Програма за неработни денови за 2012 година

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Нема неработен ден за атеистите, која дискриминација човече... ќе треба сега зорле на верски празник да не се оди на работа. :icon_lol:

Премногу празници и премногу неработни денови.Кога ќе сфати Владата дека во државава не е секој религиозен.
Ако сакаш ти можи слободно да си работиш :D

Шо напрај година, сабота, вторник и четврток растураат.
Или пропаднати деној или спојки треба

Многу, многу ама ниеден атеист, будист, што и да е, кај нас не се јави да каже дека ќе работи за Божиќ/Великден или Бајрам...дај шта даш :)
Мада ова не важи за оние што работат у продавница или погон на некој наш јак бизмисмен. Тие не знаат за одмор и празник.

Не не, атеистот кога би се јавил да каже дека ќе работи за Божиќ, тогаш веќе и нема да е битно што е атеист, туку автоматски ќе се здобие со титула „будала“ :D

Во Германија мислам дека беше, има празник на компири или нешто така, децата не одат во школо. Нашите празници барем се значајни по нешто. На крај краева, зошто некој би се бунел? :)
Компирите постојат барем.

ако работите кај приватњак имате добри шанси во годината 90% од празниците да ви се работни. од лично искуство кажувам

Празници кои се слават Божиќ,Великден,Бајрам и Курбан Бајрам.Евентуално и 8 ми септември би го ставил во шема,се друго би забранил да се слави.
Шо е ова бе мајката 12 месеци има во годината а од нив 3 месеци се празнува.После кукате се немало пари.Е па ќе се нема пари,за лежење кај дават плата?????

Празници кои се слават Божиќ,Великден,Бајрам и Курбан Бајрам.Евентуално и 8 ми септември би го ставил во шема,се друго би забранил да се слави.
Шо е ова бе мајката 12 месеци има во годината а од нив 3 месеци се празнува.После кукате се немало пари.Е па ќе се нема пари,за лежење кај дават плата?????
цццццц
што ти стана бе човеку?!
врти сучи - празниците и не се многу ( како за кого-хахахаха)
цел февруар е без ниеден празник:P
сепак многу повеќе неработни денови од нас имаат французите, словаците, гејците,луксембург ,
португалија......

за работа на државен празник земам 2.5 дневници.......па сеа ти види....

Ако не им чинат на атеистиве, нека си работат. А не се бунете многу зошто има и земји со повеќе празници од нас.

Ако не им чинат на атеистиве, нека си работат. А не се бунете многу зошто има и земји со повеќе празници од нас.
Земја Дембелија и Недојдија не се бројат :pipi:

http://www.wordtravels.com/Travelguide/Countries/Sweden/Holidays
Шведска има 12 неработни дена Македонија има 17. Try again.:)

Се смешав со училишните денови, дека децата таму имаат повеќе распусти. Еве ти ја Данска, http://www.wordtravels.com/Travelguide/Countries/Denmark/Holidays од линков твој. Сигурно не лаже. :) My point is, сите се жалат имаме премногу неработни денови, а никој не се буни за нив. Сите одмараат, за покревање на иницијатива да не зборам.

inb4, слободна сум само за Божиќ и Велигден, работни ми се другиве денови.

Малку ни се неработни треба повеќе. Ако би требало јас да одлучам работа само на 1 недела по еден ден да работиш ито по твој избор. И све на социално да се лугето, посекако и платата не им стигнува вака барем нема да работат ке лежат.
Нема наситка во оваа држава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom