Природата на љубовта

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување
А што ако постојат вонземјани ??

Велам ако зашто сеуште немаме стапено во контакт со нив.

Дали ,скоро сите религиски учења на земјата пропаѓаат во вода со тоа откривање.

Атомската енергија била непозната во тоа време така да нема референци (ако Содома и Гомора не се сметаат како старовремски Хирошима и Нагасаки)
А за другиве две точки...има референци...и за и против...:toe: во библијата...

Значи бог не знаел дека постои атомска енергија ??

А што ако постојат вонземјани ??

Велам ако зашто сеуште немаме стапено во контакт со нив.

Дали ,скоро сите религиски учења на земјата пропаѓаат во вода со тоа откривање.
Ако постојат тие нема да бидат мали зелени туку или некои животни или луѓе како нас,а во библијата пишува дека во светот не постои нешто по различно од нас.

Религиите не знаеле за дека Австралија постои (блиски исток- 3-те главни) не пак за атомска енергија хахаха
Не им биле познати ни такви работи како пластика,најлон,барут...сапун,детерџент...не мора да се бараат вонземјани има многу поедноставни начини да се побие нивното тврдење за некаква си небесна мудрост...

Знаеш кој се шансите на друга планета да има развиено живот сличен или ист како на нашата ??

Имаше една формула не ми текнува сега...мислам во Млечниот пат беа околу 10.000 можни цивилизации со техничка можност да патуваат надвор од нивните планети...

Глеав нешто у стил дека ,ако се врати времето кога на земјата имало само бактерии тотално различно ке еволуирале организмите т.е. ние и скоро сите животни кој ги знаеме не би постоеле.

Запомни дека каде и да е твоето срце, таму ќе го најдеш твоето богатство. Мораш да го најдеш богатството, за се што си научил по патот да може да има смисла.

Љубовта е меѓу маж и жена а не меѓу луѓе и некоја си имагинарна виша сила...
Како може емоционално да се ангажира некој со некој непознат ентитет за кој верува дека постои...сега да си замислам некоја икс женска со икс атрибути и да се зацапам и да си правам филмови...не оди тоа така.

Давајте љубов кајшто треба, не кај божанства,нации,филмски звезди...

Problemot e sto nie navistina ne ja poznavame dlabocinata na ljubovta... navistina taa e najgolema od se, toa go veli i Biblijata... No, ova go velis pogore zasto ti, a i najgolem broj luge ja poznavaat samo ljubovta eros (toa e ljubov pomegu maz i zena)... No, postojat tri vida ljubov :agape, fileo i eros... I najcesto nie se potpirame samo na zaljubenost, cuvstva...dodeka ljubovta ne e samo toa...za da opstane edna ljubov na primer pomegu maz i zena treba da vlozat vo "zalubenosta" zasyto zaljubenosta moze ili da premine vo ljubov ili da iscezne...
Fileo e prijatelska ljubov... Zatoa mnogu cesto vernicite velat da gi sakame site luge... znaci eros i fileo se razlikuvaat.
Dodeka AGAPE e onaa najvozvisena, bezuslovna ljubov... za da imas "eros"ljubov potrebno e "nekoi uslovi" da ispolnuva drugata licnost za da ja sakas... Da e zgodna, dobra, da ti ugoduva...itn.itn....
Dodeka AGAPE e bezuslovna ljubov. Taa e taa ljubov koja ja ima Bog kon nas, zatoa i koga sme gresni toj ne saka. I taa e taa ljubov koja "treba" da ja ima sekoj covek kon Bog.
Taa ljubov e i ljubovta na majkata i deteto. Dali za majkata deteto treba da ispolnuva nekoi uslovi da go saka. Ne, taa go saka takvo kakvo sto e.

Тогаш можеби завршила љубовта.. се може да биде. Па и не била таа вистинска љубов, вистинската љубов никогаш не завршува. И кога сакаш еден човек, дури и во миговите кога ја изгубил неговата вера во Бог, остануваш до него и го сакаш исто со целото си срце. Бог не учи секогаш да ги сакаме нашите блиски.. и повеќе ако е тоа човекот со кој сонуваме да останеме цел живот..

Navistina sega me razocara... :( Navistina mozebi si relativno mlada pa vaka zboruvas...
Kako prvo kako moze da zavrsila ljubovta? Koga velime deka lubovta e vecna? Ne bila vistinska...? Stom nekoj vlegol vo brak,uste pak zboruvame za vernici i imaat blagoslov od Boga, znaci bila vistinska...
No, za zal iako Bog ne dopusta razvod...(Ne zasto nie Nemu ke mu nastetime, tuku zasto mnogu luge ke bidat povredeni, prvo mazot i zenata, a posle isto tolu i decata) No, za zal... Iako mnogu parovi se vencavaat od LJUBOV zavrsuvaat so razvod, zasto vo sekoj brak ima problemi, no ima parovi koi ne se podgotveni da se borat so site problemi i go izbiraat navidum najlesniot, no najbolniot - razvod. Najcesto, koga ke se pojavi problem , Bog se trga nastrana i ete razvod. No, ako se vernici treba Bog da bide vo centar na brakot.
Ima edna interesna pogovorka: "Site razvodi se slucuvaat poradi religiozni pricini-eden od sopruznicite pocnuva da se odnesuva kako bog."
Ima golema vistina vo ova.
P.S. Vi preporacuvam eden film vo vrska so ova "Fireproof"

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom