Primera División 2013/14

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Е сеа Атлетико. Уште мислам дека нема да издржат со подобра форма од Реал и Барса до крајот за да се одлепат на повеќе од 3 бода до последното коло. А ако издржат имаат милион вакви > :cuc: и треба цела Шпанија да им се поклонува после тоа.
Оваа Барса не ја освојува титулата...
А Атлетико и Сименоне покажаа дека не се зезаат годинава и нема шанси овакви Реал и Барса да ги симнат од 1во место. Треба чудо да се случи да не останат на +3 од Реал до последно коло или на +4 од Барса. Дури и да се на +3 од Барса, Барса нема шанси со оваква (не)игра да ги победи во последно коло и да им ја земе титулата од нигде никаде.
Јас исто мислев дека Атлетико нема да може со 14-15 души да издржи цела година, ама дечките се во 1/2 во ЛШ и 1во место во Примера на средната на април. Не може подобро од ова.
После 10 години Шпанија 95% ќе има друг шампион освен Барса или Реал, реално најмногу заслужија, беа најконскантни во играта со далеку послаба на имиња и поефтина екипа.

Според мене Реал ќе ги победи сите натпревари до крај во лигата , притисокот ќе биде врз Атлетико , а уште поголем ќе биде доколку извадат позитивен резултат во првиот двомеч со Челзи.

Сеуште стојам на истото, Атлетико нема да издржи, ако не утре со Гетафе, другата недела има дуел со Валенсија и после тоа дуел со Челзи, така да кикснуваат, и мислам губат секако!

Ке навивате за Барса во последното коло ако останат така работите :pos::pos:

Финтата е што и на Реал и на Барса им треба по 2 кикса на Атлетико , за да дојдат до прво место. Колку е возможно тоа во 5 кола пред крајот времето ќе каже , ама мислам дека нема да испуштат ваква шанса , едноставно оваа сезона сите коцки им се склопени.

Па нормално дека ќе им ја пуштат, се виде дека има респект меѓу двете екипи. Според мене, после вчерашниот меч, Атлетко мислам дека освојува...

Нека ја земе Атлетико титулата, ама нека се одлучува формално на последниот натпревар. Не за друго, ако стане Атлетико шампион претходно, ќе треба да им правиме пасиљо на Камп Ноу :нинџ:

Ако ја гледа некој Бетис-Севиља нека пише за одлукиве на судијава,односно зошто не досуди чист пенал за Севиља и им поништи гол.

Ако ја гледа некој Бетис-Севиља нека пише за одлукиве на судијава,односно зошто не досуди чист пенал за Севиља и им поништи гол.
Ради офсајд,помошникот сугерираше,мада не сум сигурен за поништениот гол.

oфсајд беше тоа

уствари бетис беше оштетен по не знам кој пат сезонава со непостоечкиот фаул по кој следеа црвен картон и пенал

Бетис е најмалерозната екипа годинава. И во Лига Европа и во Ла Лига не играа никогаш толку лошо колку што немаа среќа буквално ич.
Дајбоже да се вратат догодина појаки. Голем клуб, убав стадион...не им личи во 2ра да играат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom