Луѓе, вака испадна, цело време пишував од телефонот ама кога ке стаев ново мислење старото ми го бришеше и сеа гледам дека ништо не се постирало.
Некако компјутерот ми се уклучи и поима немам како. Реков да пробам уште еднаш па го извадив кабелот како што ми рече Ејсид, притискав така 10-20 пати,па го извадив ромот и тој кабел што го извадив го стаив на хард дискот како што ми рече Лет

Се уклучи ама како пред 3 месеци т.е. со ресетирање.
И уште ли може да е матичната?
Патем, кога се уклучи ми го покажа ова:
Overal test status: 09%
Status: No problems have been detected yet.
Although the test may appear inactive at times, it is still running. Please wait until testing is complete...
Windows will restart the computer automatically. Test result will be displayed again after you log on.
--- надополнето: 25 декември 2012 во 21:03 ---
Луѓе, вака испадна, цело време пишував од телефонот ама кога ке стаев ново мислење старото ми го бришеше и сеа гледам дека ништо не се постирало.
Некако компјутерот ми се уклучи и поима немам како. Реков да пробам уште еднаш па го извадив кабелот како што ми рече Ејсид, притискав така 10-20 пати,па го извадив ромот и тој кабел што го извадив го стаив на хард дискот како што ми рече Лет

Се уклучи ама како пред 3 месеци т.е. со ресетирање.
И уште ли може да е матичната?
Патем, кога се уклучи ми го покажа ова:
Overal test status: 09%
Status: No problems have been detected yet.
Although the test may appear inactive at times, it is still running. Please wait until testing is complete...
Windows will restart the computer automatically. Test result will be displayed again after you log on.
--- надополнето: 25 декември 2012 во 21:10 ---
Едит: Јас ке напнам вечерва-датумот е вратен дури до 2008?!
--- надополнето: 25 декември 2012 во 21:18 ---
Делот со рестартирање не го видов.
Дефинитивно матична.
Прочитај ми пост ако си во можност.
Јас стварно неам идеја што се дешава со компјутеров....
--- надополнето: 25 декември 2012 во 21:23 ---
Не е виндоусот чим биос нема. Значи не добива слика до монитор. Шо значи или е графичка (а не е) или е кабелот до графичката, или е мониторот, или матичната.
Снемува струја често овој период, проблемот е познат и чест, а решението (кога не ти се вклучува PC-то) е следно:
- Го вадиш кабелот за напојување;
- Го притискаш копчето за вклучување 5-6 пати последователно (со исклучен кабел, со цел да се испразнат кондензаторите);
- Го враќаш кабелот и го вклучуваш компјутерот;
- Профит!
Пробај следен пат кога ќе ти се случи ова, па пиши. Ако е точно, тогаш земи си UPS и ќе заборавиш на проблемов.
Двајцата грешат и се идиоти.
Проблемот е во матичната, сјебани пинови на сокетот, или пак кондензатор/проблем со напонската секција.
Дај блиска слика од плочата, ама поасална и со добро осветлување нека биде. Можеш да извадиш и повеќе слики - се дел по дел.
Може да се повеќе работи, но се на се од она што го кажуваш генерално мислам дека се работи за неодржуван/лошо одржуван компјутер, а со тоа полесно настануваат проблеми.
Додатно немам намера да те навредам ни тебе ни другарка ти, ама искрено другарка ти од информаика е неписмена - тоа што ти го кажала не е точно.
Би ве замолил да ми прочитате последен пост.
Вонземјани ми го имаат нападното компјутеров бе