Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

• Креатор на темата Креатор на темата G e G o
  • Време на започнување Време на започнување
Генерализација брат, си слушнал некогаш. Мене македонци ме нападнале у Скопје и ќе ги мразам сите македонци сега.:facepalm:Кој ве учел вака да размислувате бе? имате родители да ве насочат.:facepalm:
Па нема проблем ајде дојди да те пуштиме во некоја населба кај што се они да видиме како ќе поминеш.

ne no vie se raduvate sto muslimanite se navredeni so poloviot organ na kraj kraeva i ja ke ve zegnam malku da osetite inace imam mnogu drugarimakedoonci momentalno kaj mene i si pominuvame super bez navredi i omalovazuvanja
ние никаде не напишавме дека се радуваме. анпротив ВИЕ тоа го правите. еве жив пример си ТИ.
што ти значеше тоа 1 0 за нас ОДМА објасни ми ајде - КОНКРЕТЕН ОДГОВОР без вртење тема

gledam kolku razbirate no vo sekoj slucaj 1:0 za nas
Не е фудбал, дете.
Како и да е, јас се надевам дека ние ќе останеме на нула. Нешто слабо се радувам на нерегуларни голови.

Па нема проблем ајде дојди да те пуштиме во некоја населба кај што се они да видиме како ќе поминеш.
Исто како што би поминал албанец, грк whatever у македонска населба, не прајте се сите светци ...

kaj e toa? da ne si vo delirium?

Tаму каде што живееш и притоа не можеш надвор да кажеш такво нешто како постот кој го напиша. Затоа мора на интернет да се покажеш колку не ти работи мозокот. Само немој сега храбар и мизерен да се правиш затоа што утре со најмалку тројца Македонци христијани ќе се сретниш и со „брат“ ќе им се обратиш.

http://eireislam.blogspot.com/2012/01/innocent-macedonian-muslims-lured-into.html

EireIslam comment: This was unfortunately an obvious attempt to inflame anti Muslim sentiment against the Macedonian Muslim minority. However it backfired (literally) on the anti Islam organizers. The Muslims reaction of burning down a Church was completely wrong and an act contrary to he teaching of Islam. The Muslims must realize that by reacting in these ways they are falling into the very stereotyped mold which was being perpetrated at the carnival thus perpetuating the lie of Muslim savagery.
Ако веќе ја практикувате исламската вера, не дозволувајте да ви го перат мозокот разни организации со кратки пантолони, големи бради и црни знамиња. Тоа не е ислам на којшто биле учени вашите дедовци. Стереотипот сами си го создавате, тоа ќе ве донесе само до бездната. Религијата не е создадена да учи на деструкција, туку да учи на мир и толеранција.

Колку е исмевано христијанството низ интернетов и телизивијата последниве децении, да се однесуваа мнозинството христијани исто како нив до сега ќе требаше уште две светски војни да има. Креваат врева за глупави работи, дури ми се чини дека бараат причина за бунт. Дали е исфрустрираност или нешто друго, не знам. Како и да е, досадни станаа со таа исламофобија. Во едно наводно слободно општество, се треба да е подложно на критика и хумор, па и нивната религија.
Еве зошто се нервозни. :)

Исто како што би поминал албанец, грк whatever у македонска населба, не прајте се сите светци ...
Кај места населени со Македонци не сум чул или видел некој да биде нападнат заради тоа што бил друга националност или религија.

Еве може у чаир на пример на дижонска.

само денес имав неколку муштерии од албанско етничко потекло во мојот дуќан дојдени од подалечните села..никаков проблем како и 20 години наназад..и сеа шо прајме?

Tаму каде што живееш и притоа не можеш надвор да кажеш такво нешто како постот кој го напиша. Затоа мора на интернет да се покажеш колку не ти работи мозокот. Само немој сега храбар и мизерен да се правиш затоа што утре со најмалку тројца Македонци христијани ќе се сретниш и со „брат“ ќе им се обратиш.
e pa za tvoja informacija momentalno kaj mene doma imam gosti makedonci koi gi kritikuvaat takvite kako tebe koi nemozat da svatat deka nekoi raboti ne treba da se cepkat

Vo poslednive nekolku godini imase povekje vakvi slicni incidenti:
-Pred tocno edna godina(lani ova vreme) se sluci incidentot na Kale, potocno problemite okolu izgradba/neizgradba na objektot muzej-crkva, se sekjavate !
-Pred dve godini protestite po povod najavenata izgradba na crkvata sv.Konstantin i Elena na plostad, a na mestoto na koe porano se naogjala Burmali-dzamijata(do 1925god.) bese najaveno izgradba na oficerskiot dom i zatoa muslimanite protestiraa na plostadot, sigurno se sekjavate !
-pred tri godini se sluci problemot so enciklopedijata, koga povtorno Albancite bea revoltirani poradi nekoi pogrdni nazivi za niv i sleduvaa isto taka protesti !
-pred toa pak se sekjavate na presmetkite pomegju navivackata grupa Komiti i mesnoto naselenie vo Nerezi ! I.T.N.
Taka da jas licno mislam deka ova se nekakvi prethodno isplanirani politicki igri, so cel vnimanieto na narodot da se svrti kon megju-etnickite i megju-verskite problemi, a ne kon realniot sekojdneven zivot na gragjanite, bez razlika dali stanuva zbor za ednite ili drugite !
Moj sovet e nikoj, nitu muslimani, nitu hristijani, nitu albanci, nitu makedonci, nitu turci, torbesi, bosnjaci, srbi, vlasi, romi... nikoj da ne potkleknuva na vakvite provokacii, opasni po zivot i opasni i stetni po opstanokot na drzavata t.e. opasni po opstanokot na sozivotot pomegju site nas !
Mnogu cudna rabota, pred tocno edna godina se slucija nastanite na Skopskoto KALE, a eve sega tocno posle 12 meseci, se slucuva i ova, navisitna cudno i sumljivo !!!
Nekoj kako namerno da tura maslo na ognot ??!!!
Koj navistina prv pocnuva so ovie provokacii ??
Makedoncite ili Albancite ?? ili pak politicarite t.e. politikata/partiite ??

Не е фудбал, дете.
Како и да е, јас се надевам дека ние ќе останеме на нула. Нешто слабо се радувам на нерегуларни голови.
celo vreme se trudam da objasnam deka obelezjata treba da se pocituvaat megutoa nekoj ne razbira pa zatoa i ja malku cepnav kaj sto ne treba so toa 1:0 da vidite kako boli inace site moi postovi bea deka toa sto e sveto ne se cepka i treba da se pocituva
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 20:45 ---
ние никаде не напишавме дека се радуваме. анпротив ВИЕ тоа го правите. еве жив пример си ТИ.
што ти значеше тоа 1 0 за нас ОДМА објасни ми ајде - КОНКРЕТЕН ОДГОВОР без вртење тема
a sega ne ste mutavi ?ve zdobole toa 1:0? a se pravite mutavi koga celo vreme tuka pisuvam kolku e navredlivo toa so penisot zarem na penis jas se molam a?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom