Професори за пофалба - дали има такви?

• Креатор на темата Креатор на темата Ајанта
  • Време на започнување Време на започнување
Има и кај нас, еве чисти пример се двајцата професори по физика шо предаваат, навистина све си кажуваат како шо е, знаат да објаснат и сето то. Исто и професорката по математика е баш она коректна.. сака на час дисциплина знајт да објасни и сето то. И класната по биологија ни е баш она добра, нема врска ако ни е класна ко ќе дојди време за испрашвење ги испрашва на сите и не попушта, секој според одговорот.
Но,сепак од повеќето професори сум многу разочарана... секој ко ќе гледа шо побрзо да му помини часот и да влегува 20 минути пред да заврши, тешко дека некој ќе ги фали.

Катастрофа се 90%.Во тие 10% можеби има некои за пофалба али МАЛА...
Стварно разочарувачки е кога ќе погледнеш дека цел свет(младата популација)ги мразат професорите!И јас сум дел од нив...не верувам дека постојат премногу добри професори,добри да,али...незнам чудно е кога ќе се рече ''леле колку ми е добра професорката'':nenene:

Има, има....Сега од кај мене...професорката по Математика ми е супер, подобра здравје( за разлика од професорот кој отиде во пензија), професорот по Географија, тој многу добро си ја знае работата, многу добро предава, 5+ :), професорот по Граѓанска култура-го гледам човекот на Кумановската Нова го има често и човек од кој можеш многу да научиш(иако понекогаш е досадно али...:toe:), професорката по Историја...нема подобра! ...мислам дека толку се како што треба, а останатите....тотален контраст :nesum:

во нашата гимназија, од 10 професота само еден не мразам, тој е најдобриот професор во македонија, сериозен е ниеден час за3 години не сме изгубиле од него, секоја година со негова помош нашата гимназија зема 1во 2ро или трето место физика на репбличко, негов ученик - Александар Ѓурчиноски ја уедностави теоријата на Ајнштајн, неговото име можете да го видите на учебниците по Физика за реформирано образование, работата му е да ги прегледа и да им бара грешки, името му е Никола Лочев!
Жалосно што годинава иде во пензија:toe:

НЕ!!!!!...до сега ниеден професор\ka не ми остаил\a комплетно добар впечаток.......или се некои дигнати напрчени...ни шала прифаќаат нишо...или па знае да се нашали,и се тоа... али за оцена ќе те изеде.....
така да за сеа ниеден професор не можам да го издвојам...али за сеа...ќе видиме понатаму

ако има такви сигурно не се од моето школо:nenene:

Кај мене на факултет имаше една таква професорка. За жал сега е веќе во пензија. Се вика Марија Ташева.......

Жената знаеше се што изгледа апстрактно и несфатливо, да ни го доближи, поедностави, со примери да ни го разјасни........

Секоја чест......

Во гимназијата би ја пофалила професорката по македонски јазик.
Освен што женана е многу начитана и преполна со знаења од својата област главно не учи за животот.Секој час добиваме некој совет како да станиме подобри луѓе.
Секогаш е тука за дискусија на каков било проблем подготвена да не ислуша и да помогни.
Професор за пофалба е и професорката по социологија.Едноставно на социологија уживам.Часот е совршено смислен и сите можат да заземат некоја активност.Бидејќи социологијата е насекаде околу нас секогаш имаме дискусии за секојдневието и работите кој не опкружуваат.Професорката многу убаво објаснува и со самото слушање на часовите ги учам лекциите.:pipi:

Има да. Ама им се губи значењето кога ќе се измешаат во целината ...
На секој 10 по 1, а тоа е блага споредба :D

Професорката по англиски/мојата класна...
Жената е срце! Многу мислат дека не ја бива за класна, ама жената едноставно е праведна. Си става неоправдани ако си избегал [иако знае некогаш да ми попушти], и без родител не оправдува, ама така и треба да биде. Како професор е одлична, се` убаво ни објаснува, пробува да го доближи што е можно повеќе Англискиот јазик до нас, прави да го засакаме сите. А да, редовно знаат да паднат добри заебанции и на наша и на нејзина сметка [најчесто со вицовите за плавуши, коишто сама ги кажува о.О]. Супер е, највеќе ја сакам, како што би се рекло, she knows how to make my day...:smir:

има дефинитивно ... на факултет кај мене можам да речам дека полојна се за пофалба , секогаш се трудат да помогнат да објаснат, секогаш се достапни, дали во кабинет или на меил .... пу пу машала да не ги почудам :)

а ако е стриктно за средно темета :) ... имаше и таму по некој/а за пофалба ама не толку колку сега :smir:

Секако дека има.. јас би го издвоил професорот по географија. Човекот е како инциклопедија, ги има скоро сите одговори на прашањата кои му се поставени. Многу добро предава. Е сега единствената мана му е тоа што оценува построго.. но го подржувам, затоа што со тоа на некој начин ни дава повод за учење..

Во гимназијата би ја пофалила професорката по македонски јазик.
Освен што женана е многу начитана и преполна со знаења од својата област главно не учи за животот.Секој час добиваме некој совет како да станиме подобри луѓе.
Секогаш е тука за дискусија на каков било проблем подготвена да не ислуша и да помогни.
Професор за пофалба е и професорката по социологија.Едноставно на социологија уживам.Часот е совршено смислен и сите можат да заземат некоја активност.Бидејќи социологијата е насекаде околу нас секогаш имаме дискусии за секојдневието и работите кој не опкружуваат.Професорката многу убаво објаснува и со самото слушање на часовите ги учам лекциите.:pipi:

Стварно и јас би ја пофалила. Некако имат поинаков систем од другиве со такви предмети шо се за појќе раскажвење (биологија, географија...). Не вметвит и нас во учењето на лекцијата и кој е заинтересиран (а на овај час и оние шо не се толку по наукава се активирет) се учит буквално сè на час.

Плус би ја додала и она по англиски. Не знам, ама мене ми остаде голем впечаток. Премногу научив од нејзе и то, не вложвам ногу труд. На час секоаш нешо имат во нејзе шо ме терат да ја слушам и ми е интересно онака и учам ногу брзо.

А, Кики... за македонски не би се сложола.
Можда си знајт женана за нејзе, ама то не ни го пренесвит нас. Еднаш не ја имам слушнато да зборвит за то шо учиме. Она не е створена за македонски. За општа култура предавање ја биват ито премногу. Глеат од држење, од сè. Ама... сепак то не и е нејзин предмет. Зборвит за нешо сосем шесто.
А и богами подлажвит тро појќе. Викат не сакала та врски а минимум 5 души во класон имет врски кј нејзе.

Професорката по англиски/мојата класна...
Жената е срце! Многу мислат дека не ја бива за класна, ама жената едноставно е праведна. Си става неоправдани ако си избегал [иако знае некогаш да ми попушти], и без родител не оправдува, ама така и треба да биде. Како професор е одлична, се` убаво ни објаснува, пробува да го доближи што е можно повеќе Англискиот јазик до нас, прави да го засакаме сите. А да, редовно знаат да паднат добри заебанции и на наша и на нејзина сметка [најчесто со вицовите за плавуши, коишто сама ги кажува о.О]. Супер е, највеќе ја сакам, како што би се рекло, she knows how to make my day...:smir:

агрииииид :)

Само еден професор имам за пофалба, жена што перфектно комбинира дисциплина со фер оценки и забава на часот. За пофалба е навистина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom