Problem:disk boot failure insert system disk-pomos ITNO!

• Креатор на темата Креатор на темата debi7777
  • Време на започнување Време на започнување

debi7777

Girls in your city for night
Член од
12 септември 2009
Мислења
411
Поени од реакции
8
Локација
Usa
Go cistev kompjuterot i go vadev hardiskot... Koga pak povrzav se i sakav da priklucam pocna da mi se pojavuva disk boot failure insert system disk ... Kade e problemot, sto treba da napravam? Blagodarama!

Proveriv koj znae kolku pati...se povrzano kako sto treba i pak ne saka...

Па ако викаш... дека се е во ред со каблите....
...пробај стави инсталационо ЦД за виндовс и погледни...ја темата за инсталација на виндовс во подфорумот за софтвер.

Ok...znam kako se istalira win... Probav i toa... no ne saka da istalira... Da ne treba nesto da se podese? Zasto zaboraviv da spomnam, ne sakase da go prime istiot hardisk i se obidov i so drug... Edniot e ne znam kako se vikat kablite (edniot e so sirok kabel kako za Cr rom, a drugiot so tesen). Da ne imam nesto pomesano?

Aj vidi dali hardiskot voopsto ti raboti?ako si go uklucil kabelot za napojuvanje vidi od gornata strana dali vibrira?

Aj ke proveram!Fala

Proveriv, hardiskot si e vo red... Sega mi se pojavuva pak CMOS checksum error... i mi veli F1 za continiu ili dell za setup....??

Najverojatno si gi pomesal kablite i kojznae uste sto si pravel.Ako imas bitni podatoci vo nego zakaci go na drug kompjuter i sredi si go.Ako imas dve particii se sto e na c prefrli na D,napravi i na dvete check errors i posle toa stavi go vo tvojot kompjuter i format.

Ama problem e sto i ne mi go cita na drugiot kompjuter... vsusnost imam dva takvi hardiska i ne gi cita na toj kompjuter, ni na drugiot. A probav i tret hardisk da stvam ist takov, i ne go prifati, istata poraka mi ja pisuva...i potoa koga go vrativ na tretiot kompjuter i tamu ne sakase da se vkluci i i tamu mi ja javuva istata poraka, a prethodno si rabotese... Sto moze da e? Da ne nesto bioso gi blokira hardiskovite ili sto e? Pomagajte!Itno mi e stvarno!

:toe::toe::toe::toe:

Провери го чамперот позади да не ти се изместил. Мене така неколку пати ме има заебавано.

Load BIOS system defaults
или си го преебал дискот, не ти го чита

sto e camper? Dobar si e diskot

Ima li nekoj da pomogne stavrno ne snam sto da pravam?:toe:

Druze prvi dali imas IDE hard disk ili SATA ako imas ide najlesno e vrzi go samo hardiskot na eden kabel a na drug kabel ke go vrzis CD-to ili DVD-to (vo zavisnost sto imas) posle go palis komp. stiskas delete i ke vidis koj tie e prv boot i ke vidis dali go prepoznava hard diskot (ako go napravis seto ova pogore ke go gleda hard diskot) ako imas drugi problemi pisi ok pozdrav

Da dr4uze gleda go hardisko, ama ne saka nikako da digne windows ni pa da se formatira. Vakov problem do sega sum nemal, ne znam... stavrno ne znam sto da kazam...

Back
На врв Bottom