Продавање гевреци во количка (дозволено?)

• Креатор на темата Креатор на темата Македонче-Мк
  • Време на започнување Време на започнување
Не дај боже да ти се случи отровање на дете палачинка ќе те направат после родителите и ќе те закачат пред школо.

Да, треба хасап да исполнува дечкото, како што исполнуваат оние пред Врховен и Основен суд, како чичкото на Филолошки факултет, како тетката пред Управа за Јавни Приходи регионална дирекција, како мал милион тетки пред и во државна болница и чичкото пред Нардодна Банка.

Покрај овие би ги додал и бурекџилниците околу битпазар и некои слични на нив по останативе населби низ Скопје кои “храната“ ја подготвуваат во обични трафики па на истото место и ја продаваат.

Другар, дур не почнат да ги чистат останативе од улица продавај си, после тоа сиктер. И гледај чисто да спремаш и најбитно - здраво. Не дај боже да заболи некое дете од нешто или да добие труење, ќе го јадеш стапот на големо, што од родители, што од полиција. Со лесно.

Ако гледаш така кој што прави и си зимаш се здраво за готово далеку ќе стасаш, посебно тука во Македонија, според мене ниеден не смее да работи на диво, посебно овие со хранава, но од кај знаеш, сите тие што продаваат може се партиски потрчковци и намерно не ги гонат, не го советувај да си пробува нешто што може скапо да го кошта, сега откако поминаа избориве ќе маваат секаде со казните, мора да се полнат џебовите.

Ако гледаш така кој што прави и си зимаш се здраво за готово далеку ќе стасаш, посебно тука во Македонија, според мене ниеден не смее да работи на диво, посебно овие со хранава, но од кај знаеш, сите тие што продаваат може се партиски потрчковци и намерно не ги гонат, не го советувај да си пробува нешто што може скапо да го кошта, сега откако поминаа избориве ќе маваат секаде со казните, мора да се полнат џебовите.

brat da ne sonuvame mn,ova e Makedonija,ne zapad,ovde cajkani ubviaat deca...nepismeni rabotat vo vlada....PIEME ZATRUENI MLEKA OD CEL BALKAN......ako se fatat za kolicka gevreci TOGAS STVARNO TREBA DA SE RAZMISLI ZA MOLOTOVI U VLADA

Претпоставив дека ќе бидам погрешно сфатен.
Во никој случај не реков дека ги оправдувам сите што ги набројав, вклучувајќи го тука и овој што ја отворил темава меѓутоа кога можат луѓе да продаваат по улициве, по болници, институции, ДУРИ и пред судовите и управата за јавни приходи тогаш зошто и овој да не проба?
Кога можат едни, можат и други. Не можеш за некој да си мајка а за друг маќеа.
И колку бе побогу скапо ке го кошта? Колкава казна може да му напише ако продава ѓевречиња? :pos:

Се си мислам дечково со идејава ти чепка во бизнисот :P

Знам да отвориш ресторан, гостилница, кебапчилница и сл, има многу трошоци и заебанции, казни за све и свашта...А да си продаваш гевречиња, само да те опоменува, не верувам да те казни затоа што ќе нема со што да му платиш, да си поголем ќе те сечат со казни, вака слободно продавај си.

Претпоставив дека ќе бидам погрешно сфатен.
Во никој случај не реков дека ги оправдувам сите што ги набројав, вклучувајќи го тука и овој што ја отворил темава меѓутоа кога можат луѓе да продаваат по улициве, по болници, институции, ДУРИ и пред судовите и управата за јавни приходи тогаш зошто и овој да не проба?
Кога можат едни, можат и други. Не можеш за некој да си мајка а за друг маќеа.
И колку бе побогу скапо ке го кошта? Колкава казна може да му напише ако продава ѓевречиња? :pos:

Се си мислам дечково со идејава ти чепка во бизнисот :P

Мразам конкуренција. :icon_mrgr:

Него сериозно, дали знаеш каде живееш? Знаеш ли дека џандари на улица стојат и секоја втора кола ја запираат за да и пишат казна, џандар ти вика "морам да те казнам така ми наредија", мора во денот да има одредена бројка на казни, ова не е само за собраќајот туку исто се дешава и во фирми, сендвичари, бурекџилници, ресторани и сл. Не велам дека 100% ќе го пишат, може да помине со опомена, ама колку се стегнати сега со ова казниве тоа е чудо.

Мразам конкуренција. :icon_mrgr:
Него сериозно, дали знаеш каде живееш? Знаеш ли дека џандари на улица стојат и секоја втора кола ја запираат за да и пишат казна, џандар ти вика "морам да те казнам така ми наредија", мора во денот да има одредена бројка на казни, ова не е само за собраќајот туку исто се дешава и во фирми, сендвичари, бурекџилници, ресторани и сл. Не велам дека 100% ќе го пишат, може да помине со опомена, ама колку се стегнати сега со ова казниве тоа е чудо.
Знаев, те сетив одма.

Абе друго е фирма, ресторан, едно друго кое е регистрирано во Централен Регистар друго е да си го прчиш на улица. Не верувам дека има нешто во Скопјево нерегистрирано. Ама он со обична количка ќе е, денес е ваму, утре таму, како може да го казни? Ке му побара документ за лична идентификација и нормално овој нема да му даде. Мислиш дека ке го земе во станица? Немој вака, друго е продавница друго е количка. Зошто тогаш не ги казнат овие по улици што продаваат кибрити? Некое дете може да купи и да си ја запали куќата/станот м? :icon_lol:

Епа конкретно ми текна палачинки да продавам по 20-25 денари парче имам убави 2 тави големи , само тоа ме мучи инспекцијата инаку децата ќе купуваат благо :)
....добра идеа, уште да смислиш како ќе ги произведеш у ХАСАП услови , со едно 3-4 врсти фил...спакуваш у термопак амбалажа, па дизајнираш колички и ангажираш едно 20 социјалци со по 5 денари од тие 20-25, а за тебе исто 5-6 денари , останато ти е трошок...., ќе се "збогатиш" за 3 месеци и одма после аааауфффидерзен Македонијо, док не те јавнале ракетери и остали фискални џаболебари...;)

....добра идеа, уште да смислиш како ќе ги произведеш у ХАСАП услови , со едно 3-4 врсти фил...спакуваш у термопак амбалажа, па дизајнираш колички и ангажираш едно 20 социјалци со по 5 денари од тие 20-25, а за тебе исто 5-6 денари , останато ти е трошок...., ќе се "збогатиш" за 3 месеци и одма после аааауфффидерзен Македонијо, док не те јавнале ракетери и остали фискални џаболебари...;)

не е проблем и за инвестиција до кај 200 евра валда ке се извадат дозволи

да ама да не има лепнат некоја казна за храна дека сепак храна се продава
Па многу јасно. Планираш да продаваш храна со непознат квалитет на деца.
Штета што не сме држава, инаку ваквите генијални планови и идеи ќе се санкционираа веднаш.
Значи се работи за храна и нема што понатаму да дебатираме доколку не исполнуваш законски предвидени правила и мерки за да го спроведуваш истото.
Е сега има еден проблем, што јас не сум како останатите Македонци сеирџии. Одам и пријавувам case closed.
Бидејќи се работи за нашите деца, факторот преживување овде не игра никаква улога нити е оправдан. На крај краева, тоа што го продаваш мора да има гаранција за квалитет, просто како грав.

Заеби палачинките и фурај со ѓевреците. Ваљда не си до толку нетаман да истроваш некој , еден куп луѓе продаваат домашно зготвена храна. Ако можат луѓето да купуваат тазе сирење од планинските села од бабички по 80 години , можеш и ти да продаваш ѓевреци. Јас сум нонстоп по патишта и нонстоп сум на слична ваква храна , и не сум имал проблем до сега.

Па многу јасно. Планираш да продаваш храна со непознат квалитет на деца.
Штета што не сме држава, инаку ваквите генијални планови и идеи ќе се санкционираа веднаш.
Значи се работи за храна и нема што понатаму да дебатираме доколку не исполнуваш законски предвидени правила и мерки за да го спроведуваш истото.
Е сега има еден проблем, што јас не сум како останатите Македонци сеирџии. Одам и пријавувам case closed.
Бидејќи се работи за нашите деца, факторот преживување овде не игра никаква улога нити е оправдан. На крај краева, тоа што го продаваш мора да има гаранција за квалитет, просто како грав.
Na gevrecite ili na burekot vo burekdzilnica ti davaat sostav na proizvodit,ti davaat garancija za jvalitet????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom