Проценка на конфигурации и помош за купување

• Креатор на темата Креатор на темата Indy^_^
  • Време на започнување Време на започнување
Да не се мешам...

Не бе, у реду е.... Веќе некое време не пратам цени и не знам како се движат. Затоа прашав тука... пошто знам дека има луѓе кои пратат такви ствари, па да добијам реална слика.

Мада што, Quad Core конфигурација за 100€, јас барем не видов нигде. :toe:

Пошто се предомислив за купување од АМЦ, составив ново парче, па некој да ми каже дали е ок :) И ако нешто фали што фали :)

MB ASUS P45 CHIP
RAM 4GB APACER 800
HDD WD 500GB SATA2
DVD-RW SAMSUNG 22x SATA2
CPU INTEL CORE @ QUAD 2,5 GHz
nVIDIA GTS250 1GB DDR3
COOLER 775S
napojuvanje REAL 550w

Толку :)
Добар воедначен избор. Неколку предлози:
- за не многу голема доплата имаш 3 пати поголем хард диск
- ако можеш да си дозволиш земи подобро напојување...
- монитор не поголем од 22" со таа видео карта

Ај кој е упатен во цени на хардвер деноиве... Колку би процениле вакво нешто:

CPU: Intel Core 2 Duo @ 2.33 GHz
RAM: 8 GB DDR2 Dual Channel
VGA1: nVidia GeForce 7300GT 256MB
VGA2: nVidia GeForce 6600 256MB
HDD1: 200GB SATA2
HDD2: 250GB SATA2
Нормално, идат сите стандардни тракатанци плус... DVD-RW, Audio 7.1, Ethernet, бла бла бла....

200 евра ако е со Линукс, 250 евра ако е со Њињдос, 300 евра за со OS X.

Добар воедначен избор. Неколку предлози:
- за не многу голема доплата имаш 3 пати поголем хард диск
- ако можеш да си дозволиш земи подобро напојување...
- монитор не поголем од 22" со таа видео карта

Зошто поголемо напојување? Еднаш веќе ми го зголеми тој откако стави подобар процесор и графичка. Пак има некој проблем?

Зошто поголемо напојување? Еднаш веќе ми го зголеми тој откако стави подобар процесор и графичка. Пак има некој проблем?

Најверојатно мисли за во иднина, ако надградуваш.
Или пак мисли на "подобро"; односно некоја марка. Стварно, пиши што марка е напојувањето. :)

Главата ќе ми прснеше периодов од сето техничко инфо (кое за мене е воглавно неразбирливо, затоа што сум аналфабет за таа тематика), али у морето избор на лаптопи, конечно се одлучив за еден.
Па, ќе бидете ли фини да ми кажете дали вреди да си го купам? :pipi:
Asus N61JV-JX002

Intel Core i5 430M (2.40 GHz)

4 GB DDR3 RAM, 1066 Mhz

500 GB HDD 5400 rpm

nVidia GT 325M 1GB VRAM

Главата ќе ми прснеше периодов од сето техничко инфо (кое за мене е воглавно неразбирливо, затоа што сум аналфабет за таа тематика), али у морето избор на лаптопи, конечно се одлучив за еден.
Па, ќе бидете ли фини да ми кажете дали вреди да си го купам? :pipi:

Ѕверче е лаптопот во поглед на перформанси, процесор и графичка од најнова технологија, дури и за гејминг може да се покаже одлично (осеќам дека си јако гејмериште, ама нејќеш да се експонираш :))

Претпоставувам дека ќе биде малце потежок од просекот (околу 3kg) и веројатно батеријата нема да му трае многу долго поради моќните процесор и графичка (до 2 часа).

Една од компонентите што најчесто се запоставува а директно влијае на стабилноста и сигурноста на целиот систем...

Во РС од 400+ евра барем 50 би требало да отидат на напојување. Инаку едно е колку вати ти требаат а друго е потребата напојувањето да е квалитетно... Бранд нејм + тешко да биде :wink: (мада тоа не е мерило само по себе)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom