Primera División 2013/14

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Убаво си знаеш ти какво потценување удри , не прави се сега сакам да кажам незнам да речам.
Која е можноста Рафиња и Делофеу да играат во конкуренција на Меси, Педро, Алексис и Нејмар? Не ми е муабетот дека не се квалитетни. За да успеат во Барса на Мартино треба да му се топи мозокот да ги седни Санчез или Педро на клупа едно две сезони да му дај шанса на Делофеу за овај да напрај нешто. Истиот случај е со Тељо. Џабе има квалитет кога фактички не е присутен во тимот

Муабетот ми е што Барса не е таја Барса од пред некоја сезона, невелам дека е лоша ама треба промена. А ова со забрана за трансфери е лоша работа. Колку сезони наназад купувате стопер? Оваа сезона надеж е самкупот а за наредната сезона нема да биди во конкуренција Барса 100% сум сигурен!

After Barcelona's transfer ban, triggred by a complaint of two clubs, FIFA also investigate youth transfers of Real Madrid and Atletico [as]
Ма немој да ме јебеш бре!:eek:

Која е можноста Рафиња и Делофеу да играат во конкуренција на Меси, Педро, Алексис и Нејмар? Не ми е муабетот дека не се квалитетни. За да успеат во Барса на Мартино треба да му се топи мозокот да ги седни Санчез или Педро на клупа едно две сезони да му дај шанса на Делофеу за овај да напрај нешто. Истиот случај е со Тељо. Џабе има квалитет кога фактички не е присутен во тимот

Муабетот ми е што Барса не е таја Барса од пред некоја сезона, невелам дека е лоша ама треба промена. А ова со забрана за трансфери е лоша работа. Колку сезони наназад купувате стопер? Оваа сезона надеж е самкупот а за наредната сезона нема да биди во конкуренција Барса 100% сум сигурен!

Ма немој да ме јебеш бре!:eek:

Имаме никаква клупа , па Деулофеу и Рафиња одлично би дошле , но изгледа ни тие нема да можеме да ги вратиме. :facepalm:

. Колку сезони наназад купувате стопер? Оваа сезона надеж е самкупот а за наредната сезона нема да биди во конкуренција Барса 100% сум сигурен!

На грав да не гледаш? Барса моментално е во игра за 3 трофеи , и ни ти ни никој неможе да ја отпишат пред време. После овие сите несреќи што ја снајдоа 100 % сум сигурен дека оваа сезона освојуват Лалига. За другата сезона ќе го имаат истиот ростер на играчи како што го имаа и оваа сезона , само за голманот не се знае како ќе испадне , така да овие предвидувања ќе ти останат само тоа.

ФИФА нешто е пуштена против Шпанскиве тимови или кој кур е работава?
Нешо многу јаки станаа, па ај Англичаниве да ги вратиме кај шо беа порано...ма немој да ме јебеш бре.

Нешо многу јаки станаа, па ај Англичаниве да ги вратиме кај шо беа порано...ма немој да ме јебеш бре.

Јас мислам француско-германска врска е ова.

Како заклучи дека Англичаните го прават ова?

Моја претпоставка е дека е ова меѓу шпанските клубови, кој на кого ке му наштети во завршниот дел на сезоната.
Нели Перез покрена истрага за Нејмар, па Барса изгуби неколку меча.

Se kroi nesto na golemo, ke vidite. Neznam koj ima zamesano prsti tuka, ama znan deka se kroi plan za idninata na barca

Како заклучи дека Англичаните го прават ова?

Моја претпоставка е дека е ова меѓу шпанските клубови, кој на кого ке му наштети во завршниот дел на сезоната.
Нели Перез покрена истрага за Нејмар, па Барса изгуби неколку меча.

На мене пак тоа никогаш не ми било јасно како можат професионални спортисти да дозволат небитни работи за нив , да им делува на играта и формата. Ало бре професионалец си , твое е да играш и да носиш резултати , остај ги административните работи на тие што се задолжени за тоа.

Во комитетот(не знам точно кој комитет) на ФИФА, член од Шпанија е Флорентино Перез.
just saying

http://www.fifa.com/aboutfifa/organisation/bodies/standingcommittees/committee=1882038.html
Chairman
Michel PLATINI France
Deputy Chairman
H.R.H Prince Ali BIN AL HUSSEIN Jordan
Member
Jacques ANOUMA Côte d'Ivoire
George WEAH Liberia
Philippe PIAT France
Christian KAREMBEU France
H.R.H Tengku ABDULLAH Malaysia
Carlos Salvador BILARDO Argentina
Sylvie BELIVEAU Canada
KALUSHA BWALYA Zambia
Anthony BAFFOE Ghana
Jose Luis CHILAVERT Paraguay
Florentino PEREZ Spain
Jaime RODRIGUEZ El Salvador
Karl-Heinz RUMMENIGGE Germany
Richard SCUDAMORE England
Kohzo TASHIMA Japan
Theodore WHITMORE Jamaica
Demetrio ALBERTINI Italy
Karen ESPELUND Norway
Steffi JONES Germany
Harry KEWELL Australia
Francisco MATURANA Colombia
Georgios SARRIS Greece
Special advisor
Franz BECKENBAUER Germany
PELÉ (Edson Arantes do Nascimento) Brazil

На мене пак тоа никогаш не ми било јасно како можат професионални спортисти да дозволат небитни работи за нив , да им делува на играта и формата. Ало бре професионалец си , твое е да играш и да носиш резултати , остај ги административните работи на тие што се задолжени за тоа.

Ипак, луѓе се.

Џоковиќ го слушав кога збореше за тенисерите, викаше, не е све во квалитетот на играта, туку и во главата. Тие најдобрите се психички најјаки.
Сега, до некои доспева цела таа медиумска фрка, до некои не.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom