Проблем со учењето

• Креатор на темата Креатор на темата Nikola96
  • Време на започнување Време на започнување

Што да правам?

• Да се префрлам во друго училиште

Гласови: 9 27,3%
  • Да продолжам во ова

Гласови: 24 72,7%

• Вкупно гласачи
    33
Дека е невозможно да поминеш тоа е лага. Детево во продолжение отценкиве му се од 1ва средно и беше со два на полагање на крај и помина година. Е сега до тебе е и до твојот капацитет да ги сватиш работите. Детево на момент свати, се среди работата со прва ама со втора се повтори истото па и не ја ни до заврши годината престана да оди на училиште, па сега она што го слушам е дека и на лош пат заминал кај и да е или ќе го “го скини некој“ или ќе заврши по затвори. Гледај да не бидиш и ти смао една статистика на пропаднат човек, имаш време свестисе не си 5 годишно дете...

img00010zq.jpg
оо брате, одамна те неам видено, од ко пропадна бадијала хехе позз
инаку за сликава, па да беа мој оцениве кревав раце и се замонашвав во св јован бигорски, бог не ги поправа овие хахаха

инаку за сликава, па да беа мој оцениве кревав раце и се замонашвав во св јован бигорски, бог не ги поправа овие хахаха
Tиесе поправија, пишав таму, помина на полагање со две кои ги положи и запиша втора, арно ама по некој месец и напушти... Инаку добро дете, послушно ама кога некој од дома не го контролираат... не му ја знам фамилијата лично но знам од муабети па така алкохол во комбинација со немање кеш децата ги тера надвор од дома а кога си надвор по цел ден да налеташ на лошо друштво е голама шанса... жално но вистинито и само сам може да стави крај на тоа ако повторно колку што знам скоро година и пол не му текнува на истото ... понекогаш бирократските социјални институции треба да почнат да работат нешто и на терен но нив им е подобро покрај климата во канцеларија...

За жал од тебе ништо не бидува на академско поле, нека не те лажат со приказните дека и Ајнштајн имал потешкотии по математика и со даскалите, па станал научник.
Сега се малку подруги времињата. Не знам оти оние слепцине го донесоа законот за задолжително средно образование, ти си чист егзамплар дека нема никаква потреба од тоа.
Ако може некако да се запишеш на некој занает кој те интересира или пак ако имаш интереси за спорт да се посветиш на тоа ќе биде многу подобро понатаму, отколку со сила да го туркаш школото.
Имам еден пријател кој тоа го направи во прва година средно, се отпиша од училиште и почна да помага во една автолакерска работилница. Моментално е одличен автолакер кој си го вади лепчето за цела фамилија.

Малце ќе сменам тема. Дали сте приметиле колку новава генерација не учат? Едно добри 60% од младинава имаат кецови уште во основно. Што имам братучеди шесто и седмо оделение уште сега имаат по неколку слаби. А гледам и на други деца родителите по комшилук и пошироко се жалат дека имаат слаби оценки. За џабе Груевски промовира задолжително и бесплатно кога генерациве што следат се катастрофални.

За жал од тебе ништо не бидува на академско поле, нека не те лажат со приказните дека и Ајнштајн имал потешкотии по математика и со даскалите, па станал научник.
Сега се малку подруги времињата. Не знам оти оние слепцине го донесоа законот за задолжително средно образование, ти си чист егзамплар дека нема никаква потреба од тоа.
Ако може некако да се запишеш на некој занает кој те интересира или пак ако имаш интереси за спорт да се посветиш на тоа ќе биде многу подобро понатаму, отколку со сила да го туркаш школото.
Имам еден пријател кој тоа го направи во прва година средно, се отпиша од училиште и почна да помага во една автолакерска работилница. Моментално е одличен автолакер кој си го вади лепчето за цела фамилија.
Абе ќе има и за него работа! Водоводџија! За 15.000 плата максимум, и приватно ако работиш по 4-5.000.
20.000 се на се, и пак тој ќе биде со истите примања како некој, ама тие некој може да го прчат денеска цел ден у фотелја, а ти да се отепаш од работење и дома да неможеш да седнеш на кауч оти ти е валкан газот :D

Абе ќе има и за него работа! Водоводџија! За 15.000 плата максимум, и приватно ако работиш по 4-5.000.
20.000 се на се, и пак тој ќе биде со истите примања како некој, ама тие некој може да го прчат денеска цел ден у фотелја, а ти да се отепаш од работење и дома да неможеш да седнеш на кауч оти ти е валкан газот :D
Мене водоводџијата за да ми намести елементи во клозет, купатило и поврзи машината за садови ме порези 2000 ден. И тоа тој беше најефтин од претходниот кој беше душевадник. Вкупно 6 часа нека му одзеде работата.
Не знам како ти се математиките, ама добар мајстор под 200 ден. час нема шанси да најдеш.

Мене водоводџијата за да ми намести елементи во клозет, купатило и поврзи машината за садови ме порези 2000 ден. И тоа тој беше најефтин од претходниот кој беше душевадник. Вкупно 6 часа нека му одзеде работата.
Не знам како ти се математиките, ама добар мајстор под 200 ден. час нема шанси да најдеш.
А ти сркмачов го мислиш за "мајстор"? Ако е некое пичкарче курац мој што ќе сака да влезе у канал да копа или пак да ти мести чешми, цевки...

Малце ќе сменам тема. Дали сте приметиле колку новава генерација не учат? Едно добри 60% од младинава имаат кецови уште во основно. Што имам братучеди шесто и седмо оделение уште сега имаат по неколку слаби. А гледам и на други деца родителите по комшилук и пошироко се жалат дека имаат слаби оценки. За џабе Груевски промовира задолжително и бесплатно кога генерациве што следат се катастрофални.

тоа ти е... или мама и тато се богаташи или децава лижат г*з

Не учат. Имам приметено.
Дури и на факултетов мој, овие што се прва година. Лути, затоа што професорот им ги сменил прашањата, а тие само од прашања учеле.
Стварно не знам со кој памет професорот им дал прашања од книга, мислам пред да ги предупреди, тоа на ништо не личи. Мореее, јас да сум, тоа се ќе бутнам, ни п од прашања нема да се види.

ако ти дртна три кеца во графата по три предмети дирек повторуваш година....или префрлај се во друго училиште кај шо имаш појче врски или договарај се со проф некако да поправаш во еден месец во неделата по 2 предмети , да ти кажа шо да научиш за 2...јас 7 кеца имав секогаш на полугодие па не ни останав на полагање а не па година да повторувам...викни некое другарче дома да ти покажи барем математика, хемија , физика ...појди германски , англиски на спремање барем еден час.....

Што ви е бе на вас? Кои сте па вие да се силите не детето вака? Кај ви отиде хуманоста? Очигледно вие сте идиотите. Гледате дека детето има проблем и сака да го реши. Знаете ли каков успех е ако реши дека сака да ги поправи оценките. Можеби имало сплет на околности кои што не му дозволиле да научи и да добие добри оценки, па сега сака да ги поправи. Лесно е да се збори вака преку интернет. И изгледа вие сте имале „добри“ оценки, па сега тука му се силите. Оценките не го прават човекот каква личност е. Плус гледам некои дури пишуваат дека е глуп и дека му нема чаре. Се кладам дека има поголема интелигенција од вас. Само се покажавте какви луѓе сте.

Кога не му оди школото некому е време да размисли да се пробие во политика . Оценките во таа бранша не се критериум.

Има една грешка во анкетата...
Место да има „дали да се префрлам во друго училиште“ и „дали да останам во ова“ треба да има :
ТРЕБА ДА СЕДНАМ ДА УЧАМ !

Средно е боза ако споредуваме со факс. Стварно ми е смешно сега кога некој ќе каже у средно ми е тешко...
У средно еден предмет го учиш цела година, книгите за цела година ти се 200 страни, имаш еден тон тестови и испрашувања со кои можеш да поправиш оценка и уште шо се не друго.
Е сеа ако си ти задоволен со двојка, за едно двојче не треба многу да учиш, посвети на еден предмет по 1-2 саати и ете ти ја двојката. У годината 2 саати за секој предмет не е проблем да се посвети.

Абе, Никола, седни учи бе у пм, не можам да те гледам веќе! :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom