Проблем со пенисот

• Креатор на темата Креатор на темата ZoroKing
  • Време на започнување Време на започнување
Момци да ве прашам нешто. Ме оперираа од фимоза и поминаа неколку дена и ги извадија завоите и сега уште е свежо местото и во гаќи не се издржува :mad: Камилица истурам на секои два саати, а едвај се движам зошто се трља и премногу иритира и боли... совет?
Вентор или друга замена за болката, амоксиклав за превенција од воспаление и мраз во шамивче аплициран по неколку минути.

Четвртиот и петтиот ден секоја рана чеша неподносливо, ама тоа е знак дека зараснува како што треба.[DOUBLEPOST=1424118579][/DOUBLEPOST]
Доколку целосно ти е отсранета кожичката и ти е направена целосна циркумзација нормално е главата да биде осетлива при допир со гаќите. Потребно е некое време да се навикнеш, али со тек на време ќе помине т.е. ќе се навикнеш и осетливоста ќе се намали. Побрз помин! (y)
Веројатно е само препуциопластија, не циркумцизија.[DOUBLEPOST=1424119444][/DOUBLEPOST]
Decki vaka ve molam za pomos..Imam problem so penisot na glavata mi izlegoa beli mali mozolcinja kako ovie samo pomalce https://justaskshawna.files.wordpress.com/2014/10/pearly-penile-papules.jpg i isto i na kozata od penisot nekakvi podkozni mozolcinja koga ke gi cepnes tvrdi se i nema sansa da gi stegnes probav i se raskrvaviv ako ima nekoj nekakvo resenie ve molam kazete!!
http://www.steadyhealth.com/23630/Image/thumb_Fordyce_spots.jpg

Не, немаш проблеми со пенисот.
Случаите на двете слики се нормални појави.

Последно уредено:
Доколку целосно ти е отсранета кожичката и ти е направена целосна циркумзација нормално е главата да биде осетлива при допир со гаќите. Потребно е некое време да се навикнеш, али со тек на време ќе помине т.е. ќе се навикнеш и осетливоста ќе се намали. Побрз помин! (y)

Кога се допира раната од гаќи е неподносливо, сега разбирам зошто муслиманите носат фустани после сунет.... како и да е многу е језиво

Кога се допира раната од гаќи е неподносливо, сега разбирам зошто муслиманите носат фустани после сунет.... како и да е многу е језиво
А тебе целосен сунет ти направија? Ако е така ќе се навикнеш без гајле! (y)

А тебе целосен сунет ти направија? Ако е така ќе се навикнеш без гајле! (y)

Па не сум сигурен. Како да знам ? Само знам дека прв пат бев за тоа жилата под главата што е, рекоа дека е фремилум (ваљда вака се изговара) па од кога го средија тоа рекоа епа не е тоа фимоза е ..... дупла работа ми направија.

Па не сум сигурен. Како да знам ? Само знам дека прв пат бев за тоа жилата под главата што е, рекоа дека е фремилум (ваљда вака се изговара) па од кога го средија тоа рекоа епа не е тоа фимоза е ..... дупла работа ми направија.
Ако главата е целосно гола тогаш е циркумзација или сунет.

Епа да тоа е тогаш.. Фала на помошта (y)
Поради фимозата што си ја имал претходно, главата до тогаш не била изложена на никакво "надворешно влијание" па заради тоа, сега имаш непријатност и голема осетливост, но како што пишав погоре со тек на време осетливоста ќе се намали и ќе се навикнеш. Без грижа и со здравје да си го "користиш новиот другар"! LOL! :P

Здраво на сите.Вака пред некој ден, кога се туширав, приметив дека на пенисот, имам неколку ситни бели точки (на кожата не на главата),кои ниту ме чешаат ниту пак ме болат.... сега не знам дали е некоја болест или пак е некоја инфекција :S, ако некој знае нешто нека каже..може и приватна порака...а моментално не можам да одам на лекар, бидејќи сум надвор од земјата.
БЛАГОДАРАМ...

Не би требало да е ништо сериозно доколку нема болки, чешање или слично така да почекај неколку дена дали ќе исчезнат, доколку не во тој случај можеби ќе треба повторно да побараш совет или мислење од некого.

Здраво на сите.Вака пред некој ден, кога се туширав, приметив дека на пенисот, имам неколку ситни бели точки (на кожата не на главата),кои ниту ме чешаат ниту пак ме болат.... сега не знам дали е некоја болест или пак е некоја инфекција :S, ако некој знае нешто нека каже..може и приватна порака...а моментално не можам да одам на лекар, бидејќи сум надвор од земјата.
БЛАГОДАРАМ...

Мислам дека читав дека тие се безболни,ама неможеш никако да ги отстраниш,туку ќе подраснуваат по малку..Врати неколку страни назад,имаше еден член со ист проблем како твојот..

Бидејќи наведов дека сум опериран од Фимоза, добив многу пораки околу оваа операција, па затоа ќе напишам и овде.

* Срам ми е да им кажам на моите родители ?
- Нема ништо срамно да кажеш дека имаш некаков проблем и дека сакаш да отидеш на лекар барем да те прегледа.
* Каде се прави оваа операција ?
- Едноставна операција која ја прави секој уролог, и трае 20-30 минути.
* После колку време се' се враќа во нормала и дали имаше болки?
- Тоа е различно кај секого, болка може да кажам и дека нема, повеќе е непријатно чувство кое трае 2-3 недели. При допир со облеката глансот е чувствителен првата недела и создава непријатно чувство при движење.
* Колку време се лежи во болница после операција ?
- 2 до 3 дена, доколку нема никакви компликации (а и ретко ги има)
* Знаци кои укажуваат на фимоза ?
- Во зависнот од тоа кој степен на фимоза е, некогаш таа се третира (лекува со крема и сл. ) додека доколку е поголем степен се средува хирушки. Знаци (симптоми), неможе кожичката да се спушти ; се создаваат мали ранички на кожичката (при мастурбација).
* Како изгледа после операција и отсранување на "кожичката" ?
h9991339_pi.jpg

- Слободно прашајте ако ве интересира нешто.

БЛАГОДАРАМ...
Тоа е вообичаено. Тоа се white pearls on penis и се безопасни. Најверојатно тоа е еден вид ХПВ вирус.

Значи вака имам 15 ипол години и имам проблем со пенисот , сакам да кажам кожичката не ми се отвора целосно но никогаш во животов сум немал проблеми при маструбација , имам нормална ерекција и немам никаква болка кога свршувам или други работи..Бидејќи сум невин се прашувам дали ќе имам проблеми при секс , уште како помал имав појдено на лекар ми викаа дека не би требало да имам проблеми , немам никакви болки како што кажав погоре и сакам да прашам дали ќе имам проблеми при секс?

Значи вака имам 15 ипол години и имам проблем со пенисот , сакам да кажам кожичката не ми се отвора целосно но никогаш во животов сум немал проблеми при маструбација , имам нормална ерекција и немам никаква болка кога свршувам или други работи..Бидејќи сум невин се прашувам дали ќе имам проблеми при секс , уште како помал имав појдено на лекар ми викаа дека не би требало да имам проблеми , немам никакви болки како што кажав погоре и сакам да прашам дали ќе имам проблеми при секс?

Имај секс,па самиот ќе знаеш.

Vezbaj vo topla voda. Ne mnogu topla. Namesti tebe kako ti odgovara. I pocni da ja vleces po blago nanazad. So ova ke ja otvoris celosno. Treba podolgo vreme. I nema da imas. Nikakvi problemi ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom