да ги прашаш вахабистите водачи што да пишеш следно тука,па врати се.