Просење

• Креатор на темата Креатор на темата Офчар
  • Време на започнување Време на започнување
За пари им давам мнегу ретко бидеќи знам дека 90% проценти што просат лажат,но има и некои што навистина имаат мака :toe:

Многу подобро е да земат нешто да работат,било што наместо да просат.До негде можеби и не се виновни,оти таква ни е ситуацијата во државата,многу тешко се наоѓа работа,ама па мора да се потрудат.Некој воопшто не се труди и чека работите да му паднат од небо.Епа кај има така?Нека стани,нека се потруди малку,поарно е да оди од куќа до куќа да прашва дали има работа наместо да пита.
А за пари давање...поретко давам ....а то е така оти еднаш многу се изнервирав со една случка...Беше зима,надвор -20.Ѕвонат на врата кај тетка ми ѓупци и барат пари.Две помали деца беа,10годишни,голи,боси...Тетка ми му вика немам во мене пари,ама ја фати жал оти беа необлечени на таков студ и му даде вентијага од брачеда ми која не ја носеше,некоја блуза и за јадење.И слегваме пред зграда по 10 мин,ко ќе видиме ја фрлиле вентијагата на земја.:nerv::nerv:
Е ај сега...му даваш храна,му даваш алишта ги фрлат.Очиглено барале пари за нешто друго.:nerv:

хахаха и јас не им давам пари порано ми идеше да ги шутирам циганите ........

јас највеке се нервирам шо лажат...никогаш не давам оти за да пијат кока коли,да јадат скапи хамбурери и друго....
еднаш едно циганче ми рече дај ми те молам 10 денари да си купам цигари тогаш му дадов ,оти барем не лажеше.
а темава баш ме потсети на една емисија...
му даваат на еден скитник 1 000 000 евра,му наогаат работа...шо значи со тие пари и статус може да живее мн подобро...што се случува?купува порше или BWM на некој друг скитник,се зима со една жена и купува се шо сака,не оди на работа...по некое време ги троши сите пари,ја губи работат,жената дознава дека бил скитник го напушта а он поради тоа шо не си купил стан или кука пак се врака на улицата
Заклучокот донесете го сами :)

Ме нервираат неблагодарни луѓе.На пример ќе дојдат дома,пред стан,ќе им дадеш храна и после тоа го фрлаат,бидејќи не се пари.
Заради таквите, луѓето со скепса гледаат на сите луѓе кои просат,дури и на оние кои навистина немале друг избор.

Питачење

Сите сте виделе питачи како просат и сигурно ви идат на нерви,како и на мене.
Сеа глеам актуелно е да го собираат од улиците и во полициски станици.
Па мислам и дека и треба веќе тоа да го праат.
Шо е тоа има 6 деца и вика шо да праам нема пари,па таа сама не може да се издржува а не децата,па за кој к*р ги раѓа не ми е јасно.
Еве да му даам пари на некое дете после го глеаш со цигара у уста.Само нека ги пикаат по домови.
Па мислам идат туристи шо да видат.Вие шо мислите за акцијава?

Еве една случка, жива вистина.Дете мало доаѓа и прашува еден човек пред мене во град:Ај те молам дај ми 2 банки за леб.Те молам!
Човеков вика:А да ти купам леб сакаш?
Детето:Ааа не.Сакам пари.

Мајката, сака пари а не леб.И после ќе се пијанчат.Немала пари, а цела сурија родила.Е не бива така:)

Ѓабе и да им се помогне, пак ѓабе е. Мајка ми беше раководител на проект од влада за да се згрижат овие што питаа. Им дадоа покрив над глава, им финансираа за книги, ги пратија во школо и пак ѓабе. После школо пак се враќаа на питање. Се` е до родителите. Децата ништо не се криви и мразам кога некој на улица ги малтретира децата.

Сите сте виделе питачи како просат и сигурно ви идат на нерви,како и на мене.
Сеа глеам актуелно е да го собираат од улиците и во полициски станици.
Па мислам и дека и треба веќе тоа да го праат.
Шо е тоа има 6 деца и вика шо да праам нема пари,па таа сама не може да се издржува а не децата,па за кој к*р ги раѓа не ми е јасно.
Еве да му даам пари на некое дете после го глеаш со цигара у уста.Само нека ги пикаат по домови.
Па мислам идат туристи шо да видат.Вие шо мислите за акцијава?
не знаеш дека ги раѓаат за да им просат. жими се имаше на една емисија ја прашуваат циганката што ќе ти се 10 деца и вика па да работат и да просат иначе ќе немаме од што да живееме! Ненормална работа. иначе ја му давам пари само на еден старец што го гледам често. на типот му ја знам прикаската и стварно е греота и секогаш кога имам му давам колку можам. на други ни случајно!

Не давам пари обично ...освен ако нешто многу ми падни грев.

Никад не сум дал пари на питачи и нема ни да даам :kesa:

Жал ми било,сум давал пари на питачи,ама од кога видов дека цел ден ќе просат за да седнат и немилосрдно да ги фрлат парите на покер апарати и остали срања,не ми е више жал!
Едно е да дадеш на тие што стварно им треба,а сосема друго на некој што е аздисан и мрза...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom