Изиграв неколку натпревари.
Прво, разочаран сум што ни дадоа стар код од играта, од Јули или Август. Лош потег, затоа што многу одлучуваат по демото дали да ја купат играта. Причина за ова е раното излагање на демото, но мораше некако да и се возврати на Фифа...
Како и да е, знаејќи дека повеќето багови се веќе поправени, дека играта е веќе при крај и е исполирана добро, задоволен сум од Конами годинава. Иако можеби играта не е совршена, оди натака...
Графиката е wow, досега фудбалска игра немала ваква графика. Едноствно да уживаш док гледаш. Играчите се направени многу реално.
Гејмплејот е успорен од лани, што многу ми се допаѓа, нема веќе трчање со еден играч низ цел терен и давање гол, играта е потимска и можеби во овој код не но тешка за играње...Има некој баг со одбранбениве тука, па ќе ви изгледа малце лесна. Анимациите не се забележуваат на wide камера, али на replay се гледаат. Не се толку добро направени како на Фифа, али си има играта други предности...
Тоа што највеќе ми се допаѓа е индивидуализмот. Кога топката ја има Меси или Алвес, или Џерард, Рибери, чувствуваш дека е он. Потезите, начинот на движење, говорот на телото, направено одлично. Тука е предноста на Пес годинава пред Фифа, на Фифа скоро сите играчи се осеќаат исто...
Да сумирам, играта е
многу подобра од лани, можеби не е совршена, и уште има неколку глупи потези од лани што уште ме нервираат, али покрај другите позитивни работи може да се прогледа низ прсти...
Имајте предвид дека сликите се jpg и квалитетот не е на ниво...Подоцна ќе качам поквалитетни слики, ама у моментов интернетов е нешто спор...