Продавање гевреци во количка (дозволено?)

• Креатор на темата Креатор на темата Македонче-Мк
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 декември 2011
Мислења
218
Поени од реакции
43
Локација
Skopje
Вака, сакам да продавам гевреци и крофни пред училиште е сега дали е законски тоа ? Зошто сепак се продава геврек и крофни крофните сам ќе си ги праам, и дали е законски така да продаваш без трошоци. И кај да најдам количка да купам или изнајмам ако има некој нека пише

И да не е, не верувам дека некој ќе те пријави. Слободно продавај си....

Нема врска и они не се легални, па со тебе да се замарат. Еве пред државна во Скопје истотака има многу бурекџилници, кебапчилници, сендвичари што се на Водњанска, ама пак секогаш си има 1,2 колички со гевреци и секој ден се истрошуваат до кај 4,5 саатот :)

Се се може,запознаен сум овој бизнис.Кај тебе е проблем што си одлучил тоа да е пред школо,е тука е проблемот.
Прво во секое школо има и достава на ужинка,први тие ќе те пријават,потоа околните дуќани ако ги има.
Инаку и кај оние што продаваат по улица им досаѓа инспекцијата ама им прогледува низ прсти како на невработени и социјалци.
Еве ти идеја и доста ти е за почеток. Почни од вечерва и утре право на продажба. Секој вторник и петок на „бувљак“ пазарот.
За количка можам и јас да ти направам,па потоа на стаклар и терај.Најдобри се оние со поголеми тркала (20 )од пони точаци.
За гевреци и пецива има неколку производители големи низ градов кој потоа им разнесуваат на дотичните со количките.

Епа конкретно ми текна палачинки да продавам по 20-25 денари парче имам убави 2 тави големи , само тоа ме мучи инспекцијата инаку децата ќе купуваат благо :)

Абе пробај, во најлош случај ќе промениш местоположаба :)

Probaj, istrovi 3-40 deca pa smeni mestopolozba.
Oti tie inspekcii se samo za dzabe. :D

да ама да не има лепнат некоја казна за храна дека сепак храна се продава

Слободно терај си,немај мака. Кај нас у Кавадарци до ден-денес шетаат ѓевречари со количките низ цел град,стојат пред сите основни и средни школи,има некој "фиксни" да ги наречам што продаваат у количка која што му стои на некое место низ центарот и само седат и си продаваат,па до сеа никој не бил казнет.

Не знам законски како е регулирано, ама јас сум видел дека во количка продаваат и пред Централен Регистер / Народна банка, и пред поликлиника Јане Сандански

може само обезбедувањето ако го има да те избрка иначе не, има еден кај нас на факултет више 3 години од кога сум се запишал секој ден иде продава и тоа внатре во дворот и не го избркале или слично.

Се се може,запознаен сум овој бизнис.Кај тебе е проблем што си одлучил тоа да е пред школо,е тука е проблемот.
Прво во секое школо има и достава на ужинка,први тие ќе те пријават,потоа околните дуќани ако ги има.
Инаку и кај оние што продаваат по улица им досаѓа инспекцијата ама им прогледува низ прсти како на невработени и социјалци.
Еве ти идеја и доста ти е за почеток. Почни од вечерва и утре право на продажба. Секој вторник и петок на „бувљак“ пазарот.
За количка можам и јас да ти направам,па потоа на стаклар и терај.Најдобри се оние со поголеми тркала (20 )од пони точаци.
За гевреци и пецива има неколку производители големи низ градов кој потоа им разнесуваат на дотичните со количките.

Тоа е само за во градинките со ужинки,и за основно до кај 2-3 одделение...понатака нема ужинки,а ни па во средно.

Како бе пробај си, со храна работиш, прашај си таму кои критериуми треба да ги исполнуваш за да можеш да продаваш, така е воа, денеска ти текнало утре продавај.

Како бе пробај си, со храна работиш, прашај си таму кои критериуми треба да ги исполнуваш за да можеш да продаваш, така е воа, денеска ти текнало утре продавај.
Да, треба хасап да исполнува дечкото, како што исполнуваат оние пред Врховен и Основен суд, како чичкото на Филолошки факултет, како тетката пред Управа за Јавни Приходи регионална дирекција, како мал милион тетки пред и во државна болница и чичкото пред Нардодна Банка.

Покрај овие би ги додал и бурекџилниците околу битпазар и некои слични на нив по останативе населби низ Скопје кои “храната“ ја подготвуваат во обични трафики па на истото место и ја продаваат.

Другар, дур не почнат да ги чистат останативе од улица продавај си, после тоа сиктер. И гледај чисто да спремаш и најбитно - здраво. Не дај боже да заболи некое дете од нешто или да добие труење, ќе го јадеш стапот на големо, што од родители, што од полиција. Со лесно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom