Primera División 2013/14

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Сигурно ја видел “грешката“ од вчера, па ете заради тоа не треба да биде во најдобри 11.

пред едно 10 дена еден другар ми кажуваше што начул...Барса дека ке освои првенство а Реал ЛШ
искрено мене ми беше смешно а и дечкото и нема некое познавање па баш го убедував дека нема шанси Атлетико а особено Реал да кикснат од некои патарушки кога се работи за титула ама изгледа ке го јадам реметот:X3:
дали се работи за случајност или не испаѓа у право

баш сеа проверив последно коло Барса-Атлетико :cool: нека им е со среќа ма да сакам Атлетико да освои Примера и ЛШ

Кој треба да е пред Рамос? Пике?

Навас
Сусаета - Лапорт - Годин - Филипе
Ракитиќ - Микел Рико - Ди Мариа
Вела - Адуриз - Роналдо​

Овој пак за Валенсија со составов... аеее
Горе-доле најреален состав има @Atso .
Само уште да се најде место за Гриезман.

Не може да се одберат најдобри 11. Има над 33 играчи кои заслужуваат да се во најдобра 11ка.
Само знам дека Пике и Рамос ни оваа сезона не можат да се вбројат во таа најдобра 11ка.

Најдобри тренери: Симеоне, Валверде и Луис Енрике.
Најдобри млади играчи: Рафиња(Селта) и Пако Алкасер(Валенсија).

Се' во ред ама не можам да се изначудам за Адуриз и Микел Рико па и Суасаета , ако сакал да стави од Атлетик Билбао можел други да стави .

Се' во ред ама не можам да се изначудам за Адуриз и Микел Рико па и Суасаета , ако сакал да стави од Атлетик Билбао можел други да стави .
За Сусаета и Микел Рико(за овој посебно) не сум компетентен да кажувам, ама Адуриц и повеќе од заслужено е. :)

Нема теорија Вела да го ставате пред Гриезман

Куртоа
Алвеш - Лапорт - Годин - Филипе
Модриќ - Рафиња - Муниаин
Меси - Коста - Роналдо​

Сета должна почит кон Кејлор Навас и Кабаљеро, ама Куртоа е голманот на сезоната за мене. На десен бек најдобро се покажаа Карвахал и Хуанфран реално. Стопери имаше повеќе добри - Лапорт, Пепе, Миранда, Годин, Мусачо, Фазио и тн. Леви бекови Алберто Морено и Филипе Луис. Средина, имаше многу добри сезонава, ама овие што ќе ги набројам ми оставија најдобар впечаток - Бускетс, Арда, Коке, Модрич, Ракитич, Рафиња, Орељана, Ибаи Гомез, Гриезман... Напад - Диего Коста, Алексис, Адуриз, Пако Алкасер, Гамеиро. Меси и Роналдо не ги набројувам бидејќи се под 30 гола за нив би било големо разочарување, а и ниеден од нив немаше некоја посебно добра сезона. Можеби имам некој испуштено, додадете вие.
Најпријатни изненадувања ми беа Феде Картабиа од Валенсија, од старт ми се бендиса како играч и Ракитич од Севиља. За Хрватов мислам дека е во тесен круг за најдобар играч. Најдобри тренери - Валверде и Симеоне.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom