Tiveriopol
Струмичанец
Добро бе што сакате вие, студенти сме , за тоа ли учевме , доста кукате. И јас сум студент, мене од дома ми викашеа сине учи за да не се мучиш, ама тој не треба у буквална смисла да се сфати како што го имат сфатено повеќето од вас. Еб.го што мислите вие ќе се запишете на факултет и нема мука, работа сигурна после и тоа некоја фотеља дек нема физичка работа.Ќе помине тоа време . И сеа ми кукате за тоа ли учев. Ебати државата на секој му е сон да се запосли на терет на буџет и да си го лади. Со факултет поголема плата плус. Чоузен е у право, денешните генерации се невидени мрзи, дота генерации и фејсбук жмиење само и од дома само тражење пари за безделничење по кафичи.
Ако сакав да работам нешто такво сигурно немаше да одам на факултет. Кога одиш на факултет избираш струка правник, економист, педагог, психолог, архитект.... Значи ако сакал некој тоа да го работи ке изберел струка пример мешач на малтер, а јас како што сум на економски сигурно нема да одам да мешам малтер па мајка Јана нека е. Подобро тие пари да ги вложи во самите студенти со тоа што ке им обезбеди минимално платена пракса како што реков претходно со што ке има корист и државата со тоа што веке студентите ке имаат некакво искуство и ке видат како одат работите во реалноста. А инаку подобро би работел во Кафич ем со луѓе ем поголема плата ке зема него ли да одам на плус 40 да градам патишта. Има кој да ги гради патиштата...