Професори за пофалба - дали има такви?

• Креатор на темата Креатор на темата Ајанта
  • Време на започнување Време на започнување

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Разгледувајќи ја темата за неправди во училиште, не можев а да не се прашам дали е се толку црно. Јас имам и негативни, но и позитивни искуства со оние кои ме учеле. Некои од нив, морам да им оддадам признание, завршија добра работа за што сум им многу благодарна.Од некои научив многу за предметот кој го предаваа, од други за животот, беа мудри и фер, од трети што значи да се има став и принципиелност.... Секако, од многумина не научив ништо, ама оваа тема не е за таквите.
Значи, да ги пофалиме добрите професори кои одговорно и со срце си ја вршат работата, ако има такви, или да напишеме кој е добар професор според наше мислење.
Мене лично најпозитивен впечаток во текот на школувањето ми има оставено проф. Лилјана Минова -Ѓуркова од Филолошкиот факултет (Синтакса, т.е Современ македонски јазик, II дел). Жената беше подготвена, точна на предавања, дури ако некојпат не можеше да го одржи предавањето најавуваше на време, да не висиме бадијала по ходници, што не беше случај со другите професори. Секоја чест!

Hehehe dobra tema. Imav jas eden profesor po fizicko i mnogu bese posveten na rabotata. Sekoja cest za nego. Duri i na regionalno natprevaruvanje ne isprati :D

Има... прв на памет ми дојде Костадин Каркаљашев од гимназијата во Струмица. Ми предаваше само 4-5 месеци, ама знам дека на часот и многу ќе научиш и многу смеа имаше.

Секако дека има и такви професори.Само за жал се во многу мал број.Конкретно кај мене во мојата гимназија се бројат на прсти.Тоа се професори кои се однесуваат човечки и секогаш имаат разбирање за нас.И што е најбитно се вистински педагози.Ако видат дека нешто не е во ред со тебе зборат ти даваат совети и ти помагаат онолку колку колку што можат.Одлично предаваат, можеш да научиш се на час, а плус и секогаш се насмеани расположени.Да ти е мерак:pipi:Но сепак, таквите се малку.

има.....мојот професор по право, Александар, предаваше и во Георги Димитров и во Никола Карев, предобар професор, знаеше се да објасни преку примери онака баш на најлесен и најреален начин, се постави како со другар со нас и секогаш беше смирен и мислам дека поради тоа го сакавме и почитувавме.:zver:

Секако дека има мојата професорка по право Снежана,во економското училиште во Битола,душа жена знае и да објасни,знае и да не насмее,а и ќе ја заборавев професорката по македонски јази која ми предаваше во прва и дел од втора година најдобра беше ама и за жалење беше со нас никогаш не бевме спремни за испрашвање и на крај на сите убави оцени ни напиша:smir:

дефинитивно да - проф( сеа и магистер) Игор Димоски од гимназијата во Прилеп. предава математика/и ... човеков е ЗАКОН

Имаа
Мојата класна до 8мо, и сега во средно професорката по Македонски јазик... ухххх :pipi: :smir::smir::smir:

Професорот по анатомија Prof.Putz - човекот е гениј, ќе му ги памтам предавањата секогаш, едни од најефективните предавања и семинари кои сум ги посетувала.

Иван Кичуков од Гимназија во Велес. Професор по биологија. Нема некој неогв ученик да не го сака, сите си го сакаме Кичукот.

Во текот на моето студирање, би ја издвоила професорката по Современ Англиски Јазик, Маја Стела Босилковска, и професорот по Преглед на Македонската книжевност 19/20 век, Венко Андоновски.

На двата им симнувам капа. Од предавањата на Венко сум воодушевена, го обожавам, обожавам да одам кај него на предавања, а Стела таква ѕвезда има, што и да не го сакаш Англискиот јазик, со неа, ќе ти оди како песна.

Исто, тука можам да го спомнам и професорот по Преглед на Македонската книжевност од 9 до 19 век, Димитар Пандев. Некогаш конфузен, но, целосно земено, мошне солиден.

Се трудам да бидам добар професор. Рокерче професор. Нова комбинација:) Малце е тешко оти бара креативност али се ваѓам!

Jas imav eden profesor vo sredno koj nema da go zaboravam i do den denes se opivame koga i da se sretneme vo kafana....Sekoja cest,covekot e originalen i edinstven,Iako ostanavme tapa po negoviot predmet.:toe::P

Методија Каневчев, професор на Правен по Казнено право и Криминологија. Ептен добар професор, со другарски став кон нас студентите. Закон.:wink:

Секако дека има , еден од нив е мојот професор по физика Никола Лочев, за жал годинава оди во пензија :cry::cry: Незаменлив е, знае навистина да те научи, но и да те насмее кога е потребно... Многу ми е жал што ќе оди во пензија, но тоа е тоа се надеваме дека ќе дојде некој кој можеби ќе биде приближно како него..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom