THE_CHOSEN_ONE
1903-2012
- Член од
- 13 август 2007
- Мислења
- 3.735
- Поени од реакции
- 1.341
8000 илјади се премалце пари, ама за невработен студент кој дреме пред PC и им бара 100 денари на неговите за "искачање"
се премија.
се премија.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Законов е ископиран од Норвешка или тоа беше диктаторска земја ?
Македонија има хипер невработеност затоа и платите се ниски, истото било случај и за време на Југославија, еден човек ранел тројца.
Не може да функционира систем каде помале од 1/3 од луѓето работат
-Македонија 600 илјади вработени од 2 милиони народ
-за разлика од Америка каде 200 милиони се во работен однос од 300 милионска популација
За да се смени состојбава потребна е иницијатива, Америка за време на Големата Депресија 1929 спроведуваше слични мерки.
Ако е така, нека ни ги дават истите плати што им ги даваат во Норвешка, јас сум прв што ке се пријавам. Дај не глуми лудило. Тука ќе ти дават 5000денари а во Норвешка за истава работа дават преку 4000 еу.
Лесно е некој да ископира европси закон за казни и разни глупости, но тешко било да се ископира закон за социјални работи, развој на економија ед Норвешка и такви други закони што можат да го подобруват економијата на земјата...
Ајде законот јас го поздравувам е сега да те прашам или кажи ми како можеш да ги поебеш тие 8000денари и за што
дали ќе тераш цел месец со нив или ќе одиш на берза да ги инвестираш
Пресели ги сите 2 милиони луѓе од Македонија и на нивно место донеси 2 милиона Швеѓани или Норвежани, нека остане истава администрација и истава Влада што мислиш колкав би бил тогаш стандардот во Македонија?
Пресели ги сите 2 милиони луѓе од Македонија и на нивно место донеси 2 милиона Швеѓани или Норвежани, нека остане истава администрација и истава Влада што мислиш колкав би бил тогаш стандардот во Македонија?
.порано имаше закон со кој ако намерно напуштитш работа,немаше право 2 години да се пријавуваш во завод..денес имаме наезда на експерти ,софтверции,банкари,правници на кои им е под чест да земат да работат било што додека се невработени..
охрабрување на преселбата од еден во друг град
Боркица е вработена?
Значи како што викаше Мирка народот на Бранко не му чини, изгледа сега доаѓа и на Грујо не му чини.
Ај сега размислете до народот или до политичарите е?