Програма за неработни денови за 2012 година

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
А чекајте бе дечки па шо уствари ние работиме .....................

Бреј, самоуништувачки синдром на дело...проблем се 1.5 слободни денови месечно. Уште да кажете големи се платите, нека ги намалат...
http://www.wordtravels.com/Travelguide/Countries/Sweden/Holidays
Шведска има 12 неработни дена Македонија има 17. Try again.:)
Земја дембелија ако гледаш само суви бројки, само ако споредуваш 14 денови во Шведска со 16 во Македонија без да земеш предвид како во глобала функционираат.
Од Словенија нагоре важи клизно време (вон индустријата), ние сеуште се копрцаме со стариот начин на работа и големите притисоци од некои раководители и работодавци. Начинот и слободата на работа и распределбата на часови во горните земји се малку повеќе поинакви... employee-friendly.

2-ри е неработен бидејќи 1-ви се паѓа недела, државен празник кога се паѓа во недела, понеделникот е неработен.
И ви се чудам на паметот, демек сме имале многу неработни денови, дали знаете дека во САД има земјоделци колку и во Македонија, арно ама САД произведуваат пченица за 2 милијарди луѓе, а овие кај нас едвај за 1 милион и не е дека имаат повеќе работни денови од нас, во начинот е како ги искористуваат постојните.

Даа бе а христијанските празници сите ги слават:tapp: , т.е. муслиманиве,а тие ко че имаат празник ние учиме тие си го ладат дома, глупости во боја :tapp:

Даа бе а христијанските празници сите ги слават:tapp: , т.е. муслиманиве,а тие ко че имаат празник ние учиме тие си го ладат дома, глупости во боја :tapp:

Господе Боже што читам :facepalm:

Господе Боже што читам :facepalm:
Демек не е така?
Знам што е твојот одговор, ами и професорите се христијани, заради тоа не учиме.
Ама ме нервира фактот што тие двојно користат.

Ова германциве дупло повеќе не работат од нас. :eek:
http://www.wordtravels.com/Travelguide/Countries/Germany/Holidays
Ние имаме само 11 празници. Останатите се за различни групи на граѓани.
А никој не спомнува колку одмор користат во овие земји.

Демек не е така?
Знам што е твојот одговор, ами и професорите се христијани, заради тоа не учиме.
Ама ме нервира фактот што тие двојно користат.

Не ми е тоа одговорот... размисли ќе сфатиш.

Иначе ти секогаш можеш да си смениш вера, стани муслиман и седи дома за сите празници, никој не ти го брани тоа.

Не ми е тоа одговорот... размисли ќе сфатиш.

Иначе ти секогаш можеш да си смениш вера, стани муслиман и седи дома за сите празници, никој не ти го брани тоа.
Ако се навреди нешто лично извини не ми беше тоа намерата, туку едноставно не е ФЕР.
Само го кажувам своето мислење..

20 Август, државен празник е или верски? Ако е верски го работиме, ако е државен :vozbud:

Јас како што знам државен е првиот ден..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom