Природата на љубовта

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување
Секако дека има. Но тоа зависи од поединец до поединец. Има многу случаи каде се менувала вера за да се биде со изабраникот/избраничката така да...
Еве на пример, родителите секогаш би ги ставиле децата пред божанството...би направиле се за нив...
Еве например некоја се заљубува во атеист...шо да прават? Се им оди добро ама атеистот не е религиозен...?
Секогаш има надеж таа да му помогне да се доближи до Бог..додека има надеж ништо не е изгубено. Вистина е дека Бог ја благословува љубовта помеѓу двајца верници, и ги обединува во љубов каква што Бог дава.

Секогаш има надеж таа да му помогне да се доближи до Бог..додека има надеж ништо не е изгубено. Вистина е дека Бог ја благословува љубовта помеѓу двајца верници, и ги обединува во љубов каква што Бог дава.

Vernicite vsusnots se zimaat vo imeto na Bog,a toj nivnata ljuboc ja ovekovecuva ...

Љубовта е најприродна состојба на нашето битие, само во светов на незнаење, болка, страдање забораваме на тоа. Љубовта во тој општ смисол ни се чини како нешто непостоечко, па ја бараме исклучиво во партнерот. А постоечка е, би рекол дека единствено таа вистински постои и постојано виси над нас и тогаш кога мислиме дека постои само омраза, болка и гнев. :)
Вербата во Бога може не е потребна за тоа, но се додека некој зборува со бес и огорченост за Бога, далеку е од својата најприродна состојба. :)

Љубов, кон нешто што можеш да го видиш, да го допреш, да го осетиш.
Љубов, кон човечко битие. Настрана љубов, кон членови на фамилија, растенија животни.
Вред е верниците да си го ПОЧИТУВААТ Бога, но не мислите дека додека ги пишувал заветите бил малку себичен? Посвети ми се и сакај ме само мене или како и да беше? Каде се другите луѓе? Каде е светот?
:pishtoldz

Љубов, кон човечко битие. Настрана љубов, кон членови на фамилија, растенија животни.
Вред е верниците да си го ПОЧИТУВААТ Бога, но не мислите дека додека ги пишувал заветите бил малку себичен? Посвети ми се и сакај ме само мене или како и да беше? Каде се другите луѓе? Каде е светот?

другите луге се демони наркомани и така натака!!!!!!!

инаку за природата на љубовта би зборел од природен аспект и несомнено дека е процес хемиски во нашиот мозок но кој има импликации врз личноста која ја сакаме па поради тоа треба сепак малце нагонот да го средиме нели:)

другите луге се демони наркомани и така натака!!!!!!!

инаку за природата на љубовта би зборел од природен аспект и несомнено дека е процес хемиски во нашиот мозок но кој има импликации врз личноста која ја сакаме па поради тоа треба сепак малце нагонот да го средиме нели:)
Другите се овде... „Сакај ги другите луѓе како што се сакаш себеси!“

јас другите ги сакам повеке од себеси:toe:
Има секакви луѓе...:pos2:..доволно е мислам да ги сакаш подеднакво..сите ние сме егоисти(скриени или не)

ne lazi :)

laze kako cigan

:pos2::pos2:

без личната секретарка не бидува!!!!

добро!!!!!!!

јас не ги делам лугето на торбеши верници цигани албанци марсовци и вагиналци:toe:

Има секакви луѓе...:pos2:..доволно е мислам да ги сакаш подеднакво..сите ние сме егоисти(скриени или не)

какви егоисти аман тоа кај животињата....

човекот има свест е сега имаш егоистички и алтруистички побуди...кај кој како преовладува:)

Со други зборови да го врати на правиот пат:vozbud: од кој скршнал под притисок на шејтанот,демоните,азазел и слични зверчиња од јудео-христијанската митологија.

А што е вистина...Понтиус Пилат нели си прашал...не добил одговор...

Во современиот свет не е голем проблем да има врска меѓу атеист и верничка и обратно. Толеранција. Ако човек сака некоја девојка лесно ќе ја прифати и нејзината лоботомија.

А што ако тие двајца верници кој ги обединува божјата љубов се разведат ??

А што ако тие двајца верници кој ги обединува божјата љубов се разведат ??
Тогаш можеби завршила љубовта.. се може да биде. Па и не била таа вистинска љубов, вистинската љубов никогаш не завршува. И кога сакаш еден човек, дури и во миговите кога ја изгубил неговата вера во Бог, остануваш до него и го сакаш исто со целото си срце. Бог не учи секогаш да ги сакаме нашите блиски.. и повеќе ако е тоа човекот со кој сонуваме да останеме цел живот..

Да ама таа љубов е поддржана од бог ,значи не само они туку и бог згрешил негде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom