Производи кои ги сакавте, а веќе ги нема никаде за да ги купите

• Креатор на темата Креатор на темата Mar-Teen
  • Време на започнување Време на започнување
Иии да, животинско царство ама од оние старите пакувања, албуми коа се береа.Аах ќе ме убие оваа носталгија.
zivotinjsko-carstvo.jpg
1348854899156852532.jpg
Од животинско царство овие се понови амбалажи и албуми. Еве ги тие кои јас ги собирав како дете:
ZIVOTINJSKO%20CARSTVO%20JOSIP%20KRAS%202.jpg

images

zivotinjsko-carstvo_1339579869_672x0.jpg

Глеам дека скоро 90% од производиве што им фалат денес, на кајганџииве, се тешко срање.
Тоа е затоа што луѓето кога ќе кажат на пример: Тоа порано беше музика, ова денес е срање., - тоа никако не е објективно, затоа што во суштина, на потсвесно ниво личноста не се врзала за музиката (која и порано и денес ја има срање и добра), туку за времето, за одредени состојби и моменти кои постоеле за таа личност, во тоа време, а денес ги нема.
Така да, ја ако речам: "Порано тоа беше музика, а ова денес не личи на ништо", таа поранешна музика, е само архетип кој потсвесно ми ги активира сеќавањата за тоа време, кога сум бил, на пример, помлад, побезгрижен или било што позитивно, што веќе го нема. Тоа е тоа што ме влече кон тие времиња, а не музиката, која е само конекција со тие времиња.
Но не е секогаш така, понекогаш носталгијата е искрена и насочена кон точната цел.

Легендарни беа кога излегоа овие гумени бонбони со пица, помфрит и кока кола.

3165250942_1_2_9KpuSBH8.jpg

Крем блоков мислам во стомак ми изникна....
agrokrem-blok-50g.jpg

Убаво еурокремче беше ова... :D
cipiripi.jpg

Во кроасанов порано паѓаа некои си сликички што мењаа бои или форми со Чипи. Го убивав од јадење...
chipikao_2.jpg

Еднаш братучед ми ме излажа да го лапнам цело паковање, ми рече дека ќе ми купел ново. Јас будала го лапнав цело пакетче и направив балон колку 2 мои глави голем, и се разбира, не си добив ново пакетче. Ме измамија :(
hubba-bubba-tape.jpg

Хит мастики. Прекрасен вкус, ама по 5 минути станува камен. Не е тоа битно, битно џвакај :D
swap.jpg
zvakula.jpg

Уште ми се јадат, овие и шеќерни петлиња, ама пусто никаде ги нема да си купи човек. Треба лето да чекам да дојде за да си купам во парк ако начекам..
hitkujna-sekerno-jabolko.jpg

Ги ставам бони топ чисто затоа што не можам да го најдам на слика оригинал паковањето на „Јура“ бонбоните. Е на нив сите пари ги оставив како дете.
054094149l.gif

Чоко попс се одамна, незнам дали постојат уште...

choco_pops.jpg

Штета нема слика и од оние сокови на Зора-Гевгелија што ги правеа порано. Пиеш чист сок, и наеднаш ти доаѓаат грутки со згустен сок во уста. Ама убав си беше и си го пиевме (од круша ми беше омилен) :D

И имаше исто така едни како кекси за со млеко, „Џиџи бебе“ , многу беа јаки!

Легендарни беа кога излегоа овие гумени бонбони со пица, помфрит и кока кола.

3165250942_1_2_9KpuSBH8.jpg

Крем блоков мислам во стомак ми изникна....
agrokrem-blok-50g.jpg

Убаво еурокремче беше ова... :D
cipiripi.jpg

Во кроасанов порано паѓаа некои си сликички што мењаа бои или форми со Чипи. Го убивав од јадење...
chipikao_2.jpg

Еднаш братучед ми ме излажа да го лапнам цело паковање, ми рече дека ќе ми купел ново. Јас будала го лапнав цело пакетче и направив балон колку 2 мои глави голем, и се разбира, не си добив ново пакетче. Ме измамија :(
hubba-bubba-tape.jpg

Хит мастики. Прекрасен вкус, ама по 5 минути станува камен. Не е тоа битно, битно џвакај :D
swap.jpg
zvakula.jpg

Уште ми се јадат, овие и шеќерни петлиња, ама пусто никаде ги нема да си купи човек. Треба лето да чекам да дојде за да си купам во парк ако начекам..
hitkujna-sekerno-jabolko.jpg

Ги ставам бони топ чисто затоа што не можам да го најдам на слика оригинал паковањето на „Јура“ бонбоните. Е на нив сите пари ги оставив како дете.
054094149l.gif

Чоко попс се одамна, незнам дали постојат уште...

choco_pops.jpg

Штета нема слика и од оние сокови на Зора-Гевгелија што ги правеа порано. Пиеш чист сок, и наеднаш ти доаѓаат грутки со згустен сок во уста. Ама убав си беше и си го пиевме (од круша ми беше омилен) :D

И имаше исто така едни како кекси за со млеко, „Џиџи бебе“ , многу беа јаки!

Овие ги има уште во некои маркети
3219.jpg
Речиси се од ова се уште го има да се купи по маркетите.

Неам видено, каде? o_O
100% сум сигурен дека у последниов месец видов на Окта бензинската кај Лептокарија што е. Можам викендов да проверам за сигурно, секад поминувам од таму, само потсети ме :)

100% сум сигурен дека у последниов месец видов на Окта бензинската кај Лептокарија што е. Можам викендов да проверам за сигурно, секад поминувам од таму, само потсети ме :)
А па и ја сум у близина ќе видам утре баш :vozbud:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom