Primera División 2013/14

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Чекај чекај има уште еден поинтересен факт шо го заборавивте.
Стварно залижаново пишал дека голот на Роналдо бил во 88ма минута, или си билдаа читателиве веснициве?

Вистина е внучко...еве од официјалната на федерацијата.

http://actas.rfef.es/actas/RFEF_CmpPartido?cod_primaria=1000144&CodActa=20736

Ke padnat uste nekolku pati belite,ke imaat uste nekolku nereseni koga ke igraat u gosti...Veke nekolku sezoni u gosti tepaat ili na sreka ili so gol od penal ili neuspesno se vrakaat doma.Taka da,katalonci smirete se ;)

Што се чудите бе? Не сви слушнале дека во федерација има човек од Реал? Не ми текнува како се викаше човекот пред да биде на функција се има сликано со дресови на Реал милион пати, којзнае уште колку има такви на висока нога, не се судиите криви!

Една слика е, не се милион. Тоа е оваа. И сликана е кога човекот бил на функција, а не пред да биде како што пиша. Сликана е на некоја прослава на која биле поканети од претседателот на Атлетико Мадрид (не знам дали им е овој сеуште), каде што тогашниот претседател на Реал Мадрид, Калдерон, им поделил неколку дресови на присутните. Ете види ја и сликата, и претседателот на Атлетико Мадрид е сликан со дрес на Реал. И ете зошто Атлетико не можеше да го победи Реал 12 години...

It's forum, dude!

Јас за ова зборувам веќе неколку години, ама кај и да е ќе се прелие чашата. Мило ми е што сè повеќе луѓе согледуваат што екипа е Мадрид и како победува.
Абе дечко, како тоа победува Реал?? Дај освен ова вчера, покажи некој факт кога нешто било судено апла во корист на Реал во последно време (не зборим за обични грешке кои можат да се случат буквално на СЕКОЈА утакмица).
Дај факти, не само колку да кажеш дека вака или така победувал Мадрид.
Крај краева, и Валенсија вчера даде гол во 93:20 минута, а имаше 3 минути продолжение. И што, сега некој треба да рече дека намерно остаел судијата да даде Валенсија гол? Дај бре не бидите деца, тоа што Реал и Барса се најгледани па само на тие утакмици се забележуваат грешките на судиите е друга работа. Има милион ситуации каде судиите правеле многу почудни грешки во Примера, па никој не рекол “еј, Гранада/Осасуна/Малага е фаворизирана од судиите“.

Како прво не ни требало да биде изведен корнерот. Милион пати сме виделе како не дозволувале судиите одкако поминало регуларното време. Ова не е прв пат знам но мора да се санкционира судијата овој пат. Досеа ја никоаш не сум чул да бил казнет некој судија кој им помагал на белите
Oh, the irony!
Пред само една недела, значи пред САМО ЕДНА недела викавте како Севиља се радувала цела минута на голот, па затоа судијата оставил уште + некоја минута да се игра, па така Барса го постигнала голот.
Сега, при 3 минути продолжение, играчите на Елче даваат гол во 92-ра минута и се радуваат до 93-та и нешто.
Ама да, во овој случај (зошто не е Барса нели), судијата требаше веднаш да свири крај?

Пеналот е сумлив и глуп, тоа никој не го негира. Само не се фаќајте сега за глупости, те судијата остаел уште некое време да се игра, те само за Реал се суделе вакви пенали, те ова те она.

Абе факт е дека навивачите на Барса не се навикнати Реал да победува вака па затоа и реагираат, додека ние веќе станавме имуни на тоа они да се во ваква ситуација.
Кип калм енд траст ноубади :)

Абе дечко, како тоа победува Реал?? Дај освен ова вчера, покажи некој факт кога нешто било судено апла во корист на Реал во последно време (не зборим за обични грешке кои можат да се случат буквално на СЕКОЈА утакмица).
Дај факти, не само колку да кажеш дека вака или така победувал Мадрид.
Толку често се случува што заборавате. Сличен грабеж на овој вчера имаше овде

на 1-0 за Мајорка им поништија гол за офсајд, а фудбалерот на Мајорка беше ПРЕД ЛИНИЈАТА ОД ЦЕНТАРОТ !!!

Кога бараш факти ете ти малку факти, речиси секоја сезона дупло повеќе пенали се досудени за Реал

For, Penalty

2009/2010 Real 8, Barca 3
2010/2011 Real 12, Barca 5
2011/2012 Real 13, Barca 11
2012/2013 Real 9, Barca 5

Against, Penalty

2009/2010 Real 2, Barca 1
2010/2011 Real 4, Barca 5
2011/2012 Real 1, Barca 4
2012/2013 Real 3, Barca 4

:tapp::tapp::tapp:
Значи колку ми е глуп муабетов за тоа на кого колку пенали му биле судени, што ми иде да се фрлим од 4-ти! Демек Реал има помош ако му се досудени повеќе пенали?
Абе ако сака нека има и 20 пенали за Барса, а за Реал 5 у една сезона. Ако се чисти пеналите, зошто би плачел? Кој е крив што Реал има повеќе пенали, судиите, клубот, федерацијата? Кој? Или противничките тимови што им прават пенали?

Значи муабетов не ми беше дека вчера тоа беше пенал. Не беше и тоа е факт! Муабетов ми беше тоа што некој меша и други работи и вика дека Мадрид нонстоп победувал на овој начин. Реков да не ми праќате смешни ситуации кои се дешаваат буквално на секоја утакмица, а поништениот гол на Мајорка поради “офсајд“ е ситуација која може да се види многу често.

И на Севиља им беше поништен чист гол против Барса, па видовте ли ја да пишем на темава дека тоа е намерно? Па уште некој се прашуе дали некогаш бил суспендиран некој судија кој им помага на белите? А судиите кои им имаат помогнато на Барса, дали тие ги суспендираат? Да беше така, вчера овој судија немаше ни да му суди на Реал поради грешката на дуелот меѓу Барса и Севиља.
Дај бре стварно, некад се понашате ептен детски.

Суспендиран Муњиз Фернандес но не поради тоа од синоќа него поради грешките на мечот Барса-Севиља. Имено, требало да му покаже црвен картон на еден играч на Севиља и голот на овие последните бил регуларен. Додека за ремек делото на Муњиз од синоќа ќе се одлучува у вторник. Ете глеаш дека суспендираат судии кои прават грешки на утакмиците на Барса.

Суспендиран Муњиз Фернандес но не поради тоа од синоќа него поради грешките на мечот Барса-Севиља. Имено, требало да му покаже црвен картон на еден играч на Севиља и голот на овие последните бил регуларен. Додека за ремек делото на Муњиз од синоќа ќе се одлучува у вторник. Ете глеаш дека суспендираат судии кои прават грешки на утакмиците на Барса.

Шо не го суспендираа порано таман немаше да суди вчера :pos:

Шо не го суспендираа порано таман немаше да суди вчера :pos:

Па да види светот дека не прави ’грешки’ само во полза на Мадрид, како баш денеска дојде одклуката за суспензија кога секој вторник у федерацијата дискутираат за судиските грешки а од натпреварот против Барса-Севиља поминале 2 седмици

Па да види светот дека не прави ’грешки’ само во полза на Мадрид, како баш денеска дојде одклуката за суспензија кога секој вторник у федерацијата дискутираат за судиските грешки а од натпреварот против Барса-Севиља поминале 2 седмици

Епа да очекуваме после 2 седмици и за вчера да му пресудат :rolleyes:

Штом Овербо не беше суспендиран за најголемата кражба во историјата на фудбалот, се надевам дека и овој од синоќа нема да биде суспендиран и дека ќе го стават да го суди Ел Класико.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom