Промена на факултет

• Креатор на темата Креатор на темата Zino Davidoff
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 ноември 2008
Мислења
17
Поени од реакции
6
Сакам да го променам факултетот на кој сега сум прва година.Но не знам како да им кажам на моите родители,за да не ме сватат погрешно и да мислат дека не сакам да учам.Едноставно сум го згрешил факултетот :( Ве молам ако има некој кој го променил факултетот како им кажал дома.Сакам да ги убедам дека на друг факултет ќе ми биди подобро.Ве молам дајте ми совет

Прво среди си го насловот. Или нека ти го средат модераторите. Најверојатно си бегал од часовите по македонски.
Втора работа, 20 години си, нема што да ги убедуваш. Они учат или ти учиш? -нема што да ги молиш за да се презапишеш на друг факултет.
Си ја зимаш дипломата од тој факултет кај што си сега и одиш на друг. И ако те примат, те примат, ако не...бараш друг.

20 години си и твоите да ти кажуваат на што да се запишеш, дали да се отпишеш итн....алооо.... o_O

Мамо, тато, факултетов е срање, низ факултет ми се шетаат курвици, а ја неможам да му одолеам, ако продолжам да учам таму место за на факултет ќе одам за нив. ПА ЗАТОА сакам да си го сменам факултетот оти ако продолжам овде ќе си останам неучен, и нема да можам да работам. No работа, No пари. А слушам со пари се плаќале овие курвициве. Поарно 4 години да ги немам, ама после цел живот има да ги имам.

КАКО БЕ НЕ ЗНАЕШ ДА КАЖЕШ ДЕКА САКАШ ДА СЕ ПРЕМЕСТИШ НА ДРУГ ФАКУЛТЕТ, ОД ДОМА ДА НЕ ТЕ ТЕПААТ КОГА ЗБОРУВАШ??:eek:

Ne se isplasiv tuku vidov deka sum napravil pogresen izbor na fakultetot.Baska nerazmisliv deka cel fakultet e hemija(a jas i hemijata :/) Ednostavno napraviv brz i pogresen izbor,izbrav fakultet den pred zapisuvanjeto :(
Moite roditeli mislat deka ako se trudam ke uspeam,no bes kef ednostavno ne odi....
Doma nz kako da im kazam bidejki ke mislat deka ne me biduva i ke ima burni reakcii

епа тиквар размисли што е боље, да учиш нешто што не сакаш 3-4 години или да имаш краткотрајни бурни реакции кои најверојатно ќе завршат во твоја полза?
многу е едноставно не знам шо комплицираш, мамо тато овој факултет не е за мене, тоа што се учи не ме интересира/неќам да го работам и готово.

Сакам да го променам факултетот на кој сега сум прва година.Но не знам како да им кажам на моите родители,за да не ме сватат погрешно и да мислат дека не сакам да учам.Едноставно сум го згрешил факултетот :( Ве молам ако има некој кој го променил факултетот како им кажал дома.Сакам да ги убедам дека на друг факултет ќе ми биди подобро.Ве молам дајте ми совет
Пробај нешто слично на ова:

Шега на страна, кажи им сместа отворено - искрено.
Колку повеќе одолговлекуваш толку повеќе комплицираш.

lele ke se obidam da im objasna...ama ne e lesno da se pisi samo..Znam samo deka nema da me svatat

Прво среди си го насловот. Или нека ти го средат модераторите. Најверојатно си бегал од часовите по македонски.
Втора работа, 20 години си, нема што да ги убедуваш. Они учат или ти учиш? -нема што да ги молиш за да се презапишеш на друг факултет.
Си ја зимаш дипломата од тој факултет кај што си сега и одиш на друг. И ако те примат, те примат, ако не...бараш друг.

20 години си и твоите да ти кажуваат на што да се запишеш, дали да се отпишеш итн....алооо.... o_O
Вака збориш зошто не си свесен дека си финансиски зависен од нив. Кога ќе ти речат вака ќе биде или денар не гледаш од нас, друга песна ќе пееш ;)

Јас сменав факултет. Завршив прва година па се префрлив на друг. Не дека првиот не ми одеше,поштено во мај ги дадов сите испити со добар просек, ама се измачив цела година, не ме интересираше и учев сосила.
Се искарав дома со мојве малце, ама то е. :D Воглавном финансиите ме кочеа, пошто нели тие ме финансираат. Ама седнав им кажав со убаво, реков ако треба сама ќе си ја финансирам таа една година. Запнав дека ќе се префрлам и така бидна. Уопште не ме интересира кој што вели, воглавном коментарите се дека сум луда што сум се префрлила, како така една година сум ја фрлила во ветар. Подобро една година него цел живот си викам. Терај си како тебе што ти одговара и не се замарај за другите, на крај ти ќе го работиш тоа цел живот, не мајка ти или татко ти или па комшиите.

Јас сменав факултет. Завршив прва година па се префрлив на друг. Не дека првиот не ми одеше,поштено во мај ги дадов сите испити со добар просек, ама се измачив цела година, не ме интересираше и учев сосила.
Се искарав дома со мојве малце, ама то е. :D Воглавном финансиите ме кочеа, пошто нели тие ме финансираат. Ама седнав им кажав со убаво, реков ако треба сама ќе си ја финансирам таа една година. Запнав дека ќе се префрлам и така бидна. Уопште не ме интересира кој што вели, воглавном коментарите се дека сум луда што сум се префрлила, како така една година сум ја фрлила во ветар. Подобро една година него цел живот си викам. Терај си како тебе што ти одговара и не се замарај за другите, на крај ти ќе го работиш тоа цел живот, не мајка ти или татко ти или па комшиите.
Тука лежи зајакот. За Зино, ако седнеш да збориш сериозно и дипломатски, и ако се разбрани луѓе твоите, нема да има проблем, ако се некои што хистеришаат, викаат и се караат секој ден, тогаш you're fucked.

Вака збориш зошто не си свесен дека си финансиски зависен од нив. Кога ќе ти речат вака ќе биде или денар не гледаш од нас, друга песна ќе пееш ;)

Е ај ако сум финансиски подкрепен од нив, и нивна кукла да бидам така???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom