Primera División 2012/13

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2012/2013 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    324
Статус
Затворена за нови мислења.
Некако ми е чудно. Негде читам дека сите тимови се во долг од околу 700-800 милиони. Негде читам дека Барса и Реал се во долгови од околу 500 милиони а Атлетико и Валенсија 200-300 милиони.

Не ми е позната ова работа. Како ако се во долгови трошат по 30-40 милиони секое лето? :cautious:

Некако ми е чудно. Негде читам дека сите тимови се во долг од околу 700-800 милиони. Негде читам дека Барса и Реал се во долгови од околу 500 милиони а Атлетико и Валенсија 200-300 милиони.

Не ми е позната ова работа. Како ако се во долгови трошат по 30-40 милиони секое лето? :cautious:

Сите клубови заедно имаат долг околу 700 милиони. (така јас знам)

Се нашол начин како да се исплати долгот (според коментаторон на СК) во наредните 3-4 години. Не ми е јасно и мене многу за долговите на клубовите, али who cares. :icon_mrgr:

Сите клубови заедно имаат долг околу 700 милиони. (така јас знам)

Се нашол начин како да се исплати долгот (според коментаторон на СК) во наредните 3-4 години. Не ми е јасно и мене многу за долговите на клубовите, али who cares. :icon_mrgr:
Real Madrid have debts of $773 million, while Barcelona's stand at $756 million and Atletico's are $675 million. Valencia have sold star players like David Villa, David Silva and Juan Mata to drop their own debt to $500 million.

Real Madrid have debts of $773 million, while Barcelona's stand at $756 million and Atletico's are $675 million. Valencia have sold star players like David Villa, David Silva and Juan Mata to drop their own debt to $500 million.

Поентата е дека на Барса и Реал долгот им е исплатлив со моменталните приходи и они не каснат со ратите за разлика од Валенсија и Атлетико кои мораат да продаваат за да генерираат доволно профит за да ги исплатат ратите.
--- надополнето: 12 јануари 2013 во 18:06 ---
Имаат долг кон кого? Кон државата? :confused:

btw Напред Селта!!! Нека биде убава двојка, со 3.50 коефициент. ;)
Највеќе се долгови кон банки затоа што земаат кредити за да отплатат трансфери, одржување и доградување стадиони, градење нов стадион(Валенсија)...

Според мој сознанија доизградбата на новата Местаља е запрена, пошто нели биле во долгови, незнам што. А парите за доизградбата на стадионот на Атлетико ќе ги плати градот Мадрид.
--- надополнето: 12 јануари 2013 во 18:53 ---
Не ја бива работава во Шпанија со долговиве. Нема некој сериозни спонзори, не се врти парата, за разлика од Англија. Еден Сандерленд зема 20 милиони годишно од главниот спонзор, секој тим секоја сезона зема 30 милиони од тв правата. За разлика од Барса и Реал кој земаат многу поголем процент од останатите во Ла Лига...

Дискутирано е веќе за ТВ правата неколку пати.
Барса и Реал се алфа и омега во Шпанија, им се може, ќе си ги земаат сите пари за нив. И уште некое време ќе биде така.

Дискутирано е веќе за ТВ правата неколку пати.
Барса и Реал се алфа и омега во Шпанија, им се може, ќе си ги земаат сите пари за нив. И уште некое време ќе биде така.
Не е фер, затоа некои се пред банкрот. Додека некој ги продаваат играчите за да опстанат барса и реал си го бришат газот со милиончината...

Не е фер, затоа некои се пред банкрот. Додека некој ги продаваат играчите за да опстанат барса и реал си го бришат газот со милиончината...
Welcome to the real world!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom