Primera División 2013/14

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
знам дека е бај бек опција :)

затоа и се глупаци што се договориле на вака ниска цена.. еве пример Валенсија го купи Парехо од Реал Мадрид и после една сезона Реал имаа право да го врати за 12, па за 18 (после две сезони) и повеќе ја нема таа опција, има уште милион вакви примери.
Сосиедад го купи Вела за 3.5М, веќе е две сезони во клубот и Арсенал има опција за бај-бек од "само" 4М :eek: барем после две сезони да се договориле на 10+, кој знае може оваа клаузула му е вечно оставена во договорот :tapp:, како и да е идиотска работа на стручниот штаб од Сосидад. Па, после ваква сезона има многу екипи што го бараат Вела, Арсенал комотно може да го купи и во случај да не им игра во наредните 6 месеци пак ќе го продадат за 15-20 милиони, ко оној Де Брујн го немаше ни жив ни мртов 6 месеци и Челзи го продаде за ~20 милиони.

Првата сезона беше на позајмица во Сосиедад, оваа сезона е откупен со таа клаузула. И не ме заебавај сепак Венгер е тренер, а нему тешко некој да му земе отпојќе пари :D

Првата сезона беше на позајмица во Сосиедад, оваа сезона е откупен со таа клаузула. И не ме заебавај сепак Венгер е тренер, а нему тешко некој да му земе отпојќе пари :D

како навивач на Арсенал мислам треба да знаеш дека Вела е веќе 3 сезони во Сосиедад, а пред две е продаден. :)
7331934Q.jpg

Da ne treba da znam i majka mu kako se vika voopsto ne e bitno koga e prodaden, bitno e deka godinava moze da bide i vo tim na sezonata vo lfp, i vredi da mu se dade vtora sansa

Sent from my ST21i using Tapatalk

не треба.

утре Франсиско Пуњал ќе ја одигра последната утакмица за Осасуна, за клубот од Памплона има повеќе од 500 настапи.
Patxi-Pu%C3%B1al-Osasuna.jpg

Питер Лим е новиот сопственик на Валенсија.
syPeterLim15012014e.jpg

готово сигурно после Отаменди и Родриго Де Пол, нови играчи на Валенсија ќе бидат Родриго Морено и Андре Гомеш од Бенфика, во јануари фондот на Лим за овие два играча платил 45 милиони. Исто така се шпекулира дека неговиот фонд ги има откупено правата на Гарај и Џексон Мартинез.

Годинава Ла Лига беше екстра после долги години, што преостанува за догодина? Ауффф:vozbud:

Само да не бидне Атлетико да земе титула и да го пушти пола тим да замине. Нека си остане јак Атлетико, ете и Валенсија најавува кам-бек...нека има пак гризење до последно коло за титула :)

Barcelona: Pinto, Alves, Piqué, Mascherano, Adriano; Busquets, Iniesta, Cesc; Alexis, Messi, Pedro

Atlético: Courtois, Juanfran, Godín, Miranda, Filipe Luís; Gabi, Tiago, Koke; Arda, Villa, Diego Costa[DOUBLEPOST=1400340156][/DOUBLEPOST]Виља дава гол ;)

Sigurno prasano ali fuck it, hd stream?

идеме по децима

вамос атлети (y)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom