Primera División 2012/13

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2012/2013 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    324
Статус
Затворена за нови мислења.
Jack Nolan
Отиде и Фалкао накај Монако. Денеска или утре ќе стане и официјално.
Штета за целата лига е што таков напаѓач ја напушта Шпанија, ама пара буши где бургија нече.

Ќе се бара ли нов напаѓач, како замена за Фалкао, или ќе се остане само со Лео Баптистао(кој Атлетико веќе го договори)?
Како можни замени за Фалкао се спомнуваат Виља, Луис Суарез, Бентеке и Негредо.

По се изгледа Негредо е прва опција како втора Бентеке!

Негредо се надмина себеси сезонава гази 20 гола Ла Лига 6 гола Копа дел Реј добар е. Како 'мана' му е тоа што има скоро 28 години ама далеку од тоа дека е стар има уште 3-4 сезони да игра константно добро, шпиц со искуство во Ла Лига. Наспроти Бентеке кој е доста млад (за цената можеби 3-4 милиони повеќе за Бентеке)ама незнам како ќе се снајди во Шпанија, плус ЛШ и сето тоа, ќе му дојди многу наеднаш и ќе има голем терет.

Покрај Баптистао и Коста треба и некој малце поискусен, не е се до младоста. Негредо за 18 милиони и ќе биде супер!

Ма да сакав јас за Левандовски да се потрошат едно 40 милиони, класа напаѓач! Ама сум на тоа да се земе поевтин шпиц и да се дадат малце повеќе пари за играчи во одбрана и среден ред. (стопер и деструктивци)

Ама пази не е се по мое. Ќе го земат Негредо а после за ситна пара ќе го вратат и Диего:confused: Се шушка нешто за Ракитич ама невервам то сепак е подобра опција од Диего на кој му помина времето!

Ако го земете Негредо, нема да згрешите ;) Одсекогаш ми е симпатичен играч и ми е доста поомилен и според мене подобар од Солдадо(во таа вечна битка кој од нив двајцата е подобар).

Им вршиме работа на Валенсија,ке ни дадат некој играч летово ваљда :icon_lol:

Ако некој знае како треба да се постигне гол против Реал тоа е Прието. 5 гола оваа сезона браво. Штета што Алонсо не реагираше кон управата па да им ја дадат утакмицата на Сосиедад(n)

Нека губат наредна сељаците од Валенсија! Во тој случај или Сосиедад оди во ЛШ или Депор оди во Сегунда, ахх...:unsure:

Ако некој знае како треба да се постигне гол против Реал тоа е Прието. 5 гола оваа сезона браво. Штета што Алонсо не реагираше кон управата па да им ја дадат утакмицата на Сосиедад(n)

Нека губат наредна сељаците од Валенсија! Во тој случај или Сосиедад оди во ЛШ или Депор оди во Сегунда, ахх...:unsure:

tumblr_latpglfzgR1qcyqak.gif

Посликовито здравје :)

Им го спопикаа поштено на Малага. Барем порано да објавеа дека ќе им биде тргната казната, а не 2 кола пред крај. Сигурен сум дека ќе беа многу повисоко од 6-то место.

Шо се палите на циганов незнам (не зборим за неговите квалитети, туку за изјавиве). Не бидите деца да му ебем, па сигурно сега нема да изјави дека Роналдо е подобар или дека со него појќе би сакал да игра и слично. Нормално дека ќе им лижне од мудата малку, го има тоа циганското :D

Шо се палите на циганов незнам (не зборим за неговите квалитети, туку за изјавиве). Не бидите деца да му ебем, па сигурно сега нема да изјави дека Роналдо е подобар или дека со него појќе би сакал да игра и слично. Нормално дека ќе им лижне од мудата малку, го има тоа циганското :D

Па имаше прилика да ги одбере Реал, 4 милиони повеќе му нудеа од Барца, тие 7 милиони што ќе ги земе у Барцелона ги зел и у Сантос. Испаѓа дека ги одбрал Барца токму ради симпатиите према клубот/играчите на тимот

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom