Primera División 2013/14

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Еспањол - Валенсија 4+ ако не испадне магаре да бидам!

Билбао без некоја игра доаѓа до 3 бода, тоа е Валверде лани со Валенсија на 24 утакмици собра 47 бода, уште на старт Билбао ги покажува своите амбиции (излез во Европа)

Ќе се обидам да ги прогнозирам резултатите на сите натпревари :D :
Хетафе 1 - 2 Алмерија
Атлетик 2 - 0 Осасуна
Елче 1 - 1 Сосиедад
Еспањол 2 - 0 Валенсија
Виљареал 3 - 0 Ваљадолид
Атлетико 2 - 1 Рајо Ваљекано
Малага 1 - 3 Барселона
Леванте 2 - 3 Севиља
Бетис 1 - 1 Селта
Гранада 0 - 3 Реал
Јееаа, Билбао ја погодив :D а Хетафе - Алмерија за еден гол ја имам промашено. Изиграа 2-2 и тоа со гол од пенал на Хетафе во 83та минута :D

http://www.rezultati.com/tablica/44HMtTJG/pvae7XfQ/#table;overall

Зошто Атлетико и Реал во 4 лига а лани ни испаднаа? Има некој концепт шо не го знам или имат грешка напраено на Резултати?

Кај ги има на линков/табелава Реал и Атлетико? Кастиља заврши 8 у Сегунда, Атлетико Б не ни беше лани таму. :)

Кај ги има на линков/табелава Реал и Атлетико? Кастиља заврши 8 у Сегунда, Атлетико Б не ни беше лани таму. :)

Реал Б беше Сегунда а Реал Ц и Атлетико Б Сегунда Б (3 лига) сега ги нема, во 4 лига се!

My perfect combination :cuc:

1170663_593677257341577_2140682974_n.jpg

Тренерот на барса со изјава дека смешно било што мадрид ќе плати скоро 100 милиони за Бејл ( кој беше најдобар играч во ЕПЛ прошла сезона) а не му текнува истото да го спомне за нејмар и барса што плати 60 милиони скоро..( За недекожан играч во европа)...кое лицемерие....

Сигурно дувал, па забраел на едното око да стави капки за очи. :D

Да си ги постирам барем сликиве, да не ми пропаднат, што беа подготвени за новата тема (која се пријавив јас да ја правам) :icon_lol:

Ladies and gentleman, La Liga teams - season 2013/14 :)

s6hx.png

9u1h.png

7i5n.png

kbj5.png

sv4q.png

qnyr.png

orpq.png

daxp.png

y3hb.png

cf7d.png

po6i.png

fx0.png