Промашени трансфери

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Што е смешно,ајде кажи ми зошто после 1 сезона во Барса си отиде ?

Па си отиде бидејќи Морати му даде понуда на Барселона која неможе да се одбие за тоа време..иначе Роналдо имаше повеќе голови од настапи во Барселона па сега види колку бил промашен трансферот

Па си отиде бидејќи Морати му даде понуда на Барселона која неможе да се одбие за тоа време..иначе Роналдо имаше повеќе голови од настапи во Барселона па сега види колку бил промашен трансферот

Точно ! А заборави да пишеш дека таа сезона кога играше за Барса ја освои и наградата за FIFA World Player of the Year

Што е смешно,ајде кажи ми зошто после 1 сезона во Барса си отиде ?
47 гола на 49 утакмици. Освоен куп уефа, куп и суперкуп. Најдобар стрелец во првенство со 34 гола на 37 утакмици. Фифа играч на годината, втор во трката за златна топка, одма после Самер (освоена ЛШ), кој победил за само еден глас. Плус официјално прогласен за легенда на Барселона.
Од Барселона си заминал, затоа што Морати во тоа време платил рекордна сума на пари од 20 милиони фунти за него.

47 гола на 49 утакмици. Освоен куп уефа, куп и суперкуп. Најдобар стрелец во првенство со 34 гола на 37 утакмици. Фифа играч на годината, втор во трката за златна топка, одма после Самер (освоена ЛШ), кој победил за само еден глас. Плус официјално прогласен за легенда на Барселона.
Од Барселона си заминал, затоа што Морати во тоа време платил рекордна сума на пари од 20 милиони фунти за него.

Не би рекол.

Ronaldo: I left Barcelona because the club's directors tried to lie to me during the conversations to renew my contract. I think that if they were not there, then perhaps I would still be playing in Barcelona.

http://en.wikipedia.org/wiki/Geovanni_Deiberson_Maurício еве промашен трансфер и тоа платен 20мил Фунти.

Дали некој се сеќава на Бразилец што дошол во Барселона и не успеал да се вклопи и да биде еден од најдобрите играчи во тимот.

Кеирсон не го сметајте не изигра ни една утакмица за првиот тим.

Разликата е во тоа што секој бразилец што успеал во Барселона претходно бил докажан на европско копно. Не ми текнува на некој бразилец да дошол вака како Нејмар директно од Бразил и да се докаже.

И не, не мислам дека ќе биде промашен трансферот. Баш напротив, мислам дека одлично ќе се вклопи во играта на Барса, само да не го удри во глава славата како и секој втор бразилец што заиграл во Европа...

Обертан во Јунајтед! Не дека немаше да го биде, ама имаше многу конкуренција на неговата позиција тој период, а и немаше среќа Фергусон да го гурне малу како што го гураше пример Велбек.

Само што го видов насловот на темата одма ми одекнаа во уши имињата на Обертан и Тошич.

Коага ќе разгледам што (не) прошло на темава ќе напишам и за другите што ми одекнуваат малу послабо од овие двајца :)

Бебе во Јунајтед. :D

dayani.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom