Промена на факултет

• Креатор на темата Креатор на темата Zino Davidoff
  • Време на започнување Време на започнување
Е ај ако сум финансиски подкрепен од нив, и нивна кукла да бидам така???

Aj бе не се прај, и да си нај независен од твоите, пак треба да седнеш да разговараш со нив, не си на улица израснат па да праиш што сакаш, на 18-19 години практично си уште копиљ, нормално дека родителите ќе се грижат за секоја одлика што ќе ја донесеш, поготово кога се работи за твојата иднина.

Зино, најпаметно ти е да седнеш и отворено све тука што напиша да им кажеш, не е крај на светот, објасни им убаво, биди сериозен и нема зашто да има бурни реакции. Само немој да им кажеш дека мењаш факултет зашто ти е многу тежок овој и не ти се учи, едноставно кажи им дека те интересира нешто друго.

И јас сакав да сменам факс. Моите не сакаа да чујат. Кај мене беше права војна.... И тоа не е како еднаш да сакав да сменам факс. Сакав и во прва, сакав и во втора... На крај во трета се откажав од таа идеа :)

Што можев? Кај ќе најдеш работа што ќе ти плаќа ем за факс, ем кирија ем, други сметки....

И јас сакав да сменам факс. Моите не сакаа да чујат. Кај мене беше права војна.... И тоа не е како еднаш да сакав да сменам факс. Сакав и во прва, сакав и во втора... На крај во трета се откажав од таа идеа :)

Што можев? Кај ќе најдеш работа што ќе ти плаќа ем за факс, ем кирија ем, други сметки....
Znaci ne e se rozovo..Ednostavo site roditeli ne se dobrodushni.
E bas od toa se plasam ne od sto ke mu kazam tuku od toa da mi recat deka za drug nema shansi da slusnat :/

На што факултет си и на кој сакаш да се запишеш ? Инаку убаво ти пишаа погоре одлучувај се побрзо.. подобро една година да ти падне во вода отколку цел живот ако не гледаш просперитет во тоа што сега го учиш, и јас така средно се заебав се запишав каде што отидоа и другари па после видов дека уоште тоа не ме интересира па тек втора се двоумев за префрлање па имаше пречки со тоа што требаше да полагам предмети ако сакам да се префрлам и на крајот не испадна ништо. Така да средното не ми даде никаква основа за сега на факултет ама баш ништо ..

Farmacija sum.E sega ako gi ubedam doma i me svatat deka navistina moram da go smenam fakultetot ke vidam podetalno sto navistina e za mene

Farmacija sum.E sega ako gi ubedam doma i me svatat deka navistina moram da go smenam fakultetot ke vidam podetalno sto navistina e za mene
Друже гледам сите ти делат совети, ајде и јас да ти дадам мое мислење, па од советите на сите извлечи си ти твое. Многу е битно каков тип на родители се твоите и каков е твојот однос со нив, што ние тука останатите форумџии не го знаеме. Убаво рекоа претходно дека финансиски си зависен од нив. Ако ти речат по наше ќе биде т.е.или ќе го учиш факсот кој ние сме ти го избрале или нема да добиеш ебан денар за друг. Онда и ти мораш со цврст карактер да постапиш, ако не ти даваат пари за друг факултет кажи им отворено дека во тој случај со сегашниот факс фармација нема да продолжиш . Што можат да ти направат ?? Не си дете да те истепаат и со сила да те однесат на факултет, не зафркавај. На крај ќе сфатат твоите дека за нивното дете е подобро да има некаков отколку никаков факултет, и ќе попуштат.

Друже гледам сите ти делат совети, ајде и јас да ти дадам мое мислење, па од советите на сите извлечи си ти твое. Многу е битно каков тип на родители се твоите и каков е твојот однос со нив, што ние тука останатите форумџии не го знаеме. Убаво рекоа претходно дека финансиски си зависен од нив. Ако ти речат по наше ќе биде т.е.или ќе го учиш факсот кој ние сме ти го избрале или нема да добиеш ебан денар за друг. Онда и ти мораш со цврст карактер да постапиш, ако не ти даваат пари за друг факултет кажи им отворено дека во тој случај со сегашниот факс фармација нема да продолжиш . Што можат да ти направат ?? Не си дете да те истепаат и со сила да те однесат на факултет, не зафркавај. На крај ќе сфатат твоите дека за нивното дете е подобро да има некаков отколку никаков факултет, и ќе попуштат.
Ti blagodaram i tebe i na site...da ke izvlecam od se pomalku i ke vi kazam kako ke zavrsi..se nadevam deka ke me razberat.. :D

Ti blagodaram i tebe i na site...da ke izvlecam od se pomalku i ke vi kazam kako ke zavrsi..se nadevam deka ke me razberat.. :D
Доколку го работиш тоа што го сакаш,наместо цел живот да работиш ке уживаш !

Абе види сега, ако они му го плаќаат имаат право да му се мешаат (до негде). Види пробај разговарај, боље од нула да почнеш и да протуркаш уште година плус него да завршиш нешто шо не те влече и не те исплолнува.

си се запишал на фармација а не си знаел дека се е хемија,мислим шта речи...............

Jas odluciv den pred zapisuvanjeto ne vidov ni predmeti ni nisto..
И да не си видел сепак би требало во врска со најглавниот предмет да знаеш .
На пример јас да се запишам на ПМФ а да не знам дека таму има математика хахахах !

И да не си видел сепак би требало во врска со најглавниот предмет да знаеш .
На пример јас да се запишам на ПМФ а да не знам дека таму има математика хахахах !
na pmf ima i geografija i biologija i antropologija so etnologija ovie vrska nemaat od matematika a se na pmf.
Ednostavno ne tresi gluposti

na pmf ima i geografija i biologija i antropologija so etnologija ovie vrska nemaat od matematika a se na pmf.
Ednostavno ne tresi gluposti

Во право се искрено. На фармација еден единствен е смерот, од 10 предмети 11 им се хемија. Општо познато ова.

Во право се искрено. На фармација еден единствен е смерот, од 10 предмети 11 им се хемија. Општо познато ова.
Izvinete jas ne studiram klasicna farmacija,tuku laboratoriski bioinziner.Kako i da e...znam deka ima hemija no nema samo hemija vo prv semestar ucime 3 matematiki fizika 2 hemii ednostavno nesto sto svativ deka ne e za mene ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom