Проблем при голема нужда?

• Креатор на темата Креатор на темата bastard
  • Време на започнување Време на започнување
СТЕК е здрава храна !? Од тоа повештачко нешто нема на цел свет да најдеш. ПОЛНО е со хормони! До пред некое време се чудев од каде олкави цицки и г'зови девојкиве од по 15-16 години.

Од шо јадат "чисто" пилешко месо,бело било тоа убаво,пакувано онака од продавница купено фино лепо!

малце оф топик ми е муабетов ама добро е да разрешиме една дилема :smir:

Да не си се изгубил во просторот и времето.... тоа беше во америка плус имаше и јајца и млеко со хормони... во македонија имаше само амерички батаци со хормони... и кажими што подразбираш под домашна храна?

--- надополнето ---

domasna hrana se mqandzi onie3 zgotveni od mama, ne e domasna hrana stek isprzen i sekoj den toa dqa jades, mora lazica da tropne na trpeza prijatele ili ke si ja tropas ti glavata od zidot
\bas ovaka

Значи домашна храна според тебе е ова- компир манџа со пилешко месо.... а барени компири и варено пилешко не е домашна храна и не е здрава....

СТЕК е здрава храна !? Од тоа повештачко нешто нема на цел свет да најдеш. ПОЛНО е со хормони! До пред некое време се чудев од каде олкави цицки и г'зови девојкиве од по 15-16 години.

Од шо јадат "чисто" пилешко месо,бело било тоа убаво,пакувано онака од продавница купено фино лепо!

малце оф топик ми е муабетов ама добро е да разрешиме една дилема :smir:
Mоре ти да видиш пред некој ден мојте купиле батаци,батак ли беше тоа или нога од теле.Што кокошки ќе беа тие незнам,да ти се дома жив ќе те изедат.:pos2:

Инаку за саглам столица само по течна храна,а добро е и на гладно срце едно макијато да стегнеш,ќе те протера одма од искуство кажуем. :)

Да не си се изгубил во просторот и времето.... тоа беше во америка плус имаше и јајца и млеко со хормони... во македонија имаше само амерички батаци со хормони... и кажими што подразбираш под домашна храна?

--- надополнето ---

Значи домашна храна според тебе е ова- компир манџа со пилешко месо.... а барени компири и варено пилешко не е домашна храна и не е здрава....
tebe ili ne ti e arno ili nejkes da ti bide arno
tecnata hrana go olesnuva varenjeto, narocno mandzite pridonesuvaat do pravilno varenje i apsorbiranje na hranata, ako jades celo vreme suva hrana vklucuvajki kompir varen, stek, itn itn kolku sakaaat neka bidat preporacaniza ishrana ti pak ke naebes na soljata, neznam kako ne ti se jasni rabotive

сувата столица и запекот ги олеснува ЈАБОЛКОТО !!!

Јас барам помош за големата нужда мислеф нешто да пиам апови или некој сируп... а не бараф да ми расправате за храна.... и вака .... СПОРЕД твојата логика Ако и само ако во пилешкото има хормони и ако направиш манџа со него -ке ги снема.... а ако го вариш ке останат хормоните и тоа не е здрава храна.. кејс клосед

не заборавај млеко да имаш почесто во исхраната.млекото ако го пиеш поблаго сигурно ке ја" посетиш" шољата ,после конзумирањето .гледи да најдеш пресно млеко домашно шо не му е извадена масленоста , такво какво шо е измолзено(ако можес да пиеш козечко ,тхе бест оф милк).
секој здрав организам еднаш дневно мора да изврши голема нужда во спротивно нешто не е во ред со организмо или сува храна е во прашање.пиј си млеко барем една чаша дневно ,шо ке каже еден мој пријател секое сабајле прво пијам чаша млеко ,се "прочистувам" (врше нужда) и сигурен сум дека ке ти се нормализира големата нужда ,ќе немаш потреба од апчиња.

не заборавај млеко да имаш почесто во исхраната.млекото ако го пиеш поблаго сигурно ке ја" посетиш" шољата ,после конзумирањето .гледи да најдеш пресно млеко домашно шо не му е извадена масленоста , такво какво шо е измолзено(ако можес да пиеш козечко ,тхе бест оф милк).
секој здрав организам еднаш дневно мора да изврши голема нужда во спротивно нешто не е во ред со организмо или сува храна е во прашање.пиј си млеко барем една чаша дневно ,шо ке каже еден мој пријател секое сабајле прво пијам чаша млеко ,се "прочистувам" (врше нужда) и сигурен сум дека ке ти се нормализира големата нужда ,ќе немаш потреба од апчиња.

Ја пијам тетрапак(3% масленост, тоа е помаслено) пола литро насабајле со овесни снегулки... ама може да ми од овесот тоа пошто предходно неам уопште јадено овес

--- надополнето ---

сувата столица и запекот ги олеснува ЈАБОЛКОТО !!!

Неам ни сува столица ни запек.... ако убаво го прочита најгоре постот ке видиш...

--- надополнето ---

tebe ili ne ti e arno ili nejkes da ti bide arno
tecnata hrana go olesnuva varenjeto, narocno mandzite pridonesuvaat do pravilno varenje i apsorbiranje na hranata, ako jades celo vreme suva hrana vklucuvajki kompir varen, stek, itn itn kolku sakaaat neka bidat preporacaniza ishrana ti pak ke naebes na soljata, neznam kako ne ti se jasni rabotive

Па дали ке ја ставам водата во манџа или ке пиам од чаша е исто.... пак ке внесам течности како и да е, не ми е јасно што е тоа што го има манџата а што нема вареното (освен зејтин)

Па дали ке ја ставам водата во манџа или ке пиам од чаша е исто.... пак ке внесам течности како и да е, не ми е јасно што е тоа што го има манџата а што нема вареното (освен зејтин)

Не е исто зашто течната храна различно се вари и апсорбира од цврстата. Различна столица ќе имаш ако три дена по ред јадеш сварен компир (само компир, нели) и сварено пилешко месо, и ако јадеш компир манџа, или боранија, грашок, што и да е во so called манџа.
Ако не јадеш манџа, земи супа јади некаква.
И имаш сува столица, затоа имаш брбушки :smir:
Течна храна, супа, компот од сливи, суви сливи, карамели против запек, земи нешто од тоа, ти треба нешто што ќе ти ја стимулира работата на дебелото црево.
Иначе, пилешкото кое се продава во Македонија е најнездравото месо на пазарот, полно со хормони и антибиотици. Не дека другите меса го немаат тоа, ама пилешкото е особено "богато" со нив.
Подобро е да земеш телешко, па дури и посно свинско, далеку поздраво е од кокошка.

Ја пијам тетрапак(3% масленост, тоа е помаслено) пола литро насабајле со овесни снегулки... ама може да ми од овесот тоа пошто предходно неам уопште јадено овес

--- надополнето ---

Неам ни сува столица ни запек.... ако убаво го прочита најгоре постот ке видиш...

--- надополнето ---

шо е работава со тебе бе пријателе? како може вода и одварена чорба да биде исто, ако е за така наместо да пиеш чај фани вода напиј се и касни си некоја трефка, зошто вака тресеш зелени мене ич не ми е јасно, или па само сакаш да си тресеш на форум

шо е работава со тебе бе пријателе? како може вода и одварена чорба да биде исто, ако е за така наместо да пиеш чај фани вода напиј се и касни си некоја трефка, зошто вака тресеш зелени мене ич не ми е јасно, или па само сакаш да си тресеш на форум

Па исто е и вода да пиеш и да јадеш тревка само што е невкусно иначе е потполно исто

Па исто е и вода да пиеш и да јадеш тревка само што е невкусно иначе е потполно исто

Oф леле мори мајко.
Епа чим така детуле, пиј вода цепи стек и компири и сери брбушки.

Jaболкото се конзумира пред ручек пред доручек пред вечера.
Нема потреба од претерување.

Е ме допре у срце сеа..мора една случка да ви раскажам сеа...последниот пат се задржав 6ипол саати во веце....копиљ ја ме пратија на ескурзија во Дојран од школо....и цел ден..не лепиње не смоки не грицки..амиииии сум се настегал...трај не збори..а уште таму ми се сереше..а ја па еден тертип си имам неможам да серам некаде ако нема шоља....и стискај јади стискај јади...коа сопре Автобусот во Велес видов бел ден..пикање у кола и одам дома..е тука почнаа маките...напињај напињај..небива и небива...лееееее пола саат така седев..па ајде мама ми вика..истуширај се па седни на шоља...ајде и тоа го напраив..не бе брате небива..фана мама јогурт у чаша ми дае..(ја за ова цело време на шоља седам) пијам тоа..па небива..па ајде чаеви маеви....шо ти знам..НЕБИВА лудило ме фана..стомак ме кине гомново неможе да излези...и дедо дое (бог да го прости..) ми вика имам ја едно лековито водиче..се напив..навидум вода...оно стариот рицино да ти мавнал во натре...елеле мајко 3 саати не излегов ..дупчево си го скинав..толкави патлаци излегуеа ..после 10 пати вода пуштав...ајде другата ден на лекар бев..докторката ми вика да не имаш нешо крварње не е за смеење работата...и немав нишо..после тоа цела недела само на манџи и житарици бев...
Легендарна историja ,умрех от смех :pos2::vozbud:Убаво е да имаш самоирониja ...

Поздрав.

Досега сум немал никакви проблеми со тврдата столица, но ова лето не сум многу активен, па почнаа да ми се појавуваат проблеми.
Веке некое време столицата ми е премногу голема и моето тело неможе да ја спроведе низ аналниот канал, па кога имам тврда столица ме боли.
Поради болката, веке се плашам да одам во нужда (веке имам фобија), освен ако не е мала.

Што би можело да ми помогне го пребродам овој период и што треба да практикувам за да не се случи во иднина. Ова прват ми се случува.

П.С. Машко сум.

Поздрав.

Досега сум немал никакви проблеми со тврдата столица, но ова лето не сум многу активен, па почнаа да ми се појавуваат проблеми.
Веке некое време столицата ми е премногу голема и моето тело неможе да ја спроведе низ аналниот канал, па кога имам тврда столица ме боли.
Поради болката, веке се плашам да одам во нужда (веке имам фобија), освен ако не е мала.

Што би можело да ми помогне го пребродам овој период и што треба да практикувам за да не се случи во иднина. Ова прват ми се случува.

П.С. Машко сум.
Мелено ленено семе со јогурт!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom