Промовиран новиот спот на Милчо Манчевски Macedonia-timeless

Дајте некоја идеја
Можи нема да биди толку квалитетен ама сигурно ќе привлечи поќе туристи
Милчо е петка, ама за толку пари чуда се прат бе
:baeh::helou:
Сепак мислам дека нема да не изневери :smir:

Дајте некоја идеја
Можи нема да биди толку квалитетен ама сигурно ќе привлечи поќе туристи
Милчо е петка, ама за толку пари чуда се прат бе
:baeh::helou:
Сепак мислам дека нема да не изневери :smir:
Тоа е главниот проблем.

Шо спотов изглеа ко Милчо, за своја душа, да си снимил уметничко клипче.
Ова што го направил НЕ е реклама, и НЕМА да привлече туристи.

Као промотивен материјал е жива утка.

Добро бе, од кај ви идејата дека рефлекторите се грешка?

Не се залетувајте ко селски оговарачки...Многу логично, дека рефлекторите се НАМЕРНО поставени.

Спотот, ко уметичко остварување е ОДЛИЧЕН.

Ама е и утка од маркетишнки аспект...Што еден просечен Американец ќе сфати од спотот? Ништо!
Ко промотивен спот е целосен промашај.
Уметничко остварување, ко што кажав свет во кој он е совршен а ние сме обична проста раја што појма си нема од животот и живееме само да си ги полниме и празниме цревата. Ете уште една грешка во тие 60 секунди УТНАТ КОНЦЕПТ:smir:

Фабриката на Гвујо и овојпат потфрли како изминативе скоро три години,од спотот да ти е милина да ја напуштиш Македонија а ни случајно да не помислиш ни да ѕирнеш во неа.Рекламни спотови за една земја не се снимаат со “тела“ како привлечна дестинација,со диви “овчари“ склепани на брзина,како да сме во среден век,со златни маски како “сурати“ за прочка,наместо со монументални градби,антика или природни редкости со кој сеуште можеме да се пофалиме,фабриката одбрала заспан манекен кој глуми Македонски воин,Крали Марко како Борат во Лас Вегас,шунд и кич на сите страни,иако сценариото и самата замисла изгледа прилично добра.Полош спот за представување на Македонија не би направило ни едно “забаваче“.Штета,а можевме толку многу убавини и идили да му покажеме на светот.:toe:

DA TI EBAM MAJKATA NA TEBE, I NA SITE IZRODI KAKO TEBE!!!!!
Admin ban? :toe:
sorry,ama ovde premnogu se dozvoluva da se sere za Makedonija.Kako da sum na Grcki,Srpski ili Bugarski sajt....:nenene:
MAKEDONIJA ZASEKOGASH!!!!
MACEDONIA FOR MACEDONIANS!!!

абе..мал народ се расправа за мали работи..
Каков бил спотот...Па и пред дождот да го гледавме пред да додела толку награди..може и за него исто ке зборевме :) Оставете времето ке покаже...А и слоганот..Македонија- вечна..јасно е дека треба нешто од историја да се покаже.Мозе крале марко личи на грузиец..Ама како што спомна и некој друг.. Сите спотови на ЦНН слично изгледаат.
На крајот на краиштата тоа само спот.. валјда ке има и други..
БТЊ добар или лош...ке видиме во иднина..мене ми се допага што му го дале на Милчо да го режира а не на ЈЈ.
Крајот и мене ми е нејасен..пресечен..ама..влда тоа епоетата.д.а не замисли...
Едно правило ми е јасно..Се е до вкус..а за критики?..треба некој авторитет за да го критикува.Не разбирам..човекот го признале секаде... само ние не му го цениме делото..Дури ид а е грдо треба да го поддржиме. какво е такво е наше си е. И апк истата македонска судбина..први да си плукаме по нашето.
Најбитно е спотот да привлече внимание..некој да се заинтересира за нас.

DA TI EBAM MAJKATA NA TEBE, I NA SITE IZRODI KAKO TEBE!!!!!
Admin ban? :toe:
sorry,ama ovde premnogu se dozvoluva da se sere za Makedonija.Kako da sum na Grcki,Srpski ili Bugarski sajt....:nenene:
MAKEDONIJA ZASEKOGASH!!!!
MACEDONIA FOR MACEDONIANS!!!

Шо е работава бе ДЕДО, да не учествуваше БАБА ТИ во снимањето на спотот, па се лутиш сега на анализава на АБЦ :pos2:

Се разочарав кога видов дека е плагијат :( Иначе вака ми изгледаше интересно...

За 60 секунди спот , толку муабет тоа дефинитивно само МАКЕДОНЧЕТО го може...
Мислам дека темата треба да влезе во Гинисовата книга на рекорди...

Патем најдов уште една техничка грешка...

41 секунда , дечкото ( Александар што треба да е) ја држи чашата во лева рака , за да во наредниот кадар 42 секунда чашката му е во десна рака...

Е сега едно не ми е јасно дали сите овие технички пропусти се навистина пропусти или намерна провокација за да сереме во 2:07 сеуште за спотот...

Се разочарав кога видов дека е плагијат :( Иначе вака ми изгледаше интересно...

Мислам дека нема врска со плагијат, освен тоа со книгите ништо друго немат заедничко спотовите, нашиот е многу поинтензивен со многу повеќе кадри, оној Грузискиот е на едно место и жива досада без динамика, како да е правен пред 20 години...

е што е плагијат.. тоа што излегуваат стварите од сликовница? :)
приказна е приказна.. Секогаш почнува со раскашување пред спиење и со реченицата . Си биле еднаш...:)
Ај сеа некој пише дека и и крадел од тарантино :)
pulp fiction vs Before the rainЧ)

Малце ли кадри имаме..аман со монглоидни јуначки фаци спот ќе правиме

mkspektar.jpg

Сигурен си?
Ај погледни ги и двата паралелно па пиши пак.

Ја гледав директната споредба , а и го гледав целиот спот кој трае околу 4 минути и од кој се вадени секвенци кои се споредуват со нашиот спот...
Второ е тоа што Грузискиот спот се одвива на едно место со едни исти луге, јас навистина незнам дали немат што да покажат ама тие 4 минути се живо тупење...
Нашиот е многу многу подинамичен, со многу повеќ кадри, промена на ритамот, набој, незнам дали добро ти објаснив мегутоа нашиот спот за 1 минута кажува многу повеќе од Грузискиот...
И навистина се од секој аспект два различни света...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom