Просење

• Креатор на темата Креатор на темата Офчар
  • Време на започнување Време на започнување
se vo red
samo mozes da kazes blagodaram tesla sto uspea strujata da ja prefrlis od edno nasocna vo najizmenicna

Мислам дека тоа сите го знаеме(тоа се подразбира). А и се плашев да не навлезам премногу длабоко во физиката, па да не ги набројувам и други негови изуми кои се неопходни на денешниот модерен човек.:smir:

ич не можам да поднесам просјаци, особено оние кои што стојат на семафори, пошто се премногу анојинг. и секогаш ради нив морам да се заклучувам у кола, случајно да не ми украдат нешто или да не ми ја отворат вратата од колата. еднаш ми го р`кнаа прозорот од колата, среќа што ми беше затворен:toe:

ич не можам да поднесам просјаци, особено оние кои што стојат на семафори, пошто се премногу анојинг. и секогаш ради нив морам да се заклучувам у кола, случајно да не ми украдат нешто или да не ми ја отворат вратата од колата. еднаш ми го р`кнаа прозорот од колата, среќа што ми беше затворен:toe:

Нека ми напраа мене па ќе го лижат тоа!

Нека работаат или нека умрат!

ne im davam pari ni slucajno.Onoj so godini sto prosi na mostot Goce Delcev ima kuca na 3 sprata vo kolicani.

пари јас за мене немам нив ке им давам:vozbud::vozbud:
мразам коа некој моли за пари, ако ме замоли да му дадам леб ке му дадам ама пари не иде у предвид
еднаш седев дома и дојде еден типац моли за леб и пари
му дадов леб и затворив и гледав од окцето, типот го фрли лебот го пуцна, и по 2 секунди се врати и ми ги украде влечките пред врата, е тогаш ми скисна и му акнав добар ќотек, се скина он од колнење, амазамисли леб му дадов дно фала да кажеше

Случај

На семафорите во Автокоманда чекаме да се упали зелено и едно што знам 15-17 години дете криви со едната нога на прв поглед ќе речеш греота ама тој мамин му даваа едни кворци 100 денари и тој иде куцајќи да ги земе ама едно помало циганче трча пред него и му ги зема кога фати овој да го брка циганчето ни криви ништо :pos2:

Наравоучение:
Што е сигурно сигурно е, работи си заработувај си :helou:

Сум против давањето пари на тие што просат. Има една поговорка "Чим Бог не му дал, не му давам ни јас". Ама ги има многу примери кога така лажат или се чекаат на готово. Имаше еднаш додека чекав ред на бербер доаѓа една циганка проси. И овој берберов и вика вака не ти давам еве земи метла измети ми пред дуќан (а тоа немаше што да се мети туку само така и кажа) и ке ти дадам 100 ден. Циганкава ни 1 ни 2 му плукна во дуќан и си отиде. Значи они чекаат на готово.

би рекол интернетот...али ако нема струја џабе ти е интернет така да гласав за струјата

Добро бе тој што ја праеше анкетава толку не му текна да ги стаи Јапонцине???????

Според мене Јапонцине се најголемиот изум!!!!!Кој ги измисли...ц.ц.ц.ц.ц....

Орудието, Огнот, и Хербализмот се најдобрите изуми..
Без нив немало да има ни струја, ни термос, ни тркало, ни па на Agora Плазма генераторо
Агора со тоа дека светлината ќе ја замене струјата забегуваш од темата :)
како и обично

П.С. иам генератор шо прае струја од ништо :):tapp:

Еден од подобрите изуми шо ноооооооогуууууу ми се свиѓа у вие времиња е
КОНДОМОТ :)

Едитирано од модератор: Споени мислењата, ако сакаш да дополниш пост користи ја опцијата измени.

Jas bi rekol avtomobilot bez soobrakaj nema nisto.Zamislete da nema avtomobili kako sto e bilo porano na skolo se odilo po 10km :uvo: a sega taksito ...........

термосот, а еве и зашо:
у лето ставаш леден чај и идеш на водно. кога ќе стигнеш на врв го отвараш термосот и пиеш ладен чај иако времето е топло.
у зима ставш топол чај и идеш пак на водно. кога ќе стигнеш на врв го отвараш термосот и пиеш топол чај иако времето надвор е ладно.

доколку се запрашувате каде е тука изумот, одговорот е:

- од кај знае термосот дали е лето или зима ?!

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

:helou:

има многу изуми што не би ги одвоил тука е и струјата но сега е и ласерот оптичкиот кабел ако на некого му е познато за што служи и на кој принцип работи во едно тенко цевче како влакно поминуваат илјадници сигнали кој еден со друг не си сметаат а и магнетните силови линии ништо не им можат не им прават сметњи

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom