Принудна работа за сите невработени !

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување
Ако е така како што зборите тогаш и жените нема да фаќаат богати мажи туку ќе одат со клошари за љубов .

Или како беше она го сакав него многу ама овој има тоа шо ми треба па него ќе го земам за маж.

Законот е живо срање

Народот си е супер,него менталитетот е тиња..чоузен сакаше друго да каже.. тешки неработници сме,а сакаме дебели плати и дебела ладовина.. и тата би сине,ал нема..

Ти можи за себе да си кажеш, јас плускавци на рацеве имам.

Народот си е супер,него менталитетот е тиња..чоузен сакаше друго да каже.. тешки неработници сме,а сакаме дебели плати и дебела ладовина.. и тата би сине,ал нема..

а зошто да не и политичарите не работат многу а прават јак ќеш,ги заборави нив другарче.

Нема врска. Секој би работел, ако е платен. Што мислиш, истите тие мрзи кои ги навредуваш цело време, не ја оставаат душата во фабрика некаде по другите држави, ама каде што се платени?

Вас лесно ви изгледа, нејќе некој да работи.
Секој сака, ама треба да биде мотивиран со навремена, редовна и висока плата. А не со полкило печурки.

Ти можи за себе да си кажеш, јас плускавци на рацеве имам.

Секоја чест на исклучоци..ги има не да не..ама грото можам да кажам е неработничка класа..посебно младината ме плаши

за ова се отвори факултет во секој град? (n)

а зошто да не и политичарите не работат многу а прават јак ќеш,ги заборави нив другарче.

Политичарите се за стап, па удри..за тоа не ги ни рачунам у народ

Па не сме робови, ај баш да видам кој е тој што ќе ме натера лопата да фатам.
Nikola%20Gruevski.jpg
Najgolemio lopatar

Најмногу погоден од оваа новина е chosen како што гледам. Тој лепел плакати, веел знамиња, а сега треба и патишта да гради. :) Не е фер...

Значи вака,
Прво никој не може да ве присили на работа и ако одбиете иста никој нема право да ви ги намали социјалните права,
Второ ако се пуштат нестручни лица на градилишта за 8 илјади да р'мбаат , оние специјализираните работници, градежници ќе си фатат мајка бежанија
Трето глупо е да се споредува политиката за вработување на МК и Норвешка или Данска, динамиката кај невработените таму се постигнува преку развената економија, побарувања на пазарот на трудот, прекфалификации и дообуки , она присилното државата надоместува дел од платата кај стручен(специјализиран) работник доколку е приморан да премине во друга несродна гранка до висина на претходно работно место или до просекот во гранката во која работел.
Сега ти кажи ми Магистер по Економија кој би земал и земал во банка некои си 18 000 денари , а е моментално без работа дали би работел на изградба на патишта(лош е примеров знам, патишта се немаат градено долго време, ама еве дупки се крпат) и дали ќе се применува Норвежкиот/Данскиот модел за порамнување.
Четврто оти некој да р'мба на сонце УПМ од дома за 8 000 кога може да да си го лади дома за 25 000, онака прописно?

Е како да не. На пр. јас сум завршил факултет, сум невработен, а утре со овој закон во сила ја да одам да чистам улици, јавни WC, градам мостови и така натака. Да сакав таква работа немаше да одам на факултет, просто ке си го ладев дома, и ке барав ваква работа.

Овој закон може пратениците да го донесат само за своите деца...

Илјада посто се согласувам.

Радо би јас да работам и да студирам, ама сите знаеме дека во Македонија тоа е невозможно. Енд.

Ти си видел женско да меша малтер бе :D Ја не
Па ќе меша ако не е вработена, ами како... И улици ќе асфалтира!
Боркица би била баш секси на мешалката ауууу :D
Цел камионџиски календар 2012 би направил, за секој месец по една слика :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom