Primera División 2013/14

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
хмм, налетав на коментари дека Шпанија за следната сезона може да добије 8 учесници во Европа .. ама под услов Севиља да освоји ЛЕ.
мислам дека имаше ваков случај, ама не сум сигурен и дека тогаш Англија доби екстра место.
некој знае повеќе за ова? :)

иначе:
http://www.marca.com/2014/03/31/en/multimedia/infographics/1396266787.html

Како и да е сезонава ќе има незаборавен крај

Тркалото се врти, работите се менуваат од сезона во сезона

2013-05-12_ATLETICO-BARCELONA_01.v1389354316.JPG

:icon_lol:

Тркалото се врти, работите се менуваат од сезона во сезона

2013-05-12_ATLETICO-BARCELONA_01.v1389354316.JPG

:icon_lol:
\
Пасиљо има само ако титулата е осигурана, во случајов Реал и Атлетико да ги добијат натпреварите во предпоследното коло во последното титулата сеуште ќе е во игра. Атлети да го добиеше Леванте па потоа и Малага титулата ќе беше решена, што автоматски значи Пасиљо за шампионот. Пред 100.000 гледачи Барса пасиљо ни прај, хах!:love:

\
Пасиљо има само ако титулата е осигурана, во случајов Реал и Атлетико да ги добијат натпреварите во предпоследното коло во последното титулата сеуште ќе е во игра. Атлети да го добиеше Леванте па потоа и Малага титулата ќе беше решена, што автоматски значи Пасиљо за шампионот. Пред 100.000 гледачи Барса пасиљо ни прај, хах!:love:
Теоретски сеуште е можно пасиљото. Ако киксираат и Барса(37мо) и Реал(36то и 37мо коло), а Атлетико ја добие Малага во 37мото коло, тогаш Атлетико ќе ја осигура титулата и во последното 38мо коло ќе има пасиљо на Кампот.
Изгледа шашаво, ама функционира. :icon_mrgr:

Според математички пресметки. Шансите за титулата се 71% за Атлетико, 23 за Барса и 6 за Реал Мадрид

Според математички пресметки. Шансите за титулата се 71% за Атлетико, 23 за Барса и 6 за Реал Мадрид

Јака математика, оди врати и ги парите на учителката :D

Јака математика, оди врати и ги парите на учителката :D
Секако дека не е ова од мене, ако те интересира постапката како е пресметано отвори си Ел Мундо

Секако дека не е ова од мене, ако те интересира постапката како е пресметано отвори си Ел Мундо
Sega mi e jasno zosto barsa ima 21 a real samo 6%

Sent from my ZTE V889S using Tapatalk

Како можи Барса да има поголем процент кога треба да чека уште еден кикс на Реал за да биди шампион?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom